Hvordan ekskludere filer og mapper fra Norton Antivirus

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ekskludere filer og mapper fra Norton Antivirus
Hvordan ekskludere filer og mapper fra Norton Antivirus
Anonim

What to Know

  • For å ekskludere filer, gå til Settings > Antivirus > Scans and Risks > Exclusions/Low Risks > Configure > Add Folders eller Add Files> OK.
  • Mobilversjonen av Norton Security and Antivirus lar deg ikke ekskludere spesifikke filer og mapper. Bruk Ignore når det oppdages i stedet.

Norton Antivirus eller Norton Security for Windows og Mac kan gjentatte ganger varsle deg om at en fil eller mappe har et virus selv om du vet at den ikke har det. Dette er kjent som en falsk positiv. Du kan instruere disse programmene til å ignorere spesifikke filer eller mapper under skanninger for å unngå falske positiver.

Hvordan ekskludere filer og mapper fra Norton Antivirus-programvareskanning

Som de fleste antivirusprogrammer lar Norton AV-programvaren deg ekskludere filer og mapper fra å bli skannet. Du kan fortelle programvaren å ignorere en fil eller mappe, som blokkerer den fra programmets visning. Derfor vil ikke Norton fortelle deg om det er et virus der eller ikke.

Å ekskludere hele mapper fra å bli skannet er ikke alltid lurt, spesielt mapper som ofte samler inn nye filer, for eksempel nedlastingsmappen.

Det finnes dusinvis av Norton Security-antivirusprogrammer på markedet, men prosessen for å ekskludere filer er i hovedsak den samme. For eksempel, for å ekskludere spesifikke filer og mapper fra en Norton Security-skanning i Windows 10:

  1. Åpne Norton-antivirusprogramvaren og velg Settings.

    Image
    Image
  2. Velg Antivirus.

    Image
    Image
  3. Velg Scans and Risks-fanen.

    Image
    Image
  4. Rull ned til Exclusions/Low Risks-delen og velg Konfigurer [+] ved siden av Items to Exclude Fra skanninger.

    Velg Slett fil-ID-er som er ekskludert under skanninger for å tilbakestille ekskluderingsinnstillingene.

    Image
    Image
  5. Velg Legg til mapper eller Legg til filer og velg filen/mappen du vil ekskludere. Når du er ferdig, velg OK for å lagre endringene.

    Image
    Image

På dette tidspunktet kan du avslutte alle åpne vinduer og lukke Norton-programvaren.

Ekskluder bare filer og mapper hvis du er sikker på at de ikke er infisert. Alt som antivirusprogramvaren din ignorerer, kan ende opp med virus senere, og Norton vil ikke bli klokere hvis disse filene ekskluderes fra skanninger og sanntidsbeskyttelse.

Ekskludering av filer fra Mobile Norton Antivirus-appskanninger

Norton Security and Antivirus-appen for Android og iOS lar deg ikke ekskludere spesifikke filer og mapper i innstillingsmenyen. I stedet må du be Norton om å ignorere filer etter at de er oppdaget.

Anbefalt: