Hva er ledetekstkoder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er ledetekstkoder?
Hva er ledetekstkoder?
Anonim

Et raskt internettsøk etter kommandopromptkoder gir alle slags resultater… de fleste av dem helt forskjellige.

Hvorfor all forvirringen om ledetekstkoder? Finnes det ikke en fast liste over ledetekstkoder et sted å se på?

Image
Image

Hva er ledetekstkoder?

Faktum er at det ikke finnes noen nøyaktig liste over "kommandopromptkoder" fordi det ikke finnes noe som heter en ledetekstkode.

Se delen Spørrekommandokoder nederst i denne artikkelen for en viktig avklaring!

Uansett grunn, er det en misforståelse blant noen databrukere (og noen som burde vite bedre) at verktøyene og kjørbare filene som er tilgjengelige fra ledeteksten i Windows kalles "koder". Det er de ikke.

Begrepet kode, i dataverdenen, refererer vanligvis til kildekode, som er teksten som brukes i et dataprogrammeringsspråk.

Det du faktisk ser etter er en kommando av noe slag. En kommando er en instruksjon gitt til datamaskinen din, absolutt ikke en kode som skal dekodes på noen måte.

Nedenfor er litt hjelp til å finne ut hva det er du virkelig ser etter hvis du kom hit for å søke etter ledetekstkoder:

kommandoer

Ledetekst-kommandoer er kommandolinjebaserte programmer som utfører forskjellige funksjoner som å vise lister over filer, feilsøke nettverkstilkoblinger, formatere stasjoner osv.

De fleste som søker etter ledetekstkoder, er sannsynligvis virkelig ute etter kommandopromptkommandoer.

Kjør kommandoer

Kjør-kommandoer er de kjørbare filene for programmene du bruker i Windows. Med andre ord er en run-kommando navnet på filen som starter et program.

Kjør-kommandoen for Internet Explorer er for eksempel iexplore.

Prompt-kommandokoder

En av de mange kommandoene som er tilgjengelige fra ledeteksten, er ledetekstkommandoen. Ledetekstkommandoen brukes til å endre utseendet og oppførselen til den faktiske ledeteksten som går før inntasting av kommandoer i ledetekstvinduet.

De mange tilpasnings alternativene som er tilgjengelige for ledetekstkommandoen blir noen ganger referert til som koder, og når de diskuteres utenfor konteksten til ledetekstkommandoen, kalles de noen ganger kommandopromptkoder, selv om de mer nøyaktig kalles ledetekstkoder.

Så hvis du virkelig ser etter kodene som er tilgjengelige for ledetekstkommandoen, åpner du ledeteksten og kjører prompt /? for å se dem vist.

Anbefalt: