Hvordan AI endrer måten vi tar vare på eldre på

Innholdsfortegnelse:

Hvordan AI endrer måten vi tar vare på eldre på
Hvordan AI endrer måten vi tar vare på eldre på
Anonim

Key takeaways

  • AI-veiledet teknologi brukes i økende grad for å spore isolerte eldre hjemme.
  • Fjernovervåkingsteknologi kan forutsi helseproblemer og sikre at eldre får den omsorgen de trenger.
  • Noen eksperter sier at teknologi kan misbrukes for å erstatte menneskelig omsorg.
Image
Image

Artificial Intelligence (AI)-teknologi hjelper til med å holde styr på eldre, men noen eksperter uttrykker bekymring for at datamaskiner til slutt kan erstatte menneskelig omsorg.

CarePredict, en type smartklokke, kan spore hva noen gjør ved å analysere bevegelsene deres. En omsorgsperson kan bli varslet hvis noen ikke spiser, for eksempel. Roboter for omsorgsroboter kan også hjelpe familier med å kommunisere med eldre slektninger.

"Men vi bør virkelig ikke bli avhengige av omsorgsroboter eller tro at de gjør en jobb som tilsvarer et menneske," Brian Patrick Green, direktør for teknologietikk ved Markkula Center for Applied Ethics ved Santa Clara University, sa i et e-postintervju.

"Våre eldre fortjener å få all den menneskelige omsorgen som alle mennesker fortjener, uansett hvilket stadium av livet de befinner seg i. God menneskelig omsorg er best i sammenheng med omsorgsfulle forhold. Dette er hva eldre mennesker har fortjent gjennom hele historien, og de fortjener det fortsatt nå."

mangel på arbeidskraft driver AI-vekst

Et økende antall selskaper bruker teknologi for å overvåke og hjelpe eldre voksne. Det er en del av en trend å erstatte arbeidskraft med en kombinasjon av overvåkingsenheter og robotikkenheter i mange bransjer, sa Eric Rosenblum, en administrerende partner i Tsingyuan Ventures, et firma som investerer i startups med fokus på AI, i et e-postintervju.

"Eldreomsorg vil være en stor del av denne trenden - eldreomsorgsmarkedet er ekstremt arbeidsintensivt med hærer av lavtlønnede arbeidere, og det er et ønske om å installere programvare og robotsystemer for å erstatte en del av arbeidskraften."

Menneskelig samhandling er spesielt viktig for eldre som mangler andre muligheter til å samhandle med andre mennesker.

Mange nye teknologier tar sikte på å etablere et tidlig varslingssystem som vil advare om potensielle farer for eldre mennesker, sa Rosenblum.

"Mange kostnader til helsevesenet skjer fordi små problemer ikke oppdages tidlig," la han til. "Det lille problemet vokser til et stort problem som nødvendiggjør et akuttbesøk eller en svært invasiv prosedyre. Målet med mange AI-systemer er å gjøre bedre dataanalyse for å fungere som et tidlig varslingssystem for å fange opp og behandle problemer raskt."

I fremtiden vil raskere nettverksteknologi muliggjøre mer sofistikerte måter å overvåke eldre hjemme. Det foreslåtte 10G-nettverket kan hjelpe leger med å overvåke pasienter fra hvor som helst i sanntid, "og gi folk, inkludert eldre, trygghet om at de lever et sunnere liv," ifølge en uttalelse fra The Internet & Television Association, en industri. gruppestøtte 10G.

A Virtual Assistant

Bedriften MyndYou tilbyr en AI-drevet virtuell omsorgsassistent k alt MyEleanor.

AI-baserte teknologiløsninger hjelper til med å overvåke mange eldre hjemme, deretter triagere og prioritere oppsøking og følge opp fra dedikerte omsorgsledere, sa Ruth Poliakine Baruchi, grunnlegger og administrerende direktør for MyndYou, i et e-postintervju.

Image
Image

"Det er et økende antall hjemmebaserte og bærbare enheter som overvåker og gir tilbakemelding i sanntid om en persons helsestatus," la Baruchi til. "Ved å legge til et automatisert, men likevel personlig og vanlig kontaktpunkt, har vi nesten ubegrenset kapasitet til å svare på den økende etterspørselen etter å holde våre eldre friske og lykkelige i sine egne hjem."

Baruchi sa at i en ideell verden ville barna og barnebarna til eldre sjekke dem daglig. "Men dette idealet er langt fra virkeligheten i mange tilfeller," la hun til.

Selv om seniorer vet at de snakker med en interaktiv, automatisert bot, vet de også at det er en omsorgsleder bak kulissene som kan svare raskt på eventuelle bekymringer de reiser, sa Baruchi. "Dette gir en følelse av omsorg og komfort til seniorer som trenger det," la hun til.

AI-veiledede roboter som MyEleanor kan bidra til å gi bedre dataanalyse som kan forbedre livskvaliteten for pasienter samtidig som de reduserer medisinske kostnader, sa Rosenblum.

"Ulempen er at det kan være mindre menneskelig og ekspertinteraksjon," la han til. "Når vi tyr til dataanalysesystemer og datasyn og robotikk, vil det gå på bekostning av at mennesker sjekker pasientene regelmessig. Menneskelig interaksjon er spesielt viktig for eldre som mangler andre muligheter til å samhandle med andre mennesker."

Anbefalt: