Høyteknologiske midler Skyt bort mygg

Innholdsfortegnelse:

Høyteknologiske midler Skyt bort mygg
Høyteknologiske midler Skyt bort mygg
Anonim

Key takeaways

  • En ny myggavstøtende enhet k alt Liv kobles til smarthuben din.
  • Men noen eksperter sier at mange enheter for å holde mygg unna ikke fungerer bra.
  • Ett nytt system bruker kunstig intelligens for å hjelpe bønder med å forbedre insektovervåkingen.
Image
Image

Mygg dreper flere mennesker enn noen annen skapning i verden, men hjelp kan være på vei i form av høyteknologiske midler.

Liv er Thermacells første tilkoblede, on-demand myggavstøtende system for hjemmet. Det finnes også en rekke ultrasoniske håndleddsutstyr for å avskrekke irriterende skapninger. Men noen eksperter sier at kjøpere pass på.

"Minst 99 % av enhetene som hevder å avskrekke mygg er tull," sa Eamonn Keogh, professor i beregningsvitenskap ved University of California, Riverside, som har oppfunnet et myggavstøtende system, til Lifewire i en e-postintervju.

Airborne Killers

Mygg kan være bittesmå, men de er dødelige. Nesten en million mennesker dør i året av myggbåren sykdom. Sykdommer som spres til mennesker av mygg inkluderer Zika-viruset, West Nile-viruset, Chikungunya-viruset, denguefeber og malaria.

Myggbårne sykdommer er en økende trussel. En fersk artikkel forutsier hvordan, når og hvor i Afrika sør for Sahara vil malaria ebbe ut, og andre myggbårne sykdommer, som denguefeber, vil øke dramatisk.

Image
Image

"Klimaendringer kommer til å omorganisere landskapet med smittsomme sykdommer," sa Stanford Universitys biolog og hovedforfatter Erin Mordecai i en pressemelding."Chikungunya og dengue-utbrudd som vi nylig har sett i Øst-Afrika blir bare mer sannsynlig over store deler av kontinentet. Vi må være klare for denne nye trusselen."

Liv kobler mange repellerenheter til en smart hub. Brukere kan slå systemet på og av ved hjelp av huben, Amazon Alexa eller Google Assistant. Liv+-mobilappen gir også kontroll over repellene. Du kan slå dem på eller av hvor som helst, stille inn tidtakere og konfigurere push-varsler.

Liv starter på $699 for en pakke med tre repellere som selskapet hevder vil dekke opptil 945 kvadratfot), pluss navet, kabler, standardfester og bakkestaker. Avstøtningsmidlet bruker et myggavstøtende kjemikalie k alt metoflutrin som den aktive ingrediensen, og enhetene varmer opp patronene for å avgi en liten mengde tåke. Thermacell sier at tåken er luktfri og gir en radius på 20 fot beskyttelse mot mygg.

Nye alternativer

Selv om mange myggavstøtende enheter har vist seg å være ineffektive, er det ett unntak, sa Keogh. Det er mulig å frigjøre et kjemikalie som ikke avskrekker mygg, men hindrer dem i å finne deg.

"Mens mygg kan se, har de dårlig syn (og flyr ofte om natten), " la han til. "Så de er nesten helt avhengige av lukten av CO2 for å finne deg."

En annen tilnærming er den sterile insektteknikken (SIT), der forskere avler opp millioner av mygg (bare hanner) og slipper dem ut i naturen, slik at de parer seg med ville hunner, men ingen levedyktige egg produseres, Keogh bemerket, Keogh er medgründer av et selskap k alt FarmSense som i 2020 kunngjorde debuten av et smart skadedyrovervåkingssystem som bruker kunstig intelligens for å hjelpe bønder med å forbedre insektovervåkingen.

Selskapet hevder at systemet deres kan hjelpe bøndene med å redusere bruken av plantevernmidler og insektmidler ved å optimalisere bruken både i rom og tid. Data sendes til FarmSense-skyen via trådløst.

"Maskinlæringsfellesskapet undersøker data på så mange andre områder, som helsetjenester og kredittscore, men overraskende nok var det ingen som tok tak i entomologi," sier Keogh."Denne teknologien eliminerer praktisk t alt behovet for klebrige feller og manuelle insekttellinger."

Image
Image

Men en skadedyrproff sier at gammeldagse metoder fungerer best. De fleste av de reseptfrie myggavstøtende maskinene bruker lyd for å holde flygende insekter i sjakk, sa Kevin Behe, eieren av TermMax Pest Control i Tulsa, OK, i et e-postintervju.

"Jeg har aldri sett noen ha lykke til med dette," sa Behe.

Behe sa at en ny teknologi som fungerer er In2Care, et system med potter plassert rundt i hagen din. Inne er vann og et nett som flyter på det vannet. Hunnmygg vil lande på nettet og legge egg i vannet. Både nettet og vannet er behandlet med plantevernmidler som forstyrrer insektets reproduksjonssyklus.

"Den valgte kontrollen for selskapet mitt er å behandle gården med plantevernmidler," sa Behe. "Jeg bruker en tåkemaskin for å påføre kjemikaliet jevnt, og jeg har utmerkede resultater."

Anbefalt: