Hvordan innovasjoner hjelper mennesker med funksjonshemminger å bruke teknologi

Innholdsfortegnelse:

Hvordan innovasjoner hjelper mennesker med funksjonshemminger å bruke teknologi
Hvordan innovasjoner hjelper mennesker med funksjonshemminger å bruke teknologi
Anonim

Key takeaways

  • Et økende antall innovasjoner er rettet mot å hjelpe mennesker med nedsatt funksjonsevne bruke teknologi.
  • Den nyeste Android 12-betaversjonen har en funksjon som lar deg kontrollere Android-telefonen din ved hjelp av ansiktsuttrykk.
  • Produsenter må gjøre en bedre jobb med å ta hensyn til behovene til funksjonshemmede, sier talsmenn.
Image
Image

En bølge av programvare- og maskinvareinnovasjoner gjør det mulig for funksjonshemmede å bedre kontrollere smarttelefonene sine.

Den nyeste betaversjonen av Android 12 har en funksjon som lar deg kontrollere Android-telefonen din ved hjelp av forskjellige ansiktsuttrykk. Teknologien kan hjelpe folk som har problemer med å bruke hendene.

"Uten innebygde tilgjengelighetsfunksjoner for funksjonshemmede kan de ikke samhandle sømløst med smarttelefoner," sa Meenakshi Das, en programvareingeniør hos Microsoft og funksjonshemmedeadvokat, til Lifewire i et e-postintervju.

Ta eksemplet med en person som er blind. Smarttelefoner er iboende visuelle. Imidlertid gjør programvare som skjermlesere som konverterer tekst på skjermen til lydutgang eller blindeskrift det tilgjengelig for blinde brukere å bruke smarttelefoner. «

Watching You

Google begynner med tilgjengelighetstrenden. Android Accessibility Suite som følger med Android 12 beta 4, inneholder en ny "Camera Switches"-funksjon som lar frontkameraet se om du ser på skjermen og gjenkjenner ansiktsbevegelser.

Du kan til og med bruke ansiktsuttrykk for å aktivere funksjoner på Android-telefonen din. Du kan for eksempel åpne munnen for å få opp varslingspanelet eller heve øyenbrynene for å gå tilbake til startskjermen.

Til tross for endringene i Android, sier noen forkjempere for funksjonshemminger at det fortsatt er en lang vei å gå før alle har samme evne til å bruke teknologi.

"Med teknologien som eksisterer i dag, kan enhver app gjøres tilgjengelig for personer med funksjonshemninger," sa Michael Hingson, sjef for syne ved tilgjengelighetsstartup AccessiBe, som selv er synshemmet, til Lifewire i et e-postintervju. "Både iOS og Android inneholder nå teknologier som verbaliserer skjermene deres. Dessverre overlater begge systemene det til apputviklere å bruke, eller ikke, fasilitetene som er tilgjengelige for å gjøre apper tilgjengelige."

Produsenter må gjøre en bedre jobb med å ta hensyn til behovene til funksjonshemmede, sa Hingson.

"Uten programvare som verbaliserer det som vises på en skjerm og også tar hensyn til at en blind person må bruke forskjellige teknikker for å samhandle med en berøringsskjerm, uten programvare som gjør telefonopplevelsen inkluderende, er enhver telefon i dag ganske enkelt en rektangulær boks med glassfront," sa Hingson.

"Personer med andre funksjonshemninger kan også ha interaksjonsproblemer. For eksempel kan en person med epilepsi som møter en app med blinkende elementer få et anfall på grunn av den blinkende markøren."

Apper som hjelper

Det er mange innebygde smarttelefonoperativsystemfunksjoner for å hjelpe funksjonshemmede. For eksempel har iPhones en skjermleser k alt Voiceover, og Android-telefoner har lignende programvare k alt Talkback.

Image
Image

"Disse innebygde skjermleserne har vært en gamechanger for blinde brukere," sa Das. «Siden flere tiår siden har slike hjelpeteknologier vært separate og ikke kombinert med smarttelefoner.»

Dikteringsprogramvare er nyttig for brukere som har motoriske funksjonshemminger som cerebral parese, påpekte Das. Talegjenkjenningssystemer forbedres raskt og kan gi en utmerket tale-til-tekst-opplevelse, sa hun.

"Selv stemmeassistenter som Siri blir mye brukt av personer med motoriske funksjonshemninger," sa Das. "For de som er døve eller tunghørte, er det funksjonalitet tilgjengelig for å pare høreapparatet med iPhone også."

I tillegg til disse innebygde funksjonene, hjelper mange apper personer med ulike funksjonshemminger. For eksempel konverterer Dragon Dictation-appen tale til tekst, og forstørrelsesapper hjelper brukere med svaksyn.

Forskere jobber med å gjøre telefonene enda mer tilgjengelige for funksjonshemmede å bruke. En nylig publisert artikkel evaluerer tilgjengeligheten til prototypingprogramvare som lar brukergrensesnittdesignere lage midlertidige modeller for å vise klienter eller teste med brukere.

Med teknologien som eksisterer i dag, kan enhver app gjøres tilgjengelig for funksjonshemmede.

Et lovende forskningsområde er taktil kommunikasjon rettet mot å hjelpe de som er døve og blinde og som er avhengige av berøringssansen. Et ingeniørteam utviklet nylig en berøringsfølende hanske som kan "føle" trykk og andre taktile stimuli.

"Hva er virkelig viktig siden smarttelefoner er så avhengige av apper - selve appene må utformes med tilgjengelighet i tankene," sa Das. "Hvis de ikke er det, vil de ikke fungere ordentlig med hjelpeprogramvare som skjermlesere."

Anbefalt: