Dronelevering i forsteder tar kanskje ikke av

Innholdsfortegnelse:

Dronelevering i forsteder tar kanskje ikke av
Dronelevering i forsteder tar kanskje ikke av
Anonim

Key takeaways

  • Wing, Alphabets droneleveringstjeneste, har startet kommersiell virksomhet i Texas.
  • Vanligvis brukt i tynt befolkede områder, hevder Wing at dette er den første droneleveringsoperasjonen i et tett befolket storbyområde.
  • Andre droneleveringseksperter er ikke helt overbevist om at tjenesten kan tilføre verdi til kundene sine i forhold til eksisterende veibaserte leveringsmetoder.

Image
Image

Himmelen over Dallas yrer av aktivitet, bokstavelig t alt.

I et blogginnlegg kunngjorde Alphabets droneleveringstjeneste, Wing, at de har startet operasjoner i Dallas-Fort Worth Metroplex, i håp om å betjene titusenvis av forstadshjem i området. Eksperter på dronelevering er imidlertid ikke veldig begeistret for denne spesielle brukssaken for luftfartøyer, spesielt i urbane områder.

"Jeg er skeptisk til mat- og pakkeleveringer av drone, fra et forretningsperspektiv," sa Stephen Sutton, administrerende direktør for leverandøren av dronetjenester, Flyby Guys, til Lifewire via e-post. "Veibiler kan frakte flere varer for flere kunder, og dermed mer verdi. Droner kan bare levere én levering om gangen."

Taking to the Skies

I bloggen nevner Wing CTO Adam Woodworth tjenesteplanene for å rulle ut leveranser i flere nabolag i City of Frisco og Town of Little Elm på en forskjøvet måte. Wing har testet leveranser i disse områdene siden i fjor, og i løpet av de neste månedene vil innbyggere i enkelte nabolag bli invitert til å begynne å levere ut via Wings smarttelefonapp.

Etter å ha mottatt en bestilling vil ansatte i butikken fylle den og ta den med til parkeringsplassen, hvor menneskelige operatører vil planlegge og koordinere dronens flytur. Når bestillingen ankommer destinasjonen, vil den bli senket til bakken for kjøpere å hente. Leveringstjenesten er kun tilgjengelig i dagslys, hvis været tillater det.

"I tillegg til Walgreens, vil vi levere varer med tre nye partnere i Frisco og Little Elm. Vi kommer til å levere iskrem fra Blue Bell Creameries (ja-den vil forbli frossen på de varme Texas sommerdager!), reseptbelagte kjæledyrmedisiner fra easyvet og førstehjelpsutstyr fra Texas He alth, " skrev Woodworth.

Wing dukket opp i 2018 fra X, et Alphabet-datterselskap som hjelper til med å spire moonshot-bedrifter. Siden den gang har den etablert virksomhet i Helsinki, Finland og Canberra, Australia.

I et tidligere blogginnlegg delte Wing at det fullførte drøyt 100 000 droneleveranser i Australia i 2021 og allerede hadde passert 30 000 i løpet av de to første månedene av 2022.

"Nylig hadde vi vår travleste uke noensinne, med mer enn 1 000 leveranser på en enkelt dag (det er en levering hvert 25. sekund), " delte Wing. "Vi har nå krysset 200 000 kommersielle leveranser gjennom alle våre globale markeder."

Wing opererer også i USA i Christiansburg, Virginia, men det er en mindre pilot, og Woodworth omtaler Texas-tjenesten som tidenes første kommersielle droneleveringstjeneste i et stort amerikansk storbyområde.

Big Data

Snakker av erfaring, sier Santiago Pinzon, administrerende direktør og medgründer av oppstart av dronelevering, Orkid, at økonomien ved Wings Texas-utrulling ikke ser ut til å stemme sammenlignet med tradisjonelle bakkebaserte leveringsmodeller.

"Med hypertilkobling og utmerket veiinfrastruktur, kan dagens droneleveringsteknologi og -tjenester være dyrt sammenlignet med en konvensjonell transportmetode," sa Pinzon til Lifewire via e-post.

Nøkkelen, understreket Pinzon, er å forstå hvordan Wing ønsker å forbedre den eksisterende leveringsmodellen. "Kanskje flere bestillinger per time sammenlignet med en DoorDash-tjeneste på sykkel eller scooter?" foreslo han.

Image
Image

Sutton mener verdien av utrullingen ligger andre steder. "Jeg tror det er viktig å samle data for offentlig aksept fra droneleveranser, og jeg vil gjerne se disse dataene offentliggjort når forsøkene er over. Disse dataene vil hjelpe industrien i sin retning for fremtiden," delte Sutton.

Pinzon er enig og sier at i tillegg til kundedata, er skalerbarhet og enhetsøkonomi de tre faktorene som bestemmer bruken av en droneleveringstjeneste i et område som anses som godt for utførelse.

Droneleveranser er satt opp for å levere nødvendig utstyr i farlige og utilgjengelige miljøer uten å risikere livet til leveringspersonell. Imidlertid har hendelsene de siste par årene økt tiltrekningen av ikke-menneskelige leveringsmetoder også i urbane områder.

Mens Sutton fortsatt tror medisinske leveranser i avsidesliggende områder er fremtiden for droneleveranser, ser han fortsatt frem til Wings utrulling i Texas.

"Jeg synes det er flott å se droneoperasjoner utvide seg til urbane områder," sa Sutton. "Normaliseringen av droner i offentligheten har fortsatt en lang vei å gå, og Wing øker industrien glob alt med tjenestetilbudet deres. Vi følger alle disse operasjonene nøye."

Anbefalt: