Transcends JetDrive har alle de samme ulempene som et vanlig SD-kort

Innholdsfortegnelse:

Transcends JetDrive har alle de samme ulempene som et vanlig SD-kort
Transcends JetDrive har alle de samme ulempene som et vanlig SD-kort
Anonim

Key takeaways

  • Transcends nye 1TB JetDrive passer inn i de nyeste MacBook Pro SD-sporene.
  • Apples SSD-lagring er dyrere, men mye raskere.
  • Vurder å bruke en bærbar SSD i stedet.
Image
Image

SD-kort er trege og upålitelige som datamaskinlagring, men Transcends nye JetDrive er en fantastisk måte å legge til ekstra lagringsplass på din nye M1 MacBook Pro uten å betale Apples absurde priser.

Transcends nye JetDrive legger til lagringsplass til de nye M1 MacBook Pros bare ved å skli inn i SD-kortsporet. Det koster $250 for 1TB, sammenlignet med $400 å oppgradere fra 1TB til 2TB på kjøpstidspunktet. Disse to alternativene er langt fra likeverdige. Begge har fordeler og ulemper. Og hvis du allerede går tom for plass, har JetDrive én stor fordel - du trenger ikke kjøpe en helt ny datamaskin bare for å legge til mer lagringsplass. Men den er også treg.

"[Jeg er] en MacBook Pro-bruker som kjøpte en 1TB SanDisk Extreme Pro bærbar SSD nettopp av denne grunn," fort alte innholdsskaper David Woutersen til Lifewire via e-post. "SD-kort som de nye JetDrive-kortene fra Transcend kan virke som en god idé i begynnelsen, men hvis du er noe mer enn en tilfeldig Mac-bruker, vil lagringen føles treg og redusere arbeidsflyten din."

Hastighet og pålitelighet

Transcends JetDrive har vært populær i årevis, og den nye modellen er mer av det samme, bare med mer lagringsplass, og designet for å passe inn i SD-sporet på de nye 14- og 16-tommers MacBook Pro-ene, med bare et lite fremspring slik at du kan vrikke det ut med en negl. Men det er fortsatt et vanlig SD-kort.

De to store ulempene ved å bruke SD-kort for generell datamaskinlagring er at de er mye tregere enn en innebygd eller ekstern SSD og også mindre pålitelige. Jeg har faktisk prøvd å bruke vanlige SD-kort som Time Machine-sikkerhetskopier, og ikke hatt mye hell på lang sikt.

De interne SSD-ene på moderne Mac-er er absurd raske, og til og med eksterne USB-C- og Thunderbolt SSD-er er raske nok til å strømme og redigere video av høy kvalitet. 16-tommers MacBook Pro, for eksempel, når skrivehastigheter på mellom 4400 MB/s og 7398 MB/s, avhengig av modell og diskstørrelse, og lesehastigheter som ikke er langt bak.

JetDrive klarer bare 95/75 MB/s for lesing/skriving.

Men det er kanskje feil måte å tenke på disse utvidelsene. Det finnes flere typer personlige filer på våre datamaskiner. De vi bruker mye, inkludert de som må streames eller leses raskt, og de som vi trenger å ha tilgjengelig, men som ikke er i vanlig bruk. Og JetDrive kan gjøre dette mens den forblir usynlig.

"Nå som jeg holder den, føles JetDrive Lite 330 fra Transcend enda mindre enn jeg forventet," sa teknisk journalist og anmelder Ed Hardy på Twitter.

Sikkerhetskopier

Jeg nevnte problemer med Time Machine med SD-kort, men det er mulig å gjøre det, spesielt hvis du bare gjør det på kort sikt. For eksempel kan du ha en god backup-strategi hjemme eller på kontoret, men det er alt igjen når du reiser. Sett en JetDrive inn i SD-sporet før du går, og du kan ha en sikkerhetskopi mens du er på farten. Det hjelper ikke hvis du mister datamaskinen, men det hjelper hvis noe annet skjer.

Image
Image

En annen bruk er en slags kjølelagring for filer. Si at du er en musiker, og at du lager mange fantastiske sanger. Kanskje du vil ha Logic- eller Ableton-prosjektene for hånden, men du trenger ikke at de tetter opp den raske interne lagringen. Du kan beholde dem på en JetDrive, og enten få tilgang til dem direkte eller kopiere dem til hoved-SSDen når det trengs.

Det samme gjelder for videofiler, filmer, TV-programmer for å se på hoteller, den slags ting.

Avhengig av toleransenivået ditt for uryddighet, finnes det et enda bedre og enda billigere alternativ. Bærbare SSD-stasjoner.

Samsungs T7 scorer jevnlig godt i testresultater og har fordelen av å være liten og flat. Borrelås den til lokket på din MacBook eller annen bærbar PC, og du kan bruke den på farten. Du vil ikke la den være tilkoblet hele tiden på grunn av at batteriet er utladet og setter seg fast når du legger datamaskinen i dekselet, men noen borrelåsprikker gjør dette overraskende praktisk.

Men etter alt dette er kanskje $400 for en ekstra 1TB innebygd lagring ikke så mye verre enn $20 du betaler for den langt dårligere JetDrive.

Anbefalt: