RAF-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

RAF-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
RAF-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

What to Know

  • En RAF-fil er en Fuji-råbildefil.
  • Åpne en med Able RAWer eller Photoshop.
  • Konverter til DNG, JPG, osv., med de samme programmene eller DNG Converter.

Denne artikkelen dekker hva en RAF-fil er og hvilke programmer som kan åpne eller konvertere filen.

RAF er også forkortelse for random access-fil, postadressefil og ressursallokeringsramme, men disse vilkårene har ingenting å gjøre med filformatene beskrevet på denne siden.

Hva er en RAF-fil?

En fil med RAF-filtypen er en Fuji-råbildefil. Dette formatet lagrer et ubehandlet bilde tatt fra et Fuji digitalkamera. En-j.webp

Image
Image

Denne filtypen brukes også for Riot Archive-filer med League of Legends-videospillet, og vises sammen med RAF. DAT-filer. DAT-filen lagrer de faktiske dataene, men RAF-filen beskriver hvor innholdet skal pakkes ut.

Hvordan åpne en RAF-fil

Fuji-bilder kan åpnes med Able RAWer, Adobe Photoshop, XnView, og sannsynligvis noen andre populære foto- og grafikkverktøy også. Den gratis RAF Viewer kan åpne og endre størrelsen på den også.

RAF-filer som brukes med Riot Games' League of Legends kan åpnes med Total Commander, så lenge du også installerer RAF Packer-plugin. Du kan også ha flaks med RAFExtractor.

Hvis du finner ut at et program på PC-en din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du heller vil at et annet installert program åpner det, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt fil utvidelse i Windows.

Hvordan konvertere en RAF-fil

RAF Viewer-programmet nevnt ovenfor kan konvertere dette formatet til JPG, GIF, TIFF, BMP og PNG. Du kan også konvertere en hvis du åpner den i Photoshop eller Able RAWer og deretter bruker programmets meny alternativer for å lagre som et annet format.

Adobe DNG Converter er en gratis filkonverterer for Windows og macOS som kan lagre en RAF-fil (fra noen Fuji-kameraer) til DNG-formatet.

Zamzar er en annen RAF-filkonvertering som kan lagre filen til en rekke forskjellige bildeformater. Siden Zamar er et nettsted, trenger du ikke laste ned konverteren for å bruke den, så den fungerer like bra på alle operativsystemer.

Det er mest sannsynlig ikke behov for å konvertere en Riot Archive-fil til noe annet arkivformat.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Andre filformater har filutvidelser som ligner veldig på RAF, men det betyr ikke at de kan åpne med de samme programmene. Hvis filen din ikke fungerer med forslagene ovenfor, er det en god sjanse for at du leser filtypen feil, og forveksler ikke-relaterte formater med hverandre.

Noen eksempler på lignende filutvidelser inkluderer RAR, RAM (Real Audio Metadata), RAS (Remedy Archive System) og ARF.

Hvis du har en av disse filene eller noe helt annet, bør du undersøke den spesifikke filtypen for informasjon om åpning/konvertering av det formatet.

Anbefalt: