Hvorfor en 14-tommers iPad Pro vil pares perfekt med iPadOS 16

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor en 14-tommers iPad Pro vil pares perfekt med iPadOS 16
Hvorfor en 14-tommers iPad Pro vil pares perfekt med iPadOS 16
Anonim

Key takeaways

  • Ryktene sier at Apple kan lansere en 14,1-tommers iPad neste år.
  • Mange iPad-brukere ville elske en større skjerm.
  • En iPad med stor skjerm passer perfekt sammen med iPadOS 16s nye flervindusdesign.
Image
Image

En 14-tommers iPad Pro kan virke latterlig upraktisk før du husker at Apple pleide å lage en 17-tommers MacBook Pro, og den var fantastisk. Også: upraktisk.

Et nytt rykte sier at en 14,1-tommers iPad Pro kommer neste år, og det er på tide. I våre sinn er iPad en slank, bærbar datamaskin som du kan ha med deg omtrent over alt. Ideen om en gigantisk versjon som ville slite med å passe inn i mange laptop-omslag virker absurd, men for mange som allerede bruker 12,9-tommers iPad, kan ikke en større versjon komme raskt nok. Spesielt nå som iPadOS 16 gir støtte for flere vinduer til Apples nettbrett.

"Jeg har vært iPad-bruker i mange år nå, og jeg må si at jeg er veldig spent på ryktene om en 14-tommers iPad Pro," forfatter, lærer og mangeårig iPad-elsker Chris Anderson fort alte Lifewire via e-post. "Jeg tror at dette kan være en morsom datamaskin, spesielt når den kombineres med iPadOS 16s nye multitasking i vinduer. Jeg tror at en større skjerm vil være bra for produktivitet og kreativitet, og jeg tror at de nye multitasking-funksjonene vil gjøre iPad enda mer allsidig."

iPad Jumbotron

Det er tre iPad-størrelser: en liten iPad mini, den vanlige 10.5-11-tommers iPad/iPad Air/iPad Pro, og den store 12,9-tommers Air. Den mellomstore originalen er åpenbart Goldilocks-modellen, og minien er overraskende hendig for en så liten skjerm. Men den store proffen er Apples syn på den bærbare nettbrettet.

Parret med Magic Keyboard med styreflate, er den store Pro-en ganske mye en 13-tommers MacBook. Det er bra for videoredigering, musikklaging og skriving, med et kildevindu på den ene siden av en delt skjerm og et tekstdokument på den andre.

Men noen ganger er ikke selv dette nok.

… en større skjerm ville være bra for produktivitet og kreativitet, og jeg tror at de nye multitasking-funksjonene vil gjøre iPad enda mer allsidig.

Når det gjelder portabilitet, er det ikke alltid det viktigste aspektet. Hvis det er det, finnes det mindre iPads. Ingen klager på at 16-tommers MacBook Pro er for stor. De kjøper bare 14-tommeren i stedet. Som et eksempel bruker mange musikere 12,9-tommers Pro som en permanent del av riggen. Den sitter på et stativ og brukes primært, eller utelukkende, til å lage musikk. I dette tilfellet er portabilitet uviktig.

Og musikere elsker den store skjermen fordi iPad-musikk dreier seg om plugins for lydenheter, som er små appvinduer som ligger inne i hovedverktøy-appen. For iPad-baserte musikere har iPad tilbudt multi-vindus multitasking i mange år. For dem ville et større vindu tillate dem å se mer på skjermen med en gang – musikere ønsker ikke å grave etter skjulte vinduer midt i en forestilling.

"[Apple trenger] å gjøre dette for mer proff studiobruk, 12.9 er for lite for konstant bruk gjennom dagen for det meste," skriver iPad-første musiker Carnbot på et Audiobus-forum som Lifewire deltok i.

Og det er mange andre brukere som kanskje setter pris på en større skjerm. Videoredigerere, artister som bruker apper som Procreate, eller bare folk som bruker iPad-ene sine til å se på TV og filmer.

Image
Image

Multitasking

iPadOS 16 vil gi støtte for flere vinduer til iPad. Akkurat nå kan du se to apper samtidig i delt visning, legge til en annen via skyve-over, og deretter legge forskjellige verktøyvinduer på toppen av det - et raskt notatvindu eller en video som spiller bilde-i-bilde.

I iPadOS 16 vil vi kunne se opptil fire vinduer samtidig (pluss ytterligere fire hvis de kobler den til en ekstern skjerm). I den nåværende betaversjonen er implementeringen litt rar: vinduer omorganiseres automatisk for å stable under det for øyeblikket fokuserte vinduet, i stedet for å bli flislagt som på en Mac eller PC. Likevel er en større skjerm med mer plass velkommen.

"[En] stor iPad ville være den perfekte enheten for mange mennesker, inkludert meg, og ville fortsette å viske ut grensene mellom nettbrett og bærbar datamaskin," skrev Apple-ryktehviskeren Mark Gurman på bloggen sin i fjor.

En storskjerm-iPad ville være et ganske tydelig signal om at Apple anser iPad som en tredje datamaskinplattform, ikke bare en stor iPhone, noe den har vært i det meste av livet.iPadOS 16 legger ikke bare til vinduer, men fornyer også den underdrevne Files-appen med flere profesjonelle funksjoner og vil til og med tillate appprodusenter å lage maskinvaredrivere for enheten, som er en ganske seriøs virksomhet. Fremtiden til iPad ser ganske bra ut. Og også - hvis dette ryktet er sant - ganske stort.

Anbefalt: