ThermoPro TP67-anmeldelse: Rimelig, men upålitelig

Innholdsfortegnelse:

ThermoPro TP67-anmeldelse: Rimelig, men upålitelig
ThermoPro TP67-anmeldelse: Rimelig, men upålitelig
Anonim

bunnlinjen

Selv om ThermoPro TP67 er rimelig og lett å bruke, holder upålitelige data og en dårlig skjerm tilbake denne generelle matte personlige værstasjonen. For mange kan en dedikert vær-app være en bedre løsning.

ThermoPro TP67A trådløs værstasjon

Image
Image

Vi kjøpte ThermoPro TP67 slik at vår ekspertanmelder kunne teste og vurdere den grundig. Fortsett å lese for hele produktanmeldelsen vår.

Personlige værstasjoner er et flott alternativ for personer som leter etter hyperlokaliserte meteorologiske data, og ThermoPro TP67 er et av de mer populære budsjett alternativene der ute. Vi har nylig kuratert en del av de 7 beste værstasjonene på markedet, og i denne praktiske anmeldelsen tar vi en nærmere titt på vårt favorittoppladbare alternativ, ThermoPro TP67. Så bør du beholde standard værappen din eller gå all-in på ThermoPro TP67? Vi svarer på dette spørsmålet og mange flere nedenfor.

Design: No-frills

Tot alt sett består ThermoPro TP67 av to enheter: en liten utendørssensor og en større innendørssensor. (Innendørsmodellen fungerer som basestasjon og avlesning for begge enhetene.) Innendørsenheten ser ut som en slank bilderamme med alle meteorologiske skjermer foran og i midten. Den utvidede, avtakbare basen gjør at enheten kan sitte oppreist på et endebord eller benkeplate uten å ta for mye plass. Det er også et veggfeste for de som er så tilbøyelige, selv om denne plasseringen vil begrense tilgangen til kommandoknappene på baksiden.

Samlet sett lar disse seks knappene brukere enkelt veksle mellom værhistorikk, få tilgang til ekstra sammenkoblede sensorer, bytte meteorologiske enheter/skalaer (Fahrenheit, Celcius, millibar, inHg) og mer. Utesensoren er en utilitaristisk hvit blokk med veggfeste på baksiden. Et lite lys på utendørsmodellen blinker med jevne mellomrom rødt for å fortelle deg at den fortsatt fungerer. Denne lampen vil lyse kontinuerlig grønt når enheten er fulladet.

Image
Image

Oppsett: Enkelt, men litt vanskelig

Som man kunne forestille seg, krever praktisk t alt alle personlige værstasjoner hjemme en litt kjedelig oppsettsprosess, og ThermoPro TP67 er ikke annerledes. Du må først skyve batteriene inn på baksiden av innendørsbasestasjonen og lade utendørsenheten. Baksiden av utendørsmonitoren har en liten port beskyttet med en gummiert innsats. Bare trekk ut støpselet og koble skjermen til stikkontakten via den medfølgende USB-ladekabelen (ladeblokk er ikke inkludert).

Deretter må du synkronisere innendørsmodellen med utendørsmonitoren, og denne oppgaven er betydelig enklere å administrere hvis begge enhetene er i nærheten av hverandre. Et signalikon vil blinke på LCD-skjermen innendørs når batteriene er satt inn, dette betyr at basestasjonen er klar til å bli paret med utendørsstasjonen. Det er tot alt tre kanaler å velge mellom og begge enhetene må selvfølgelig være på samme kanal for å sende og motta data. (De tre kanalene eksisterer slik at enkeltpersoner kan koble til opptil tre utendørsenheter og deretter bytte mellom disse tre avlesningene på innendørsbasestasjonen.)

Den vanskeligste delen av oppsettet var faktisk å finne et sted som forblir skyggelagt alle døgnets tider, ettersom et direkte sollys vil kaste av dataene umiddelbart.

Et lite panel på baksiden av utendørsmonitoren gir brukere tilgang til kanalvelgeren og strømknappen. Velg en kanal og hold nede strømknappen i to sekunder for å slå på den utvendige enheten. Du vil vite at enhetene er riktig sammenkoblet når de meteorologiske utendørsdataene vises på innendørsbasestasjonen. Nå er det på tide å finne et skikkelig hjem for utendørsmodellen. Dessverre vil dette kreve en sunn blanding av logistisk midler og en dæsj tålmodighet.

Produsenten anbefaler å plassere sensoren i et tørt område som også vil unngå direkte nedbør eller sollys. Det krever litt finling for å finne et sted som sjekker alle disse boksene. Den vanskeligste delen av oppsettet var faktisk å finne et sted som forblir skyggelagt alle døgnets tider, ettersom et direkte sollys umiddelbart vil kaste av seg dataene. Jeg slo meg til slutt på en liten overbygd krok på dekk. Utemodulen har et lite veggfeste på baksiden for å holde enheten høy og tørr utendørs.

Produsenten anbefaler å plassere enhetene innenfor 330 fot fra hverandre, selv om radiointerferens og andre faktorer kan redusere signalrekkevidden betraktelig. Jeg personlig hadde ingen problemer med avtagende eller forstyrrede signaler, selv når jeg sendte gjennom et fleretasjes hjem med mer enn 75 fot mellom innendørs- og utendørsenhetene.

Image
Image

Ytelse: Upålitelig og upresis

Generelt syntes jeg det var vanskelig å stole på de fleste meteorologiske dataene. Selv i et innendørsmiljø med begge enhetene kun tommer fra hverandre, registrerte modulene to forskjellige temperaturer (henholdsvis 68 grader og 70 grader). Riktignok anslår produsenten en temperaturtoleranse på +/- to grader, men dette er fortsatt ganske feilmarginen med tanke på at vi diskuterer en dedikert meteorologisk enhet med begrenset instrumentering. I tillegg anslår produsenten at fuktighetstoleransen kan variere med opptil tre prosent, noe som ytterligere øker unøyaktigheten. Med disse estimerte feilmarginene vil jeg heller plassere et klassisk analogt hygrometer, termometer og barometer utenfor huset i nærheten av vinduet og leve med det besværet det er å gå bort for å se på dem.

Med disse estimerte feilmarginene vil jeg heller plassere et klassisk analogt hygrometer, termometer og barometer utenfor huset i nærheten av vinduet og leve med det besværet det er å gå bort for å se på dem.

Den øverste delen av innendørsmodellen fungerer som prognoseverktøyet. Ifølge produsenten varsler denne funksjonen været "12-24 timer i forveien for et område innenfor en radius på omtrent 20-30 miles." Det er et ganske massivt og ubestemt vindu som kan vises med enhver form for nøyaktighet. Å ha en grov ide om hvilken type tilstander som kan skje i løpet av de neste 12 eller potensielt 24 timers tidsperioden er ikke veldig nyttig. Når det gjelder meteorologiske værprognoser time for time, holder jeg meg til standard værappen min foreløpig. På den positive siden er tidslinjen med timebaserte barometriske data nederst på skjermen en fin designpreg. Dette er en mye mer nyttig måte å forutsi innkommende og utgående trykksystemer uten den forvirringen som ligger i den brede prognosefunksjonen.

Display: Trenger desperat en oppgradering

Enkelt sagt, innendørsmodellen kommer ikke til å vinne noen designpriser med det første, og kan trenge en total overhaling for å forbedre brukeropplevelsen. Igjen fungerer innendørsmonitoren som sentral hub og display for begge værstasjonene. Noen av de mer sofistikerte modellene kommer med en app, slik at enkeltpersoner enkelt kan få tilgang til alle de innsamlede dataene via smarttelefon. ThermoPro kan ha bestemt seg for å gå all-in på den app-løse tilnærmingen, men selve designet kommer til kort.

Det er fordi innendørsmodulen i hovedsak ser ut som en eldre modell iPhone plassert i en hvit bilderamme. Faktisk er delen av avlesningen innenfor den ytre rammen nesten nøyaktig samme størrelse som en eldre iPhone. Som et resultat fungerer stasjonen i hovedsak som en frittstående værapp for værstasjonen uten noen av bekvemmelighetene eller portabiliteten til en faktisk app. Uansett deler selve skjermen opp alle de innsamlede dataene i fem enkle seksjoner. Avlesningen viser alle data som er samlet inn, inkludert varslede værforhold, temperatur, fuktighet og barometertrykk. Retningspiler ved siden av temperatur og fuktighet indikerer skiftende forhold. For eksempel vil en nylig nedgang i temperaturen anspore til en nedoverpil ved siden av disse dataene.

Selv om den store skrifttypen er veldig tydelig innen rekkevidde, er den nesten ubeskrivelig fra noen få skritt unna. En grunnleggende nattinnstilling eller konstant bakgrunnsbelysning vil være svært nyttig i dårlig belysning.

En av favorittfunksjonene mine er den detaljerte historiske barometriske avlesningen helt nederst på skjermen. Denne delen oppdateres med noen sekunders mellomrom for å vise den barometriske endringen over de foregående seks timene, dette er en nyttig indikator på utviklingsforhold. I tillegg lar Historikk-knappen på baksiden av enheten deg enkelt veksle mellom de nøyaktige barometriske avlesningene for de siste 12 timene. Igjen, for å dra nytte av denne mer dyptgående funksjonen og andre, må du regelmessig få tilgang til knappene på baksiden av modellen. Dette betyr at brukere som foretrekker å montere enheten på veggen, må koble fra modellen for å få tilgang til disse knappene. Bare å legge til disse knappene foran på enheten ville støtte opp denne særegne designfeilen.

En liten knapp nederst på skjermen aktiverer den takknemlige, lyse, oransje bakgrunnsbelyste LCD-skjermen. Dessverre lyser bakgrunnsbelysningen kun i noen sekunder før lyset dimper. Dette gjør det svært vanskelig å se skjermen uansett avstand, spesielt om natten. Selv om den store fonten er superklar innen rekkevidde, er den nesten uleselig fra noen få skritt unna. En grunnleggende nattinnstilling eller konstant bakgrunnsbelysning vil være svært nyttig i dårlig belysning. Denne konstante bakgrunnsbelysningskapasiteten vil absolutt redusere batterilevetiden, men jeg tror de fleste brukere vil være villige til å ofre en beskjeden nedgang i effektivitet for denne store forbedringen.

Image
Image

Pris: Budsjettkjøp til konkurransedyktige priser

For øyeblikket er det for øyeblikket ingen mangel på personlige værstasjoner å velge mellom. Å forstå dine eksakte behov vil hjelpe deg å velge en enhet som er robust eller minimal nok til å oppfylle dine standarder. Mer avanserte modeller inkluderer tilleggsinstrumenter (desibelsensor, regnmåler, vindmåler, etc.) for dyptgående innendørs og utendørs data. Imidlertid kan et sofistikert multi-instrumentsystem koste hundrevis av dollar, og de fleste er rett og slett ikke ute etter å samle så mye meteorologisk informasjon.

Trenger du virkelig en lyndetektor? Sannsynligvis ikke. I så fall er det en modell for det, men hvis du er flink med en grunnleggende personlig værstasjon, kan du spare $150 og gå med en rimeligere enhet. Til bare $35 er ThermoPro TP67 plassert midt i budsjettprisnivået for hjemmeværstasjonen. Innenfor denne prisklassen på $30 til $50 er det mange modeller med de samme instrumentene, større funksjonalitet og bedre skjermer. Ja, ThermoPro er nærmere den nedre enden av spekteret, men jeg vil personlig betale et par dollar til for en modell med en mer levende, fargerik skjerm.

ThermoPro TP67 vs. Netatmo værstasjon

Under denne produktsammendraget testet jeg spesifikt ThermoPro TP67 sammen med Netatmo Weather Station (se på Amazon), sistnevnte er en av de mer populære high-end, app-aktiverte modellene. Enkeltpersoner kan pare opptil tre utendørssensorer med ThermoPro TP67, men Netatmo-enheten tilbyr eiere langt mer ettermarkedstilpasning. Dette inkluderer å legge til Netatmo regnmåler, vindmåler og annet tilbehør. Denne informasjonen kan da enkelt nås via Netatmo-appen. Netatmo-systemet samler også inn langt mer innendørsdata enn ThermoPro TP67 inkludert CO2-nivåer og støy. Selvfølgelig er det en enorm prisforskjell mellom de to. For øyeblikket koster Netatmo-systemet $180, mens ThermoPro TP67 er tilgjengelig for en brøkdel av prisen ($35).

Det er vanskelig for meg å anbefale ThermoPro TP67, siden det er for mange vorter med dataene og designet. Ja, den er oppladbar og det bidrar til den økonomiske appellen, men ThermoPro TP67 vil etterlate de fleste forbrukere tørste etter mer nøyaktighet og en bedre konstruksjon.

Spesifikasjoner

  • Produktnavn TP67A trådløs værstasjon
  • Product Brand ThermoPro
  • Pris $35,00
  • Vekt 15,2 oz.
  • Produktdimensjoner 6,4 x 3,6 x 0,9 in.
  • Garanti begrenset 1-år
  • Instruments Termometer, barometer, hygrometer
  • Temperaturområde (innendørs): -4°F - 158°F, (utendørs): -31 - 158°F
  • Barometerområde 23,62–32,48inHg (800mbar-1100mbar)
  • Hygrometerområde 10 prosent til 99 prosent RH
  • App-aktivert Nei
  • Trådløs fjernkontroll rekkevidde: 330 fot
  • Produktdimensjoner utendørsmodul 2,93 x 1 x 2,5
  • Hva er inkludert Basestasjonsenhet (mottaker), fjernsensor (sender), 2 AAA-batterier, ladekabel, brukerveiledning

Anbefalt: