En oversikt over trådløse Nano-mottakere

Innholdsfortegnelse:

En oversikt over trådløse Nano-mottakere
En oversikt over trådløse Nano-mottakere
Anonim

En trådløs nanomottaker er en USB-enhet som lar deg koble enheter, for eksempel den trådløse musen og tastaturet, til datamaskinen. De er nøyaktig de samme som standard USB-mottakere, bare mindre og mer praktiske. Likevel finnes det forskjellige typer trådløse nanomottakere.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bredt for en rekke produkter. Sørg for at en trådløs mottaker er kompatibel med enhetene du vil koble til før du kjøper.

Image
Image

Nano-mottakere vs. Bluetooth

Noen Bluetooth-mottakere er nano-mottakere, men ikke alle nano-mottakere bruker Bluetooth-teknologi. Bluetooth-mottakere bruker 2,4 GHz-bånds radiokommunikasjon og er i stand til å koble sammen flere enheter, og det er derfor de kalles "forenende enheter". Enheter koblet sammen over Bluetooth danner et piconet, så slike mottakere kalles noen ganger USB pico-mottakere.

Noen ikke-Bluetooth nano trådløse mottakere opererer på samme frekvens; de fungerer imidlertid bare med bestemte enheter, for eksempel tastaturet eller musen som de ble levert med.

Nano-mottakere og Bluetooth-enheter kalles noen ganger USB-dongler. Mottakere som kommuniserer med trådløse nettverk kalles Wi-Fi-adaptere.

USB vs. Nano-mottakere

Før trådløse nanomottakere kom ut, var USB-mottakere omtrent på størrelse med en vanlig USB-flash-stasjon. De stakk ut fra siden av en bærbar PCs USB-port, noe som utgjorde en ulempe. Brukere måtte koble til og fjerne dem etter hver bruk, noe som øker sjansen for at mottakeren går seg vill eller blir skadet.

Nano trådløse mottakere, derimot, er designet for å være i porten til den bærbare datamaskinen til enhver tid. De er ofte så små at de nesten er umerkelige. Siden de passer tett inn på siden av datamaskinen, kan du pakke den bærbare datamaskinen i kofferten uten å bekymre deg for at mottakeren eller USB-porten blir skadet.

Noen trådløse mus og tastaturer leveres med plassholdere for nanomottakeren.

Anbefalt: