Hvordan markedsføre din grafiske designvirksomhet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan markedsføre din grafiske designvirksomhet
Hvordan markedsføre din grafiske designvirksomhet
Anonim

Du kan markedsføre en grafisk designbedrift på mange måter. Noen av dem er mer tidkrevende enn andre, men hvis du ønsker å utvide virksomheten din, bør du forplikte deg til å bruke minst et par timer per uke på disse markedsføringsteknikkene, selv etter at du har så mye virksomhet som du trenger.

Mange av metodene nedenfor er rimelige eller gratis og kan føre til økt eksponering for bedriften din og nye kunder.

Etter en prøveperiode, avgjør hvilke metoder som fungerer best for deg, og hold deg til den eller to som gir deg mest forretning.

Image
Image

bunnlinjen

Det finnes ingen bedre måte å fremme ferdighetene dine enn å la arbeidet ditt tale for seg selv. Når kredittgrensen din vises med arbeidet du gjør, kan du raskere spre ordet om tjenestene dine. I mange tilfeller vil kundene dine videreformidle kontaktinformasjonen din i tilfelle en forespørsel, men du kan hoppe over det trinnet og garantere at folk kan komme i kontakt med deg når kredittgrensen din er oppført. Spør alltid kundene om det er mulig å gi deg en kredittgrense, og gjør denne avtalen til en del av den skriftlige kontrakten din.

Design et visittkort

Som designer kan du markedsføre arbeidet ditt mens du markedsfører virksomheten din med et vakkert designet visittkort. Du bør inkludere logoen din, relevant kontaktinformasjon og noen få ord om dine ekspertiseområder. Pass på at teksten ikke blir borte i designet, men sørg også for at designet er merkbart nok til å få oppmerksomhet.

Ta alltid med visittkort til nettverksfunksjoner. Og fordi du aldri vet hvor du kommer til å møte din neste kunde, kan du også ta dem med deg uansett hvor du går.

Encourage Referrals

Henvisninger fra pålitelige kontakter er en av de mest effektive måtene å få flere kunder på. Derfor er det utrolig viktig å gjøre en god jobb og gjøre et godt inntrykk. Men ikke forvent at klienter automatisk sender e-post til 20 personer for å fortelle dem om deres opplevelse med deg. Finn i stedet måter å oppmuntre dem til å gjøre det på. For eksempel:

  • Inkluder i e-postsignaturen din en linje som lyder noe sånt som "Jeg elsker henvisninger! Kjenner du noen som kan bruke tjenestene mine?"
  • Gjør det kjent (via e-post, nettstedet ditt, på Facebook osv.) at du tilbyr gavekort (til Amazon, Target, Starbucks eller et annet populært selskap) til folk som sender deg henvisninger.

Du trenger ikke bruke mye penger på gavekortene; til og med $15 lar folk vite hvor mye du setter pris på dem.

På slutten av hvert prosjekt (eller et par ganger i året hvis du gjør forretninger med en klient regelmessig), send et notat til kundene dine hvor du takker dem for deres virksomhet, og spør om det er noe du kan forbedre, og spør om de kjenner noen som kan bruke tjenestene dine

Markedsfør deg selv på sosiale medier

Sosiale medier er nok et verktøy der du kan markedsføre tjenestene dine. Plattformer som Instagram, som er svært visuelle, kan være spesielt nyttige. Hver plattform har sitt eget sett med regler, så gjør litt research før du hopper på nettet. Her er noen tips for å komme i gang.

Instagram

Instagram er et fotobasert nettsted for sosiale medier, som er perfekt for grafiske designere. Opprett en bedriftskonto atskilt fra din personlige. Sørg deretter for at du vet hvem målgruppen din er. Mens håndverket ditt og deling av bilder på nettet begge er kreative bestrebelser, vær mer venstrehjernede om Instagram-strategien din. Sørg for at du vet hva du prøver å oppnå, og hvordan du måler suksess. Som med alle sosiale medier, lag en vinnerprofil og legg ut med riktig frekvens for følgerne dine.

Twitter

Twitter er et kraftig og mye brukt nettverksverktøy som er veldig populært blant designere og nettfagfolk. Håndtaket ditt (navn på Twitter), profildesign og tweets kan hjelpe deg med å bli anerkjent som en toppdesigner og lede folk til dine andre nettressurser, inkludert nettstedet eller porteføljen din. Vis ditt engasjement for håndverket ved å promotere arbeidet til andre designere, og kommentere dine egne kompetanseområder. Twitter er også et flott sted å vise frem de nyeste designene dine.

Facebook

Facebook er oftest tenkt på som et sosi alt verktøy for venner og familie for å dele bilder, videoer og tanker. Det er imidlertid også et kraftig forretningsverktøy. Med så mange mennesker som bruker plattformen, gir markedsføring og annonsering på Facebook fullstendig mening for mange typer virksomheter. Nøkkelen er å gjøre innleggene dine like underholdende som alt annet brukere ser. For å gjøre det, vær kreativ med det du legger ut. Hva med en bildetekstkonkurranse for det nyeste designet ditt? Eller en titt bak kulissene på hvordan du kommer opp med konseptene dine? Eksperimenter med ulike strategier for å finne noen som fungerer bra for deg.

LinkedIn

LinkedIn er et nettsted for bedriftsnettverk som lar fagfolk koble seg sammen og hjelpe hverandre. I motsetning til mange andre nettverksverktøy som opprinnelig ble bygget for sosi alt samvær, er LinkedIn spesielt for bedriftsnettverk og derfor et opplagt valg som et verktøy for å markedsføre deg selv som grafisk designer. LinkedIn er spesielt nyttig for å undersøke nye kunder. Gjør søk etter hvilke typer selskaper du ønsker å jobbe med, og finn passende kontakter du kan henvende deg direkte til. Med LinkedIn, styr unna den menneskelige interessevinkelen du ville brukt på Facebook, og fokuser mer på forretningsverdien du kan bringe.

Oppretthold en grafisk designblogg

Det er mange fordeler med å skrive din egen grafisk designblogg. Å skrive en blogg kan bygge et fellesskap rundt nettstedet ditt, markedsføre virksomheten din og etablere deg som en ekspert på området (se neste avsnitt for mer om dette). Som med de andre forslagene i denne artikkelen, gjør undersøkelsene dine før du går inn i en blogg. De som gjør det regelmessig kan få det til å se enkelt ut, men det krever faktisk mye hardt arbeid og dedikasjon. Her er noen grunnleggende tips:

  • Identifiser publikum. Hvem vil lese bloggen din? Andre designere? Potensielle kunder? Sørg for at du vet hvem du skriver for.
  • Bli organisert. Lag en melding på høyt nivå for bloggen din, og sørg for at hvert innlegg passer inn i den.
  • Finn den rette plattformen. Det er mange teknologiske verktøy som hjelper deg med å blogge. Finn en som passer dine behov.
  • Lag en tidsplan. Blogger som ikke er oppdatert blir ikke lest. Sørg for å holde deg frisk ved å opprettholde en regelmessig postingsplan som leserne kan stole på.
  • Velkommen besøkende. Inviter lesere til å kommentere, og sørg for å kommentere tilbake.

Posisjoner deg selv som en ekspert

Å ha en godt lest blogg er en måte å posisjonere seg som en ekspert innen grafisk design. Å bli intervjuet av andre er en annen; online intervjuer vil eksponere virksomheten din for et større publikum og lede trafikk til nettstedet ditt. Ikke vær redd for å ta kontakt med andre bloggere eller influencere for å spørre om de vil intervjue deg, spesielt hvis du nylig har fullført et innovativt prosjekt, promotert noen i byrået ditt eller vunnet en pris. Det er mange andre måter å posisjonere deg selv som en ekspert på, inkludert å skrive en bok og holde presentasjoner.

Det kan være mye arbeid, men når du først blir sett på som en ekspert, blir du en god person for råd og forretninger.

Anbefalt: