Hvordan fikser du kode 19-feil i Windows

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikser du kode 19-feil i Windows
Hvordan fikser du kode 19-feil i Windows
Anonim

Kode 19-feilen er en av flere feilkoder for enhetsbehandling. Det er forårsaket av ett eller flere problemer med deler av Windows-registeret som inneholder driver og annen informasjon om den aktuelle maskinvareenheten.

Feilen kan gjelde hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste av dem vises på optiske stasjoner som DVD- og CD-stasjoner, USB-enheter og tastaturer.

Kode 19-feil kan sees i alle Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.

Kode 19-feil

Image
Image

Kode 19-feilen vil nesten alltid vises på en av følgende to måter:

  • Windows kan ikke starte denne maskinvareenheten fordi konfigurasjonsinformasjonen (i registret) er ufullstendig eller skadet. For å fikse dette problemet bør du avinstallere og deretter installere maskinvareenheten på nytt. (Kode 19)
  • Windows kan ikke starte denne maskinvareenheten fordi konfigurasjonsinformasjonen (i registret) er ufullstendig eller skadet. For å fikse dette problemet kan du først prøve å kjøre en feilsøkingsveiviser. Hvis det ikke fungerer, bør du avinstallere og deretter installere maskinvareenheten på nytt. (Kode 19)

Detaljer om feilkoder for enhetsbehandling som kode 19 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper.

Device Manager-feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 19-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling.

Hvordan fikser du en kode 19-feil

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det. Det er alltid en fjern mulighet for at Code 19-feilen du ser var forårsaket av en slags lykke eller midlertidig problem. I så fall kan en enkel omstart fikse det.
  2. Har du installert en enhet eller gjort en endring i Enhetsbehandling rett før du oppdaget feilen? I så fall er det meget mulig at endringen du gjorde forårsaket kode 19-feilen. Angre endringen hvis mulig, start PC-en på nytt og sjekk igjen for feilen.

    Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger inkludere:

    • Fjerning eller rekonfigurering av den nylig installerte enheten
    • Reversering av registerendringene du har gjort
    • Ruller driveren tilbake til versjonen før oppdateringen
  3. Slett registerverdiene UpperFilters og LowerFilters. En vanlig årsak til kode 19-feil er korrupsjon av to registerverdier i DVD/CD-ROM Drive Class-registernøkkelen.

    Sletting av lignende verdier i Windows-registeret kan også være løsningen på en feil som vises på en annen maskinvareenhet enn en DVD/CD-stasjon. Opplæringen for UpperFilters/LowerFilters lenket ovenfor viser deg hva du trenger å gjøre.

  4. Avinstaller iTunes via kontrollpanelet eller med et programavinstalleringsprogram. Selv om det kan høres litt drastisk ut, er iTunes årsaken til nok kode 19-feil til å bli med i denne feilsøkingsveiledningen.

    Hvis det fungerer å fjerne iTunes, kan du prøve å installere det på nytt fra bunnen av, noe som ikke alltid introduserer problemet på nytt.

  5. Installer driverne for enheten på nytt. Å avinstallere og deretter installere driverne for enheten som opplever kode 19-feilen er en sannsynlig løsning på dette problemet.

    Å installere en driver på nytt, som i instruksjonene lenket ovenfor, er ikke det samme som å oppdatere en driver. En fullstendig ominstallering av driveren innebærer å fjerne den installerte driveren og deretter la Windows installere driveren på nytt fra bunnen av.

  6. Oppdater driverne for enheten. Installering av de nyeste driverne fra produsenten for en enhet som viser kode 19-feilen kan løse problemet. Hvis oppdatering av driverne løser problemet, betyr det sannsynligvis at det var en slags problem med driverne som Windows lagret som du installerte på nytt i forrige trinn.
  7. Bruk systemgjenoppretting for å tilbakestille enhetsdrivere og registerkonfigurasjoner til en tilstand før feilen. Pass på å velge et gjenopprettingspunkt fra en dato og et klokkeslett før du vet eller mistenker at feilen først dukket opp.
  8. Deaktiver all maskinvarebasert sikkerhet på enheten. Windows kan rapportere en kode 19-feil på en enhet som en ekstern harddisk hvis stasjonen tidligere hadde vært sikret med et passord.
  9. Som en siste utvei må du kanskje bytte ut maskinvaren som har kode 19-feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Du kan sjekke Windows HCL for å være sikker.

  10. Hvis du har oppdaget at maskinvare ikke kan være årsaken til denne kode 19-feilen, sitter du igjen med at det er et programvarerelatert problem. Prøv en reparasjonsinstallasjon av Windows, eller hvis det ikke fungerer, en ren installasjon. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av de mer drastiske alternativene før du prøver å bytte ut maskinvaren, men det kan hende du må hvis du ikke har noen andre alternativer.

Trenger du mer hjelp?

Hvis du ikke er interessert i å fikse dette problemet selv, kan du se en fullstendig liste over støtte alternativene dine, pluss hjelp med alt underveis som å finne ut reparasjonskostnader, fjerne filene dine, velge en reparasjonstjeneste, og mye mer.

Anbefalt: