OGG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Innholdsfortegnelse:

OGG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
OGG-fil (hva det er og hvordan du åpner en)
Anonim

What to Know

  • Noen OGG-filer er Ogg Vorbis-komprimerte lydfiler.
  • Åpne en med VLC og andre mediespillere.
  • Konverter til MP3, WAV, M4A osv. med Zamzar.

Denne artikkelen forklarer to formater som bruker OGG-filtypen, inkludert hvordan du åpner og konverterer begge typer.

Hva er en OGG-fil?

En fil med OGG-filtypen er en Ogg Vorbis-komprimert uudio-fil som brukes til å lagre lyddata. De kan inkludere artist- og sporinformasjon.

Ordet "Vorbis" gjelder kodingsskjemaet levert av utviklerne av OGG-formatet, Xiph.org. OGG-filer som ikke regnes som Vorbis kan inkludere andre lydkomprimeringstyper som FLAC og Speex, og kan bruke. OGA-filtypen.

Image
Image

Hvis ikke en lydfil, kan OGG-filen i stedet være en Origin-graffil. Denne typen spilles ikke av i en mediespiller, men åpnes i stedet med et grafisk program.

Hvordan åpne en OGG-fil

Mange musikkspillere og lydprogramvare kan spille av OGG-filer, som VLC, Miro, Windows Media Player (med Directshow-filter), MPlayer, Xion Audio Player, Audials One og Adobe Audition. Du kan også spille OGG-filer på nettet via Google Disk.

Noen av disse programmene kan også åpne denne filtypen på Mac-maskiner, inkludert Roxio Toast og Elmedia Player. Programmer som Miro og VLC støtter avspilling på Linux, samt Zinf, Totem og Amarok.

GPS-enheter og andre mediespillere støtter sannsynligvis dette formatet, men Apple-enheter gjør det ikke. Dette betyr at du må installere en app som VLC eller OPlayer HD for å spille OGG-filer på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du åpner en OGG-fil på nettet eller drar en lokal fil inn i Chrome, kan du spille av filen uten å måtte laste ned et eget program. Opera og Firefox kan også strømme OGG-filer.

Origin er programmet som trengs for å åpne OGG-filer som er graffiler. Origin Viewer er et gratis program fra det samme selskapet som utvikler Origin, som lar deg se og kopiere informasjon fra en OGG-fil.

Moderne versjoner av Origin (begynner i v2018) lagrer grafer i OGGU-formatet i stedet, men det samme visningsprogrammet, samt Origin og Origin Pro, kan også åpne det formatet.

Hvordan konvertere en OGG-fil

Noen gratis lydfilkonverterere lar deg konvertere en OGG-fil til MP3, WAV, MP4 og andre lignende formater. Den enkleste måten er å bruke en online-konvertering som FileZigZag eller Zamzar.

Du kan for eksempel konvertere OGG-filer online med FileZigZag til flere formater i tillegg til de som nettopp er nevnt, som WMA, OPUS, M4R, M4A, AAC og AIFF. Zamzar fungerer på samme måte.

Du kan også konvertere OGG-filer med et nedlastbart program hvis du ikke vil laste opp filene dine på nettet, eller hvis du trenger å konvertere i bulk. Gjennom koblingen for gratis lydfilkonverteringer nevnt ovenfor, kan du finne konverteringsprogrammer som Free Audio Converter og MediaHuman Audio Converter.

Origin OGG-filer kan lagres til OTP med Origin-programmet, gjennom File > Lagre mal som. Dette produserer en Origin Graph Template-fil.

Kan du fortsatt ikke åpne den?

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene ovenfra, sørg for at filtypen sier. OGG og ikke noe lignende som disse:

  • OGS (Origons-filmdata): Ant Movie Catalog
  • OGZ (Cube 2-kart): Cube 2: Sauerbraten
  • OGF (S. T. A. L. K. E. R.-modell): OGF Master
  • BRA (kryptert Scatter-ransomware): ScatterDecryptor

Selv om disse, og sannsynligvis mange andre, deler noen av de samme filtypebokstavene som OGG-filer, betyr det ikke at de er relatert i det hele tatt eller at de kan åpnes eller konverteres med de samme programmene. Det kan de kanskje, men sjansen er stor for at du må undersøke disse filformatene spesifikt for å se hvilke programmer som ble bygget for å åpne dem.

Mer informasjon om OGG Vorbis-filer

OGG Vorbis fungerer også som et containerformat som er ment å erstatte OGG-formatet. Den kan inneholde strømmer av lyd, video og undertekster eller annen tekst. Disse typene multipleksede mediefiler bruker OGX-filtypen.

OGG Vorbis multipleksede mediefiler og kan åpnes med VLC, Windows Media Player og QuickTime.

OGG-mediefilformatet som bruker filtypen. OGM er litt forskjellig fra de andre formatene nevnt ovenfor. Selv om det også kan spilles av med VLC og eldre versjoner av Windows Media Player, støtter ikke Xiph.org formatet fordi det ikke faller innenfor grensene til OGG-spesifikasjonen.

MOGG-filtypen brukes i noen videospill når flere OGG-filer er lagret i samme fil.

FAQ

    Hvordan lager jeg en OGG-fil?

    Med Zamzars OGG-konverterer kan du konvertere over 40 filformater til OGG, inkludert AAC- og MIDI-filer. Når du er klar, klikk Velg filer for å velge hva som skal konverteres > velg Konverter til og velg ogg> og klikk deretter Konverter nå.

    Hvordan konverterer jeg en OGG-fil til MP3?

    Bruk FileZigZag OGG-til-MP3 gratis online-konvertering. Velg Bla gjennom filer eller dra og slipp OGG-filen til det angitte området. Deretter velger du Start konvertering > Last ned.

    Hvordan åpner jeg en OGG-fil i Blender?

    Gå til filleseren i Blender-programvaren > velg File > Open > og velg OGG-filen som skal importeres. Du kan også bruke Ctrl+ O hurtigtasten for å åpne en OGG-fil i Blender.

Anbefalt: