Evelien Smolders gjorde en lidenskap for spilling til streamingsuksess

Innholdsfortegnelse:

Evelien Smolders gjorde en lidenskap for spilling til streamingsuksess
Evelien Smolders gjorde en lidenskap for spilling til streamingsuksess
Anonim

Chill er stemningen, og ulming er tempen!

Evelien Smolders er dekorert i en samling stiliserte tatoveringer og akkompagnert av perkusjoner fra lo-fi beatmusikk, og er kvinnen bak de ubersuksrike Twitch- og YouTuber-kanalene, GabSmolders. Skaperen av spillinnhold debuterte i 2014. Syv år senere vandrer hun fortsatt langs stien mer vellykket enn noen gang.

Image
Image

Smolders har akkumulert et massivt publikum på nesten 1 million mennesker gjennom hennes avslappede sinnelag og karakteristiske chill gameplay, og er en spillsensasjon. Publikum strømmer til for å se henne dykke ned i en beroligende simulator eller hoppe på det siste uhyggelige skrekkspillet. Alle øyne er rettet mot GabSmolders, og hun er hvitglødende av forventning.

"[Kanalene mine har] vokst seg større enn jeg forventet," sa hun i et telefonintervju med Lifewire om sin tilstedeværelse på nettet. "Jeg er bare så glad for å være her. Jeg lever av å henge med folk, spille spill og være meg selv. Hva mer vil du? Jeg er så fornøyd der jeg er. Jeg trenger egentlig ikke noe annet."

Raskfakta

  • Navn: Evelien Smolders
  • Alder: 33
  • Located: Brighton, England
  • Tilfeldig glede: Spill er ikke billig. Evalien vokste opp i Nederland og finansierte lidenskapen sin for videospill via en papirrute. Hun brukte sin første lagrede lønnsslipp til å kjøpe sin første ikke-Nintendo-konsoll: en PlayStation 2.
  • Motto: "Inn med den gode sh-t, ut med bullsh-t."

En ulmende start

Smolders er født og oppvokst i sjarmerende byer i Nederland som den yngste av fire. Faren deres jobbet i bygg og anlegg, og moren hennes var en etterskolelærer som lærte dem viktigheten av ansvar. Gaming var en av hennes første kjærligheter. Hun husker at hun tilbrakte netter med å spille NES i en alder av 4 før hun ble uteksaminert til Nintendo 64 noen år senere.

"Jeg sto i all hemmelighet opp om natten og spilte Mario 64 helt til hendene mine ble trangt inn i formen på kontrolleren, noe som er ergonomisk veldig dårlig," ler hun. "Det var der det hele startet."

Japansk overlevelsesskrekkserie Fatal Frame ville påvirke livet hennes uendelig mye. Det startet hennes tiår lange kjærlighetsforhold til japansk kultur og språk. Hun oppnådde etter hvert sin mastergrad i japansk og begynte sin karriere som prosjektleder ved et oversettelsesbyrå.

Smolders sa at Fatal Frame også ble katalysatoren for hennes bemerkelsesverdige oppstigning i den digitale sfæren.

YouTube var innholdsskaperens første nettforsøk. Med fokus på lidenskapen hennes for oversettelse og japanske medier, var Smolders' første suksessrike serie å oversette den femte delen av Fatal Frame-serien i en samling av gjennomspillinger for engelsktalende publikum.

Image
Image

Hennes lidenskap for japansk og oversettelse ble direkte ført inn i innholdsskapingen hennes, og det hele kulminerte med umiddelbar suksess.

"Kvinner i spill er mer akseptert nå, men da jeg var tenåring, var det definitivt ikke tilfelle … Jeg hadde ingen jeg kunne dele [spill] med … så jeg vendte meg til YouTube," hun sa. "Å starte kanalen min og få folk til å være så glade for at jeg oversatte dette spillet og gjorde det mer tilgjengelig for dem var så fint. Å finne andre mennesker som bare var glade sammen med meg var det første hastverket."

Gabbers Assemble

To år inn i karrieren begynte hun å streame live på Twitch etter råd fra andre streamer TheRPGMinx, med henvisning til fordelene ved å ha en mangfoldig inntektsstrøm. Gå inn i Gabbers. De er Smolders' mest ivrige fans og støttespillere og har multiplisert med tusenvis.

Beskrevet som «glade små ulykker», de er en kjærlig gjeng av kalde, modne superfans som representerer resultatet av mange år med virtuell forbindelse.

For Smolders var 2020 det store skiftet. Streamingtallene hennes eksploderte, og publikummet hennes forvandlet seg. Hun tilskriver byttet ikke bare en endring i tilnærmingen hennes, med fokus på mer "chill spill" som Stardew Valley og Animal Crossing, men mer generelt en endring i spillkulturen.

Hvis du har en lidenskap for noe, selv om folk sier det er dumt og du bør gi opp, er det verdt å holde seg til.

Det ble et mer innbydende rom for kvinner å delta i, både som skapere og seere. Hun forteller at kanalen hennes opprinnelig var skjev oppover 80 % av mennene, mens hun nå kan skryte av et kvinnedominert publikum – omtrent 53 % av seerne – i henhold til interne tall hun delte med Lifewire.

Smolders håper imidlertid å endre ting litt for fremtiden. Å prøve seg på mer innhold som ikke er spill, er der hun ser sitt neste angrep som innholdsskaper.

Etter å ha realisert drømmene sine, leter Smolder nå etter forskjellige utsalgssteder for å utfordre henne. Fra å drømme om spilllokalisering til å ha en rekke kanaler på størrelse med en stor by, hun er selve symbolet på dristig seier.

"Du skal ikke være redd for å holde fast ved interessene dine. Da jeg vokste opp, var det definitivt uvanlig for en kvinne å være så interessert i spill, men jeg holdt kursen hele livet, og det førte til der jeg er nå, " hun sa. "Så, hvis du har en lidenskap for noe, selv om folk sier det er dumt og du bør gi opp, er det verdt å holde seg til."

Anbefalt: