AAC-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

AAC-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
AAC-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

Key takeaways

  • En AAC-fil er en avansert lydkodingsfil.
  • Åpne en med en mediespiller som iTunes eller VLC.
  • Konverter til MP3, WAV, M4R, etc., online med Zamzar eller FileZigZag.

Denne artikkelen forklarer AAC-filer, inkludert hvordan du åpner en og hvordan du konverterer en til et annet lydfilformat.

Hva er en AAC-fil?

En fil med filtypen AAC er en MPEG-2 Advanced Audio Coding-fil. Det ligner på MP3-lydformatet, men inkluderer noen ytelsesforbedringer.

Apples iTunes og iTunes Store bruker avansert lydkoding som standard kodemetode for musikkfiler. Det er også standard lydformat for mange andre enheter og plattformer.

Image
Image

AAC-filer kan definitivt bruke. AAC-filtypen, men de er oftere sett pakket inn i M4A-filbeholderen, og har derfor vanligvis. M4A-filtypen.

AAC er også forkortelse for noen termer som ikke har noe å gjøre med dette lydfilformatet, som Acer America Corp. og avansert tilgangskontroll.

Hvordan spille av en AAC-fil

Du kan åpne en AAC-fil med iTunes via Fil-menyen. På en Mac bruker du Legg til bibliotek- alternativet. For Windows velger du enten Add File to Library eller Add Folder to Library for å legge til AAC-filene i iTunes-biblioteket.

En annen måte å spille av AAC-filer med VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One og sannsynligvis mange andre multi-format mediespillere.

Hvis du trenger hjelp til å åpne den i Audacity-lydredigeringsprogramvaren, se veiledningen deres for hvordan du importerer filer fra iTunes. Du må installere FFmpeg-biblioteket hvis du bruker Windows eller Linux.

Sørg for å lese gjennom Audacitys personvernerklæring før du laster ned og bruker den, for å sikre at du er komfortabel med vilkårene.

Hvis du oppdager at et program på datamaskinen din prøver å åpne filen, men det er feil program, eller du vil heller ha et annet installert program åpnet, kan du endre filtilknytningsinnstillingene på din Windows-PC for å redigere hvilken app åpner AAC-filer.

Hvordan konvertere en AAC-fil

Hvis du har det installert, er det enkelt og praktisk å konvertere fra AAC til MP3 med iTunes. Men det er ikke det eneste programmet som støtter konverteringer, og MP3 er ikke det eneste lydformatet du kan endre AAC-filen til.

Du kan også bruke en dedikert gratis lydkonverter. De fleste av programmene fra den listen lar deg konvertere en til MP3, WAV, WMA og andre lignende lydformater. Du kan også bruke en gratis lydkonverterer for å lagre filen som en M4R-ringetone for bruk på en iPhone.

FileZigZag er én måte du kan konvertere AAC-filer på nettet på et hvilket som helst annet operativsystem, fordi det fungerer gjennom en nettleser. Last opp filen der for å få muligheten til å konvertere AAC til MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF/AIFF/AIFC, OPUS og mange andre formater.

Zamzar er en annen gratis online lydkonverterer som fungerer som FileZigZag.

Noen sanger kjøpt gjennom iTunes kan være kodet i en bestemt type beskyttet AAC-format, og kan derfor ikke konverteres med en filkonvertering.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

AAC-filtypen deler noen av de samme bokstavene som utvidelsen som finnes i andre filformater, men det betyr ikke at formatene er relaterte. Hvis dette skjer, vil du sannsynligvis ikke kunne åpne filen i noen av programmene nevnt ovenfor.

Noen eksempler på dette inkluderer AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 og DAA.

FAQ

    Hvordan konverterer du musikkfiler til AAC-format?

    Du kan konvertere sanger til et annet filformat med Apple Music-appen eller iTunes for Windows. På en Mac går du til Apple Music > Music > Preferences > Files > Importinnstillinger og velg AAC I Windows, gå til iTunes >Rediger > Preferences > General > Importinnstillinger og velgAAC

    Hvilket musikkformat er bedre: AAC eller M4A?

    AAC-kodede lydfiler kan ha en rekke utvidelser, inkludert .m4a. Selv om filtypene er forskjellige, er filtypene identiske og skal høres like ut.

Anbefalt: