Hva er et brokamera?

Innholdsfortegnelse:

Hva er et brokamera?
Hva er et brokamera?
Anonim

Et brokamera er et kamera med fast objektiv. Den kombinerer kroppsstilen og noen av egenskapene til et digit alt enkeltlinse reflekskamera (DSLR) med brukbarheten til et pek-og-skyt-kamera. Det er verken et DSLR-kamera eller et pek-og-skyt-kamera. Den er hybrid, med tilleggsfunksjoner som er unike for brokameraer.

Begrepet brokamera brukes ofte om hverandre med megazoom, superzoom eller ultrazoom fordi mange av disse enhetene har lange zoomobjektiver. Noen brokameraer har imidlertid bare moderat eller kort zoom.

Image
Image

Brokamera vs. DSLR

Brokameraer har letthåndterlige kamerahus, det samme gjør DSLR-er, så mange mennesker forveksler de to. Selv om disse kameraene kan se like ut, skiller brokameraer seg fra DSLR-er.

Et kamerahus er hoveddelen av et digitalkamera. Den inneholder kontrollene, LCD-skjermen, bildesensoren og alle tilhørende kretser.

Lens Differences

Den mest avgjørende forskjellen mellom brokameraer og DSLR-er er at DSLR-kameraer har utskiftbare objektiver. En fotograf kan bytte mellom et 35 mm og et vidvinkel- eller zoomobjektiv for å sikre at de får det perfekte bildet for hvert bilde.

Et brokamera har en fast linse. Det er ett objektiv festet til kameraet som ikke kan endres. Men dette er ikke nødvendigvis en ulempe. Et brokameras objektiv har en rekke kapasiteter, inkludert vidvinkelfunksjoner. Men den mest bemerkelsesverdige egenskapen til et brokamera er zoomegenskapene. Et brokameras faste objektiv kan ofte zoome til 400-600 mm, som er mye høyere enn de fleste DSLR-objektiver kan zoome.

Brokameraer er flotte for reiser. Du vil ha muligheten til å ta både vidvinkel- og supertelebilder.

DSLR-kameraer har mer kontroll

Kontroll er den andre betydelige forskjellen mellom et DSLR og et brokamera. En DSLR kan ha automatiske kontroller, men den har også et større utvalg av manuell kontroll, inkludert muligheten til å stille inn alle justeringer, inkludert blenderåpning, lukkerhastighet, fokus og mer. Denne typen kontroll lar erfarne fotografer ta akkurat det bildet de forestiller seg.

Brokameraer har ofte noen kontroller. For eksempel kan brokameraer vanligvis bytte mellom motivmoduser og objektivfunksjoner. Brokamerakontroller er imidlertid generelt begrenset, på samme måte som pek-og-skyt-kameraer.

Brokameraer har en rekke brukervennlige kontroller for automatisk modus, som tar gjettingen ut av kontroll for spirende fotografer.

Brokamerabegrensninger

Brokameraer kan også ha andre begrensninger. For eksempel, selv om brokameraer ofte har ultralang zoomfunksjon, er det kanskje ikke så stor fordel som det ser ut til.

Jo lenger et objektiv zoomer, desto mindre stabilt blir kameraet. Selv om mange brokameraprodusenter prøver å motvirke dette med stabilitet og anti-shake-funksjoner, kan bildet virke litt uskarpt eller ha mer støy når objektivet er forlenget til lengste zoom, noe som er feil fargevariasjoner på pikselnivå. Å legge til et stativ når du tar bilder over lengre avstander hjelper, men motvirker ikke disse problemene helt.

Hvis du vil bruke Photoshop eller annen bilderedigeringsprogramvare på bildene dine, kan du ikke det med et brokamera. De fleste brokameraer tar ikke bilder i RAW-format, som er mindre behandlet og gir mer kontroll under redigering. I stedet behandler brokameraer vanligvis bilder i JPEG-format, et komprimeringsformat som reduserer bildestørrelsen ved å fjerne piksler som kameraprogramvaren anser som uviktige.

Brokamerafunksjoner

Selv om brokameraer kanskje ikke passer for profesjonelle fotografer, vil en uformell eller nybegynner fotograf finne funksjonene nyttige. De fleste brokameraer har for eksempel HD-videofunksjon som inkluderer doble stereomikrofoner for å ta opp flott video og lyd.

Brokameraer har også et stort LCD-format som tydelig viser bildet som tas. Ofte vipper eller dreier skjermen for å gi bedre visning fra forskjellige vinkler. Disse egenskapene, sammen med bildestabilisering, lar nye fotografer ta bedre bilder enn om de brukte et pek-og-skyt-kamera.

Brokameraer er ikke bra for høyhastighetsfotografering, for eksempel sportsfotografering, der motivet beveger seg. Fotografering i disse situasjonene kan føre til støy eller føre til at bildene blir litt uskarpe.

Kosten for brokameraer

Mens prisene på brokameraer kan være lavere enn eksklusive DSLR-kameraer, koster noen brokameraer like mye. Disse koster vanligvis mer enn pek-og-skyt-kameraer.

Siden du ikke trenger å kjøpe ekstra objektiver med et brokamera, er disse mer kostnadseffektive enn et DSLR. Brukere av DSLR-kameraer må kjøpe forskjellige objektiver for forskjellige formål. Disse objektivene koster ofte like mye som eller mer enn kamerahuset.

Brokamerakostnader varierer fra ekstremt billig til noe dyrt. Les anmeldelser og sammenlign funksjoner før du kjøper en.

Hvem bør bruke et brokamera?

Profesjonelle fotografer kan oppleve at brokameraer er begrensende på grunn av manglende evne til å kontrollere kamerainnstillingene manuelt og er begrenset til visse filformater. Profesjonelle fotografer vil kanskje ha mer kontroll over de endelige bildene.

Tilfeldige brukere, som familiefotografer, så vel som spirende profesjonelle fotografer som bare lærer å komponere bilder, vil finne at et brokamera gir en fin overgang fra et pek-og-skyt-kamera.

Brokameraer lar fotografer ha litt kontroll, tilpasser et bildes brennvidde uten å måtte gjette på de andre innstillingene som er nødvendige for å ta et flott bilde.

Anbefalt: