SFZ-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

SFZ-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
SFZ-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

En fil med filtypen SFZ er en SoundFont-komprimert fil.

Når den brukes i en kompatibel spiller, uttrykker en SFZ-fil visse parametere som prøvelydfiler skal følge, som hastighet, romklang, loop, equalizer, stereo, følsomhet og andre innstillinger.

SFZ-filer er bare tekstfiler som vanligvis finnes i samme mappe som lydfilene de refererer til, som WAV- eller FLAC-filer. Her er et eksempel på en grunnleggende SFZ-fil som viser koden en SFZ-spiller vil bruke for å strukturere visse lydfiler.

Image
Image

Hvordan åpner du en SFZ-fil

Enhver tekstredigerer kan brukes til å se koden til en SFZ-fil. Notisblokk er inkludert i Windows, eller du kan laste ned et annet tekstredigeringsprogram som Notepad++, som kan være enklere å bruke.

Igjen, fordi SFZ-filer bare er ren tekstfiler, gjør de faktisk ikke noe i seg selv. Selv om du absolutt kan åpne filen i et tekstredigeringsprogram for å lese hva den vil gjøre i et kompatibelt program, vil ingenting faktisk skje med mindre du bruker en SFZ-spiller.

Så, for å faktisk bruke en SFZ-fil i stedet for å bare redigere den, er det beste alternativet å bruke et gratis program som Polyphone, som vi mener er en av de bedre SFZ-spillerne og redaktørene. Når du redigerer en SFZ-fil i dette programmet, kan du lagre den tilbake til filformatene SF2, SF3 eller SFZ. Du kan også bruke dette programmet til å eksportere en åpen eksempelfil til WAV-formatet.

Plogues gratis sforzando-programvare kan også åpne en SFZ. Det fungerer i Windows og macOS ved at du drar SFZ-filen inn i programmet. Så lenge syntaksen er korrekt i SFZ-filen, vil både instruksjonene og de medfølgende lydfilene bli gjenkjent av programmet. Vi anbefaler sterkt å lese gjennom sforzando-hjelpesidene hvis du planlegger å bruke dette programmet.

Noen andre verktøy som ligner på de to ovenfor som kan åpne og bruke SFZ-filer (og kanskje SF2-filer også) inkluderer Rgc:audio sfz, Garritans ARIA Player, Native Instruments' Kontakt og rgc:audio's SFZ+ Profesjonell.

Hvis du bruker Kontakt til å åpne SFZ-filen, sørg for at vis utenlandske formater er aktivert. Finn det i Files-menyen i rullegardinmenyen View.

Hvordan konvertere en SFZ-fil

Siden en SFZ-fil bare er en tekstfil, kan du ikke konvertere selve SFZ-filen til et lydformat som WAV, MP3 eller andre lydfiler. Du kan imidlertid konvertere lydfilene som SFZ-filen peker på ved å bruke en gratis lyd-/musikkkonverterer. Husk at lydfilen du vil konvertere sannsynligvis er i nøyaktig samme mappe som SFZ-filen.

Det gratis polyfonverktøyet vi nevnte ovenfor kan brukes til å konvertere selve SFZ-filen til en Soundfont-fil med filtypen. SF2 eller. SF3, via File >Eksporter lydfont.

Du skal ikke måtte konvertere SFZ til NKI (en Kontakt Instrument-fil) for bruk i Kontakt siden det programmet kan åpne SFZ-filer.

Selvfølgelig, hvis du trenger at SFZ-filen din skal være i et annet tekstbasert format som TXT eller HTML, er det like enkelt som å åpne teksten i tekstredigeringsprogrammet og deretter lagre den i en ny fil.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Den mest sannsynlige årsaken til at SFZ-filen din ikke åpnes med programmene lenket ovenfor, er at du faktisk ikke har en SFZ-fil. Dobbeltsjekk at suffikset er ". SFZ" og ikke bare noe lignende.

Grunnen til at du må sjekke filtypen er fordi mange filer deler noen av de samme filtypebokstavene selv om de ikke åpnes med de samme programmene eller brukes til samme formål. Å åpne en ikke-relatert fil i programmene ovenfor kan være grunnen til at du ikke får filen til å åpne.

Du kan for eksempel virkelig ha en Windows Self-Extracting Archive-fil som slutter på. SFX som bare ser ut som en SFZ-fil. Du vil mest sannsynlig få en feilmelding hvis du prøver å åpne en SFX-fil i en SFZ-åpner eller -redigerer.

Det samme gjelder for andre som en SFV-, SFC-, SFPACK-, SFK-, FZZ-, SSF- eller SFF-fil.

Ideen her er å sjekke filtypen og deretter undersøke den du har å gjøre med for å finne ut hvordan du åpner filen eller konverterer den til et nytt filformat.

FAQ

    Hva er en SF2-fil?

    SF2-formatet er en eldre versjon av SFZ. Begge formatene tjener samme formål (lagring av SoundFont-data), men SFZ er lettere å redigere og vanskeligere å ødelegge.

    Kan FL Studio åpne SFZ-filer?

    Ja. Du trenger DirectWave VST-plugin. Åpne DirectWave og bruk nettleseren til å finne SFZ-filen din.

    Kan jeg åpne SFZ-filer i Ableton Live?

    Ja. Bruk Ableton Live Sampler eller en lignende VST-plugin som Sforzando.

Anbefalt: