RVT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

RVT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
RVT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

En fil med filtypen. RVT er en Revit Project-fil som brukes av Autodesks Revit BIM (Building Information Modeling)-program.

I en RVT-fil er alle arkitektoniske detaljer knyttet til designet, for eksempel en 3D-modell, høydedetaljer, plantegninger og prosjektinnstillinger.

RVT er også et akronym for teknologibegreper som ekstern videoterminal, ruteverifiseringstest og kravverifisering og testing. Ingen av disse begrepene har imidlertid noe å gjøre med filformatet beskrevet på denne siden.

Hvordan åpner du en RVT-fil

Revit-programmet fra Autodesk brukes til å lage RVT-filer, så det kan også åpne filer i dette formatet. Hvis du ikke allerede har den programvaren, og du ikke planlegger å kjøpe den, kan du fortsatt åpne RVT-filen gratis med Revit 30-dagers prøveversjon.

Autodesks arkitektur, inkludert i AutoCAD, er en annen måte å åpne en RVT-fil på. Det er også et bet alt program, men du kan bruke det gratis i en måned hvis du laster ned AutoCAD-prøveversjonen.

Hvis du heller ikke vil gå den tradisjonelle veien med å installere et program på datamaskinen din, kan du se RVT-filen på nettet i stedet. Autodesk Viewer lar deg åpne RVT-filen uten å ha Revit eller AutoCAD på datamaskinen. Det samme verktøyet støtter også lignende formater, som DWG, STEP, osv., og gjør det enkelt å dele RVT-filen.

Image
Image

For å bruke Autodesk Viewer som en gratis RVT-visning, velg Registrer deg gratis på toppen av nettstedet for å opprette en gratis brukerkonto, og last deretter opp filen fra Design Views-side.

Hvordan konvertere RVT-filer

Revit lar deg konvertere RVT til DWG eller DXF via Export > CAD-formater. Det programmet kan også lagre filen i DWF-format.

Navisworks er én måte å konvertere RVT til NWD. Hvis du har den programvaren, kan du lagre Revit-filen i Navisworks-filformatet og deretter åpne filen med deres gratis Navisworks Freedom-verktøy.

For å konvertere RVT til IFC, kan du ha flaks med det elektroniske konverteringsverktøyet Revit til IFC. Imidlertid er dette kanskje ikke et godt alternativ hvis filen din er veldig stor, siden du både må laste opp filen til det nettstedet og deretter laste ned den konverterte IFC-filen når den er ferdig.

En RVT til PDF-konvertering er også mulig hvis du bruker en PDF-skriver. Åpne filen i et hvilket som helst program som støtter formatet og lar deg skrive ut modellen, og når du går til utskrift, velg PDF-skriveren i stedet for den virkelige skriveren.

Revit Family-filkonverteringer støttes også. For å gjøre RVT-filen om til en RFA-fil, eksporter først modellen til SAF. Deretter lager du en ny RFA-fil og importerer den SAT-filen til den.

RVT til SKP er en annen konvertering du kanskje må utføre. En måte å gjøre det på er å installere rvt2skp (det fungerer med Revit), eller du kan konvertere til en SketchUp-fil manuelt:

  1. Gå til Revits Export > Options > Eksporter oppsett DWG/DXF meny.
  2. Velg ACIS solids fra fanen Solids, og velg deretter OK.
  3. Gå til Eksport > CAD-formater > DWG.

  4. Nå kan du importere filen til SketchUp og bruke SketchUps alternativer til å konvertere filen til et hvilket som helst format som støttes av den programvaren.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Den mest sannsynlige årsaken til at filen din ikke åpnes med Revit eller de andre programmene nevnt ovenfor, er fordi du misforstår filtypen. Det er veldig lett å forveksle et annet format med en Revit Project-fil fordi noen filutvidelser ser veldig like ut, selv når de ikke er relatert i det hele tatt.

For eksempel, ved første øyekast ser RVG ut som RVT. I virkeligheten er de røntgenbilder tatt av dental bildesensorer. Du kan åpne en med Aeskulap DICOM-visningsprogrammet.

RVL er et annet eksempel på et suffiks som ligner mye på RVT, men du trenger muvee Reveal for å åpne en av disse filmprosjektfilene.

Hvis filen din slutter i RVT, men den ikke har noe med Revit å gjøre, åpne den med Notepad++ eller et annet tekstredigeringsprogram. Det er mulig at det bare er en ren tekstfil som lett kan leses med hvilken som helst tekstfilvisning. Hvis ikke, kan du finne en slags beskrivende informasjon i teksten som kan hjelpe deg med å finne ut hvilket format den er i, som du deretter kan bruke til å begrense forskningen din for å finne et kompatibelt program som vil åpne det.

Anbefalt: