Smart skjerf måler fansens reaksjoner under fotballkamper

Smart skjerf måler fansens reaksjoner under fotballkamper
Smart skjerf måler fansens reaksjoner under fotballkamper
Anonim

Tenk deg å se favorittidrettslaget ditt spille, kjenne frustrasjonen av nederlag og den søte jubelen over seier. Hva om det fantes en bærbar enhet som kunne kvantifisere de følelsesmessige dataene?

Vel, Cisco har skapt nettopp det, og opptrer i samarbeid med den britiske fotballstoren Manchester City. Paret har utviklet et smart skjerf som måler fysiologiske data og oversetter disse målingene til en vurdering av fansens følelser mens de ser Man City møte konkurrentene.

Image
Image

Skjerfet har en proprietær EmotiBit-sensor som hviler på nakken når den bæres. Denne sensoren inkluderer flere integrerte mindre sensorer, inkludert en PPG-sensor for hjertefrekvens, akselerometer, temperatursensor og elektrodermal aktivitet (EDA) sensor. De jobber sammen for å måle en mengde endringer mens Man City-fansen ser den siste kampen.

Spesielt EDA-sensoren måler små endringer i hudsvette, noe som gir en nøyaktig avlesning av stress og følelsesmessig tilstand. Fotballorganisasjonen håper å bruke disse skjerfene til å få kvantifiserte data om bevegelsen, hjertefrekvensen og følelsesmessige tilstander til fansen.

Image
Image

The Connected Scarf er i en begrenset betaversjon for nå og deles ut gratis til utvalgte fans i Manchester og New York City, der Man Citys søsterlag, New York City FC, spiller.

Klubben bemerker at disse skjerfene vil være tilgjengelige over hele verden fra og med neste sesong, men har ikke gitt ut noen prisinformasjon, heller ikke har de sagt hvordan de planlegger å bruke dataene eller annonsert noen grep for å beskytte personvernet til brukere.

Anbefalt: