Google kunngjør programvare for å gjøre gamle PC-er og Mac-er om til Chromebook

Google kunngjør programvare for å gjøre gamle PC-er og Mac-er om til Chromebook
Google kunngjør programvare for å gjøre gamle PC-er og Mac-er om til Chromebook
Anonim

Hvis du har et kontor fylt til randen med eldgamle bærbare datamaskiner, har Google en ny måte å presse litt mer liv ut av dem.

Selskapet har nettopp avduket en tjeneste k alt Chrome OS Flex, en programvarepakke som forvandler gamle Mac-er og PC-er til Chromebooks, som annonsert i et offisielt Google-blogginnlegg.

Image
Image

Hvis dette høres kjent ut, er Chrome OS Flex en rebrand av CloudReady, et Chromium-basert operativsystem som Google kjøpte i desember 2020. CloudReadys opprinnelige formål var å forlenge levetiden til gamle PC-er som ikke lenger mottok offisielle oppdateringer. Chrome OS Flex har et lignende formål, akkurat pakket inn i en ny versjon av Chrome OS.

Chrome OS Flex tilbyr mye av de samme funksjonene som den originale versjonen av Chrome OS, inkludert en innebygd Chrome-nettleser, integrasjoner på tvers av enheter, skysynkronisering, raske oppstartstider, systemoppdateringer i bakgrunnen og den samme Google-assistenten funnet på moderne Chromebooks.

OS vil imidlertid ikke tillate tilgang til Play-butikken eller kjøre Android-apper. I tillegg har de gamle bærbare datamaskinene dine sannsynligvis ikke en innebygd Google-sikkerhetsbrikke, så en bekreftet oppstart er uaktuelt.

Chrome OS Flex er tilgjengelig nå i tidlig tilgang. Det er gratis og lar deg starte opp direkte fra en USB-stasjon, så du kan prøve det før du tørker datamaskinens harddisk. Når det gjelder minimumsspesifikasjoner, sørg for at du har 4 GB RAM og en enhet med et Intel- eller AMD x86-64-bit-kompatibelt brikkesett.

Anbefalt: