Hvordan bruke Excel INDEX-funksjonen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke Excel INDEX-funksjonen
Hvordan bruke Excel INDEX-funksjonen
Anonim

What to Know

  • Bruk INDEX: Velg celle for utdata > skriv inn INDEX-funksjonen. Eksempel:=INDEKS (A2:D7, 6, 1).
  • INDEKS med referanse: Velg celle for utdata > skriv inn INDEKS-funksjon. Eksempel:=INDEKS ((A2:D3, A4:D5, A6:D7), 2, 1, 3).
  • Formel:=INDEKS (celle:celle, rad, kolonne) eller=INDEKS ((referanse), rad, kolonne, område).

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker INDEX-funksjonen i Excel 365. De samme trinnene gjelder for Excel 2016 og Excel 2019, men grensesnittet vil se litt annerledes ut.

Image
Image

Hvordan bruke INDEX-funksjonen i Excel

INDEX-formelen er et flott verktøy for å finne informasjon fra et forhåndsdefinert dataområde. I vårt eksempel skal vi bruke en liste over bestillinger fra en fiktiv forhandler som selger både stasjonære godbiter og kjæledyrgodbiter. Ordrerapporten vår inkluderer bestillingsnumre, produktnavn, deres individuelle priser og antall solgt.

Image
Image
  1. Åpne Excel-databasen du vil jobbe med, eller gjenopprett den vi har vist ovenfor, slik at du kan følge med på dette eksemplet.
  2. Velg cellen der du vil at INDEX-utdataene skal vises. I vårt første eksempel ønsker vi å finne bestillingsnummeret for Dinosaur Treats. Vi vet at data er i celle A7, så vi legger inn den informasjonen i en INDEX-funksjon i følgende format:

    =INDEKS (A2:D7, 6, 1)

    Image
    Image
  3. Denne formelen ser innenfor celleområdet vårt A2 til D7, i den sjette raden i det området (rad 7) i første kolonne (A), og viser resultatet vårt på 32321.

    Image
    Image
  4. Hvis vi i stedet ønsket å finne ut antallet bestillinger for Staples, ville vi angi følgende formel:

    =INDEKS (A2:D7, 4, 4)

    Det gir 15.

    Image
    Image

Du kan også bruke forskjellige celler for Row og Column-inngangene for å tillate dynamiske INDEX-utdata, uten å justere den opprinnelige formelen. Det kan se omtrent slik ut:

Image
Image

Den eneste forskjellen her er at Row og Column-dataene i INDEKS-formelen legges inn som cellereferanser, i dette tilfellet, F2 og G2. Når innholdet i disse cellene justeres, endres INDEX-utdata tilsvarende.

Du kan også bruke navngitte områder for matrisen din.

Hvordan bruke INDEX-funksjonen med referanse

Du kan også bruke INDEX-formelen med en referanse, i stedet for en matrise. Dette lar deg definere flere områder, eller matriser, å trekke data fra. Funksjonen legges inn nesten identisk, men den bruker en ekstra informasjon: områdenummeret. Det ser slik ut:

=INDEX ((referanse), radnummer, kolonnenummer, områdenummer)

Vi vil bruke vår originale eksempeldatabase på omtrent samme måte for å vise hva en referanse INDEX-funksjon kan gjøre. Men vi vil definere tre separate matriser innenfor dette området, og omslutte dem innenfor et andre sett med parenteser.

  1. Åpne Excel-databasen du vil jobbe med, eller følg med vår ved å legge inn den samme informasjonen i en tom database.
  2. Velg cellen der du vil at INDEX-utgangen skal være. I vårt eksempel skal vi slå opp bestillingsnummeret for Dinosaur-godbiter igjen, men denne gangen er det en del av en tredje rekke i vårt utvalg. Så funksjonen vil bli skrevet i følgende format:

    =INDEKS ((A2:D3, A4:D5, A6:D7), 2, 1, 3)

  3. Dette skiller databasen vår i tre definerte områder med to rader per stykke, og den slår opp den andre raden, kolonne én, i den tredje matrisen. Det viser bestillingsnummeret for Dinosaur Treats.

    Image
    Image

Hva er INDEX-formelen i Excel?

INDEKS-funksjonen er en formel i Excel og andre databaseverktøy som henter en verdi fra en liste eller tabell basert på plasseringsdataene du legger inn i formelen. Den vises vanligvis i dette formatet:

=INDEX (array, row_number, column_number)

Det den gjør er å utpeke INDEX-funksjonen og gi den parametrene du trenger for å trekke dataene fra. Det starter med dataområdet, eller et navngitt område som du tidligere har angitt; etterfulgt av det relative radnummeret til matrisen, og det relative kolonnenummeret.

Det betyr at du skriver inn rad- og kolonnenumrene innenfor det angitte området. Så hvis du skulle ønske å tegne noe fra den andre raden i dataområdet ditt, ville du skrive inn 2 for radnummeret, selv om det ikke er den andre raden i hele databasen. Det samme gjelder for kolonneinndata.

Anbefalt: