CHW-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

CHW-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
CHW-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

What to Know

  • A CHW-fil er en kompilert hjelpeindeksfil.
  • Åpne en med FAR HTML.
  • Bruk en nettleser som Firefox for å vise CHM-filer.

Denne artikkelen forklarer hva CHW-filer er, hvordan de er relatert til CHM-filer, og hvordan du kan åpne en på datamaskinen.

Hva er en CHW-fil?

En fil med filtypen CHW er en kompilert hjelpeindeksfil. Den opprettes når flere kompilerte HTML-hjelpefiler (. CHM) slås sammen.

CHM-filer er hjelpedokumenter som brukes av enkelte programmer for å lagre spørsmål og svar om hvordan et program fungerer eller hva de forskjellige alternativene betyr. De lagres i HTML-format, slik at de kan inneholde tekst, hyperkoblinger og bilder, og er generelt sett i alle nettlesere.

Disse filene brukes da til å holde en innholdsfortegnelse over informasjonen i de forskjellige CHM-filene samt referanser til plasseringen av CHM-filene.

Vanligvis komprimeres ikke CHW-filer, så de er vanligvis ganske store, men noen programmer støtter komprimering til en mye mindre filstørrelse.

Image
Image

Hvordan åpne en CHW-fil

Hvis du skriver Windows-hjelpefiler, vil FAR HTML åpne CHW-filer for redigering. Dette gjøres gjennom Authoring > Help File Explorer-menyen. Dette programmet kan også komprimere CHW ned til en mindre filstørrelse.

Hvis du bare har en CHM-fil og trenger å åpne den for å lese hjelpedokumentene, bør du kunne bruke en nettleser som Firefox eller Safari. Hvis det ikke fungerer, inkluderer andre programmer som fungerer xCHM, WinCHM, ChmDecompiler og Help Explorer Viewer.

Hvis du tilfeldigvis har en CHW-fil som ikke er en kompilert hjelpeindeksfil, noe som er mulig, så er det usannsynlig at noen av programmene nevnt her kan åpne den. Det beste du kan gjøre i den situasjonen er å åpne den som en tekstfil med Notepad++.

Du kan noen ganger trekke nøkkeltekst ut av filen som kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type fil det er (lyd, dokument, bilde osv.) eller til og med hvilket program som ble brukt til å lage den, noe som kan hjelpe deg undersøk hvordan du åpner den spesifikke CHW-filen.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, kan du se hvordan du endrer standardprogrammet for et bestemt program. Filutvidelsesveiledning for å gjøre denne endringen i Windows.

Hvordan konvertere en CHW-fil

Hvis en CHW-fil kan konverteres til et annet format, er det sannsynligvis mulig med FAR HTML-programmet nevnt ovenfor, men vi vet ikke om noen form for dedikert filkonverteringsverktøy som kan gjøre det. Du kan vanligvis bruke en dokumentkonverter til å konvertere filtyper som CHW, men dette formatet er egentlig ikke det samme som andre dokumentformater som PDF, DOCX osv.

Hvis du ønsker å konvertere en CHM-fil i stedet, for eksempel til PDF, EPUB, TXT eller andre tekstformater, bruk Zamzar. Bare last det opp til det nettstedet og velg hvilket format du vil konvertere det til.

Et lignende nettsted, Online-Convert.com, bør konvertere CHM til HTML.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

En åpenbar årsak til hvorfor filen din ikke åpnes, er fordi du kanskje misleser filtypen! Noen filer bruker et suffiks som ligner ". CHW" selv om formatene ikke har noe til felles.

Du kan for eksempel blande CHW eller CHM med CHA eller CHN, ingen av disse fungerer på samme måte som disse hjelpefilene. Noen andre eksempler inkluderer CHX- og CHD-filer, som er henholdsvis AutoCAD Standards Check og MAME Hard Disk Image-filer.

Det samme konseptet gjelder for CHM-filer. Det kan hende du virkelig bruker en CHML-fil som tilhører filformatet Chameleon Encrypted Database og brukes med Krasbit-programvare.

Anbefalt: