Hvordan Google Earth illustrerer klimaendringer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Google Earth illustrerer klimaendringer
Hvordan Google Earth illustrerer klimaendringer
Anonim

Key takeaways

  • Google Earths time-lapse-bilder tar en titt på hvordan klimaendringer har påvirket jorden gjennom nesten fire tiår.
  • Time-lapse-bildene viser drastiske endringer i jordens landskap, samtidig som de viser potensialet for forbedring med visse bevaringsarbeid.
  • Eksperter sier at dette bildebeviset på klimaendringer er en mer tilgjengelig måte for folk å forstå planetens problemer.
Image
Image

Google Earth lar deg se hvordan klimaendringene påvirker planeten med nye interaktive time-lapse-bilder.

Akkurat i tide til Earth Day, gir time-lapse-bildene et innblikk i de ekstreme endringene i miljøet gjennom nesten fire tiår. Eksperter håper at bildene vil påvirke folk ved å vise dem de virkelige utfordringene planeten står overfor hvis mennesker sammen fortsetter på denne veien.

"[Dette prosjektet] har makten til å forme en offentlig forståelse av hva som står på spill når vi snakker om klimaendringer," sa Dr. Zeke Baker, assisterende professor i sosiologi ved Sonoma State University, til Lifewire over telefonen.

"Det er et imponerende prosjekt som sannsynligvis bare et teknologiselskap som Google kan gjennomføre."

The Science Side

Prosjektet er et samarbeidspartnerskap mellom Google og CREATE Lab ved Carnegie Mellon University. Time-lapse-sekvensen består av 24 millioner satellittbilder fra de siste 37 årene satt sammen til en interaktiv 4D-opplevelse.

Image
Image

Google sa at de skiftende bildene avslørte fem temaer for klimaendringer: skogforandringer, byvekst, oppvarmende temperaturer, energikilder og verdens naturlige skjønnhet. Google Earth lar deg utforske disse temaene ytterligere med spesifikke bildeeksempler og en guidet omvisning om hvert emne for bedre å forstå virkningen.

Baker sa at selv om bildene er imponerende, hjelper måten Google presenterer dem på å koble folk til virkelige klimaendringer.

Innrammingen deres rundt det er flott, så langt de ikke bare legger det ut der. De kobler det til spørsmålene om klimaendringer gjennom å koordinere det til ulike aktuelle områder, samtidig som de legger vekt på måtene der du kan se hvordan ting kunne vært annerledes,» sa Baker.

Baker sa at du tydelig kan se forskjellen på bilder der det har vært bevaringsarbeid, sammenlignet med områder der det ikke har gjort det.

Selv om bildene slutter i 2021, sa Baker at det er lett å anta hva slags dyster fremtid som ligger foran planeten vår.

Det som er annerledes med denne typen data er at den er… mye mer tilgjengelig for folk, og den trenger ikke være avhengig av fysikk eller vitenskap i det hele tatt.

"Ofte hører vi at vi har 12 år på oss til å endre energisystemet, eller at vi innen 2030 kan stå overfor et vendepunkt for klimaendringer," sa han. «Den slags innramming av fremtiden kan være vanskelig for folk å takle, mens hvis du ser på bilder, er det lettere å se den banen.»

Making Evidence Accessible

Til tross for bevis som dette prosjektet, er det fortsatt en pågående debatt rundt klimaendringer og informasjon knyttet til dem.

"Alle typer filtre - politikk, utdanning, medieforbruk - går inn på hvordan folk fordøyer og tolker klimainformasjon, og hvordan de reagerer på medieoppmerksomhet som kobler ekstreme hendelser til klimaendringer," sa Baker.

Den type klimaendringer som offentligheten vanligvis får, er gjennom nyhetsartikler eller statistikk. Likevel sa Baker at fotografiske bevis som Google Earth kan være mer vellykkede for å virkelig vise hva som skjer.

"Det som er annerledes med denne typen data er at det ikke er det samme som klimavitenskapelige data, som er veldig vanskelige å presentere for et offentlig publikum," sa han. "Det er mye mer tilgjengelig for folk, og det trenger ikke være avhengig av fysikk eller vitenskap i det hele tatt."

Cody Nehiba, en assisterende professor i forskning ved Louisiana State Universitys Center for Energy Studies, la til at disse bildene kan ha stor innvirkning på folk som ser dem, spesielt hvis de faktisk har vært på disse stedene.

"Å se effekten av klimaendringer der du bor eller på steder du har besøkt, kan få disse konsekvensene til å føles mer personlige," skrev Nehiba i en e-post til Lifewire.

"Forhåpentligvis kan denne personlige forbindelsen hjelpe enkeltpersoner (og firmaer) til å internalisere noen av forurensningskostnadene de påfører samfunnet og gjøre endringer for å redusere deres innvirkning på planeten."

Samlet sett gjør Google Earths bilder noe som noen ganger kan virke for stort til et problem som er veldig reelt, og noe vi må møte direkte.

"Spørsmålet om klimaendringer i offentligheten og i vitenskapen har alltid vært et spørsmål om representasjon og hvordan du definerer og representerer denne tingen som vi kaller klimaendringer," sa Baker.

"Dette [prosjektet] gir oss en ny representasjon av hvordan vi samhandler med miljøet rundt oss."

Anbefalt: