XLB-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

XLB-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
XLB-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

What to Know

  • En XLB-fil er en Excel Toolbars-fil.
  • Den brukes med Excel; kopier den til riktig mappe først.
  • Andre XLB-filer er OpenOffice.org-modulinformasjonsfiler.

Denne artikkelen beskriver de to primære filformatene som bruker XLB-filer. Finn ut hvor Excel og OpenOffice lagrer disse filene, og hvordan du bruker begge.

Hva er en XLB-fil?

En fil med filtypen XLB er mest sannsynlig en Excel Toolbars-fil. Den lagrer informasjon om gjeldende oppsett av verktøylinjer, som alternativer og plasseringer, og er nyttig hvis du vil kopiere konfigurasjonen til en annen datamaskin.

Hvis den ikke er knyttet til Excel, kan XLB-filen i stedet være en OpenOffice.org-modulinformasjonsfil som brukes av OpenOffice Basic-programvaren for lagring av makro- eller komponentbibliotekdetaljer. Denne typen XLB-filer bruker XML-formatering og kalles mest sannsynlig script.xlb eller dialog.xlb. Førstnevnte inneholder navnene på modulene i biblioteket, mens sistnevnte er for lagring av navn på dialogbokser.

Image
Image

Hvordan åpne XLB-filer

En XLB-fil kan åpnes med Microsoft Excel, men det er viktig å innse at den bare lagrer tilpasningsinformasjon, ikke faktiske regnearkdata. Dette betyr at du ikke bare kan dobbeltklikke på filen og forvente at den åpnes med all slags lesbar informasjon.

I stedet må filen plasseres i riktig mappe slik at Excel vil se den når den åpnes. Du bør kunne gjøre dette (i de fleste versjoner av Excel) ved å legge filen i denne mappen:


%appdata%\Microsoft\Excel\

Hvis du er sikker på at filen din faktisk har regnearkinformasjon som tekst, formler, diagrammer osv., kan det hende du misforstår filtypen. Gå ned til den siste delen nedenfor for mer informasjon om det.

OpenOffice kan åpne XLB-filer som er OpenOffice.org-modulinformasjonsfiler. Siden de er XML-baserte tekstfiler, kan du også lese innholdet i filen med et tekstredigeringsprogram.

OpenOffice lagrer dem vanligvis i installasjonsmappen:


OpenOffice (versjon)\forhåndsinnstillinger\

…og:


OpenOffice (versjon)\share\

Det er imidlertid to XLC-filer som inneholder plasseringene til bibliotekene og dialogboksene, og de kalles script.xlc og dialog.xlc. De er plassert i grunnmappen her, i Windows:


%appdata%\OpenOffice\(versjon)\bruker\

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne XLB-filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner XLB-filer, kan du endre standardprogrammet for spesifikke filutvidelser i Windows.

Hvordan konvertere en XLB-fil

Det kan være fristende å ville konvertere XLB til XLS slik at du kan åpne filen som et vanlig regnearkdokument, men det er bare ikke mulig. XLB-filen er ikke i et tekstformat slik XLS-filer er, så du kan ikke konvertere den til noe annet brukbart format som XLS, XLSX osv.

Dette gjelder uansett om filen din fungerer med Excel eller OpenOffice; ingen av formatene er de samme som en arbeidsbok/regneark.

Mer informasjon om XLB-filer

Du kan lese mer om hvordan OpenOffice Base bruker XLB-filer på Apache OpenOffice-nettstedet.

Hvis du får feil relatert til XLB-filer i OpenOffice (f.eks. script.xlb eller dialog.xlb), avinstaller utvidelsen som ber om feilen (gjennom Tools > Extension Manager), og installer den deretter på nytt. Eller du kan prøve å tilbakestille OpenOffice-brukerprofilen din.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Hvis du ikke får noen av de ovennevnte programmene til å åpne filen din, er det en god sjanse for at du egentlig ikke har å gjøre med en XLB-fil. Noen filer har en filtype som ser veldig ut som den sier "XLB" når den egentlig ikke gjør det. Dette kan få deg til å tro at den vil åpne med programmene ovenfor.

Ta XLS og XLSX som eksempler. De ser litt ut som XLB siden de deler to av de samme bokstavene, men begge er faktiske regnearkfiler som kan inneholde lesbar tekst, formler, bilder osv. De åpnes ikke som XLB-filer, men som vanlige Excel-filer (dobbel- klikk på dem eller bruk menyen til å lese/redigere dem).

XNB og XWB er to andre eksempler. En annen er XLC, som vanligvis er en Excel Chart-fil brukt av versjoner av MS Excel før 2007 (men, som nevnt ovenfor, kan den også være assosiert med OpenOffice, men den kan fortsatt ikke åpnes som en XLB-fil).

Uansett hvilken fil du har å gjøre med, undersøk den virkelige filtypen for å finne ut mer om hvordan du åpner eller konverterer den.

Anbefalt: