Hvordan YouTube viser vei til bedre innhold for barn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan YouTube viser vei til bedre innhold for barn
Hvordan YouTube viser vei til bedre innhold for barn
Anonim

Key takeaways

  • YouTube prøver å forbedre kvaliteten på videoer rettet mot barn.
  • Selskapet sa at det ville slå ned på svært kommersielle videoer rettet mot barn og videoer som oppmuntrer til dårlig oppførsel.
  • Eksperter sier at dårlig nettinnhold kan påvirke barns mentale helse.
Image
Image

Barn kan snart få bedre ting å se på nettet.

Google kunngjorde nylig at de vil demonisere YouTube-kanaler som primært er rettet mot unge mennesker eller markedsføre seg som «laget for barn» hvis innholdet de laster opp er av dårlig kvalitet. Det er et av flere medieselskaper som prøver å forbedre innhold for barn. Flyttingen kommer etter hvert som foreldre og lærere uttrykker økende bekymring om effekten av sosiale medier på barn.

"Barna våre trenger bedre innhold," sa foreldrepsykolog Dan Peters til Lifewire i et e-postintervju.

"De vokser opp i en teknologiæra der mye av utdanningen deres kommer fra sosiale medier og videoplattformer - og en jevn strøm av det daglig. Å heve standarden for kvaliteten på innholdet som barn og tenåringer bruker kan ha en positiv innvirkning på deres mentale helse, verdier og atferd, og redusere produksjonen og tilgjengeligheten av negativt innhold."

videoregler

YouTube sa at de ville slå ned på svært kommersielle videoer rettet mot barn og videoer som oppmuntrer til dårlig oppførsel. Videoer som bryter forbudet kan se begrensede eller ingen annonser, og kan bli fjernet fra YouTubes partnerprogram.

"Hver kanal som søker til YPP gjennomgår en vurdering av en opplært vurderer for å sikre at den overholder retningslinjene våre, og vi holder disse retningslinjene oppdatert," skrev YouTubes James Beser i et blogginnlegg.

Andre plattformer setter også begrensninger for å identifisere, fjerne og begrense skadelig innhold. For eksempel har Facebook en rapporteringsfunksjon som lar brukere varsle selskapet om upassende innhold.

Et annet lignende initiativ er pausen på «Instagram Kids» av Facebook, ettersom lovgivere og andre har uttrykt bekymring for den negative innvirkningen sosiale medier har på ungdom.

"Forskning har vist at innhold på sosiale medier øker depresjon, angst, mobbing, negativ selvsammenligning, lav selvtillit og ensomhet hos barn og ungdom," sa Peters. «Å stoppe utviklingen av «Insta Kids» og YouTubes initiativ for å demonisere inntekter av lavkvalitetsinnhold, viser at teknologiselskaper begynner å ta hensyn.»

Chris Ferguson, en psykologiprofessor ved Stetson University, sa til Lifewire i et e-postintervju at det har vært bekymring for at noe av innholdet på YouTube som ble markedsført mot barn, var reklamefilmer som ble utgitt som videoinnhold eller videoer som forfekter at barn engasjerer seg i dårlig oppførsel.

Å heve standarden for kvaliteten på innholdet som barn og tenåringer bruker, kan ha en positiv innvirkning på deres mentale helse, verdier og atferd…

"Djevelen er selvfølgelig alltid i detaljene, og vi får se hvordan dette går," la han til. "Mange av disse store teknologibedriftene ender opp med retningslinjer som er ugjennomsiktige, stoler for mye på AI og har bysantinske ankeprosesser."

Content Matters

Eksperter sier hva slags nettinnhold barn blir utsatt for kan ha en overordnet innvirkning på deres mentale helse. Psykologer snakker om media og et barns nettsamfunn som et barns "andre familie", sa læringsspesialist Rebecca Mannis til Lifewire i et e-postintervju.

Det gjør foreldre og fellesskap - et barns første og sanntids autentiske fellesskap - mye mer kritisk når det gjelder å sette tempoet for verdier og forbindelser som er autentiske og støttende.

Julie Ens, en foreldreblogger, sa at hun er bekymret for innhold av dårlig kvalitet til 4-åringen.

"Det er bare en håndfull pedagogisk, men svært engasjerende innhold på YouTube som jeg lar barnet mitt se," sa hun. "De fleste av dem er dritt, og det er ikke underholdende nok for alderen hennes, det visuelle er forferdelig, de pedagogiske delene virker litt for avanserte for henne, de fleste er under aldersnivået hennes, så det er kjedelig for henne."

Image
Image

Ikke alle er enige om at det er en krise i innhold for barn. Ferguson sa at den nylige eksplosjonen over Facebook og Instagram "i stor grad har vist seg å være moralsk panikk" snarere enn noe vesentlig.

"Jeg tror, som foreldre, har vi en tendens til å bli litt besatt av "innhold", og den gode nyheten er at, ærlig t alt, i en praktisk/klinisk setting spiller det egentlig ikke så stor rolle om barn omgå grenser for innhold (og det vil de),» sa han.

Anbefalt: