Hvordan låse opp styreplaten på en HP bærbar PC

Innholdsfortegnelse:

Hvordan låse opp styreplaten på en HP bærbar PC
Hvordan låse opp styreplaten på en HP bærbar PC
Anonim

What to Know

  • Synaptics Touchpads: Dobbelttrykk øverst til venstre for å deaktivere og aktivere.
  • Alternativt, i Enhetsbehandling, deaktiver berøringsplaten manuelt pekeenhet.
  • HP bærbare datamaskiner har forskjellige metoder for å deaktivere og aktivere pekeplaten.

Denne veiledningen forklarer de ulike måtene du kan låse opp og låse pekeplaten på HP-laptopen din på. Det er ganske avhengig av hvilken bærbar datamaskin du har og om du har de nyeste styreplatedriverne installert, så det kan hende du må prøve mer enn én metode.

bunnlinjen

HP bærbare datamaskiner har lenge tilbudt ulike alternativer for å slå av en pekeplate hvis du ikke vil at den skal være i veien for skriving, spilling eller diverse andre aktiviteter – spesielt når du bruker en ekstern mus. Det betyr at det er mulig å låse HP bærbar PC ved et uhell. Hvis det skjer, her er noen forskjellige måter å låse opp en bærbar datamaskin med en pekeplate.

HP bærbare datamaskiner med Synaptics-berøringsplater

Image
Image

Hvis du har en HP bærbar PC med en av de nyere Synaptics Touchpads og de nyeste driverne installert, kan det hende du kan låse opp touchpaden med et raskt trykk. Bare dobbelttrykk øverst til venstre på styreplaten. Du kan se et lite lys i det samme hjørnet slå seg av. Hvis du ikke ser lyset, bør berøringsplaten nå fungere - lyset vises når berøringsplaten er låst. Du kan også deaktivere styreplaten igjen i fremtiden ved å utføre den samme handlingen.

Noen Synaptics Touchpads reagerer også på et langt, fem-sekunders trykk i øverste venstre hjørne, så hvis dobbelttrykkingen ikke fungerer, prøv det i stedet.

Hvis du har en HP bærbar PC med Synaptics Touchpad, men ikke har dette alternativet, kan det hende du må aktivere det. Du kan finne fremgangsmåten for å aktivere dette alternativet på HPs nettsted. Du må kanskje også laste ned den nyeste driveren for Synaptics Touchpad. For å gjøre det, kjør Windows Update til du har alle de siste oppdateringene. Det bør aktivere alternativet. For mer informasjon, besøk HPs nettsted for å lære hvordan du oppdaterer styrepute-driverne.

bunnlinjen

Noen eldre bærbare HP-maskiner har en dedikert bryter ved siden av pekeplaten for å slå den av og på. Du vil se den gjennom indikatorlyset. Hvis den lille LED-en viser enten gul, oransje eller blå, er berøringsplaten låst. Dobbelttrykk på sensoren for å aktivere pekeplaten på nytt. Som med Synaptics Touchpads, bør dette slå berøringsplaten på igjen. Du kan låse den igjen senere ved å bruke samme metode, og da skal lyset tennes.

HP Touchpad Låst og svarer ikke? Prøv dette

Hvis trinnene ovenfor for å aktivere styreplaten ikke fungerer, kan du prøve et par ekstra metoder som bør fungere på alle bærbare HP-maskiner og operativsystemer.

Kontrollpanel

Du kan få tilgang til styreflateinnstillingene i kontrollpanelet.

  1. Åpne Windows Settings-menyen ved å trykke på Windows-tasten+ I
  2. Velg Devices.

    Image
    Image
  3. Velg Touchpad fra menyen til venstre.

    Image
    Image
  4. Slå Touchpad på.

    Image
    Image

Enhetsbehandling

Et annet sted å se styreflateinnstillingene er i Enhetsbehandling.

  1. Søk etter Device Manager i Windows-søk og velg det tilsvarende resultatet.

    Image
    Image
  2. Utvid Mus og andre pekeenheter-delen.

    Image
    Image
  3. Velg HP-berøringsplaten.

    Image
    Image
  4. Velg fanen Driver.

    Image
    Image
  5. Velg Aktiver enhet hvis du vil aktivere styreplaten, eller Disable Device, for å deaktivere den.

    Image
    Image

Anbefalt: