Bose SoundTouch Wireless Link Adapter anmeldelse: Mottaker med alle funksjoner, høy pris

Innholdsfortegnelse:

Bose SoundTouch Wireless Link Adapter anmeldelse: Mottaker med alle funksjoner, høy pris
Bose SoundTouch Wireless Link Adapter anmeldelse: Mottaker med alle funksjoner, høy pris
Anonim

bunnlinjen

Denne adapteren er nesten utelukkende for de som allerede er i Bose-økosystemet. Hvis det er deg, er det nesten nødvendig.

Bose SoundTouch Wireless Link Adapter

Image
Image

Vi kjøpte Bose SoundTouch Wireless Link Adapter slik at vår ekspertanmelder kunne teste og vurdere den grundig. Fortsett å lese for hele produktanmeldelsen vår.

Bose SoundTouch Wireless Link Adapter er en slags one-stop shop for å modernisere hjemmets lydsystemer. På overflaten er det egentlig bare en trådløs Bluetooth-basert adapter med noen få forskjellige innganger. Men når du kobler den sammen med Bose SoundTouch-appen og ser nærmere på alle de forskjellige mulige applikasjonene, blir dens allsidighet tydelig. Det er ikke uten sine feil, men det har for mange forskjellige applikasjoner og kan være komplisert og tungvint å sette opp. I motsetning til plug-and-play- alternativene i den nedre enden av budsjettspekteret, krever SoundTouch Link at du hopper gjennom noen bøyler for å låse opp alle funksjonene. Men hvis du er klar til å grave i, og kanskje har en rekke andre SoundTouch-produkter, er dette en fin måte å forene hele hjemmelydsystemet ditt på.

Image
Image

Design: Ganske liten og veldig Bose

Det er ikke mye å si på designfronten, og det er litt med vilje. Bose har valgt å gjøre denne enheten omtrent så liten og minimalistisk som mulig - den måler 3,4" x 3,4" x 1", og har en veldig lik vibe som noe sånt som en Apple TV. Den er bygget av en blank svart plast som Bose-fans vil finne veldig godt, og det er egentlig ingen andre aksenter på produktet bortsett fra en liten Bose-logo i hvitt på toppen.

Det er bare én knapp på toppen, og alle portene finnes på baksiden av enheten, så det er enkelt å koble opp gjennom baksiden av underholdningssenteret. Det er noen subtile LED-indikatorer på forsiden av enheten som forsvinner helt når lysene er av. Hele enheten er veldig upretensiøs, noe som er flott fordi du sannsynligvis vil ha den borte i et skap eller på toppen av en stereomottaker.

Holdbarhet og byggekvalitet: Solid med en førsteklasses følelse

Til denne prisen forventer du en viss grad av byggekvalitet, og Bose leverer. Enheten føles veldig solid, med en gummiert topp og stabil gummibunn. Dette gjør at den sitter veldig trygt på de fleste overflater. På under fire unser er den ikke supertung, men den føles tett og betydelig. Knappen på toppen føles ikke altfor klikkende, noe som kan forventes med en gummiert konstruksjon, men vi skulle gjerne hatt litt mer taktil tilbakemelding.

Hele pakken passer til premium-prisen, og det er hyggelig at Bose har tatt seg tid til å lage en liten enhet som denne elegante og minimalistiske uten den spinkle følelsen av billigere alternativer.

Alle portene føles ganske stabile, med svært lite vrikk når kablene er plugget inn. Dette er delvis en funksjon av det faktum at kablene som følger med i esken også er ganske solide, så vær oppmerksom på hvis du bruk dine egne kabler, erfaringen din kan variere. Hele pakken passer til premium-prisen, og det er hyggelig at Bose har tatt seg tid til å lage en liten enhet som denne elegante og minimalistiske uten den spinkle følelsen av billigere alternativer.

Image
Image

Oppsettprosess og tilkoblingsstabilitet: Litt av en læringskurve

Det mest blandede aspektet ved dette produktet er installasjonsprosessen. Bose er et vanskelig merke å vurdere i denne forbindelse, for enten du bruker deres anerkjente Bluetooth-hodetelefoner eller kobler til et komplett trådløst høyttalersystem, når du først har fått tilkoblingsoppsettet, er ting veldig stabile. Men selv med de førsteklasses støydempende hodetelefonene Bose har blitt kjent for, kan det være irriterende å sette opp forbindelsen, fordi Bose har prøvd å koble til så mye av opplevelsen gjennom den proprietære SoundTouch-appen.

En ting å påpeke med en gang: du kan bruke denne adapteren rett ut av esken som en Bluetooth-mottaker for høyttalere, men du må kanskje oppdatere Bluetooth-menyen på enheten et par ganger. Vi fant ut at iPhonen vår ikke fanget SoundTouch Link på de første par forsøkene.

Koble Linken til den trådløse ruteren din ved hjelp av SoundTouch-appen, og alt blir litt enklere, ettersom Link vil bli med i økosystemet til anerkjente Bose-enheter. Dette fungerer utmerket for å koble til en platespiller eller en MP3-spiller via aux-kabelen og sende lyd til en annen trådløs SoundTouch-høyttaler. Denne oppfører seg på samme måte som en Sonos-systemmottaker, noe som betyr at du deretter kan sende den lyden til forskjellige rom, justere volumet på lyden i forskjellige rom, og så videre.

Dette fungerer også omvendt, slik at du kan koble noen ikke-Bluetooth-høyttalere til Linken og bruke dem som om de var en SoundTouch-høyttaler. Anekdotisk, når vi først fikk satt opp enheten, fungerte det veldig bra. Tilkobling bør ikke være et stort problem, fordi du setter opp enheten i huset ditt og vil ikke vandre rundt i områder med blandede mottak og blandede forstyrrelser. Bose plasserer Bluetooth-rekkevidden på omtrent 30 fot, noe som er ganske i tråd med moderne Bluetooth-protokoller, men siden den kobles til via Wi-Fi-ruteren din også, er rekkevidden i utgangspunktet bare begrenset av rekkevidden til det trådløse nettverket ditt.

I/O og kontroller: Fullt utstyrt for det du trenger

SoundTouch Link har massevis av tilkoblingsmuligheter. For det første er det forventet lydutgang via 3.5 mm jack, og Bose inkluderer kabler for å kjøre utgang til RCA eller til og med en digital optisk jack. Dette fungerer som de fleste andre Bluetooth-mottakere ved å gjøre nettopp det – å motta musikk via Bluetooth fra en telefon eller et nettbrett og sende den lyden gjennom utgangen til høyttalere som ikke allerede har den Bluetooth-funksjonen.

Fordi dette fungerer med den trådløse SoundLink-familien og har en lydinngang, kan du også sende trådløst signal ut til andre SoundTouch-høyttalere. Bare bruk den analoge lydinngangen (en annen 3,5 mm-kontakt), koble til en telefon, MP3-spiller eller til og med en platespiller, og start deretter Bose-appen for å dirigere Links analoge lydinngang til andre trådløse høyttalere. Det er en veldig smart bonusfunksjon, og en du ikke ser på nesten noen annen Bluetooth-mottaker.

Resten av tilkoblingsspesifikasjonene er ganske standard: det er en USB-inngang for å laste ned og konfigurere fastvareoppdateringer, en plugg i tønnestil for strøminngang og en bryterknapp for å slå på Wi-Fi-delen av tilkoblingen og av. Det er en Bluetooth-knapp på toppen av enheten for å gå inn i paringsmodus, og LED-indikatorene på forsiden for å angi strøm og tilkobling. Du kan også samhandle med enheten via Alexa, og den er kompatibel med Spotify og Sirius.

Image
Image

Lydkvalitet: Brukbar, men ikke så premium som prispunktet tilsier

Som med mange av Boses produkter, er de tekniske spesifikasjonene ikke helt gjennomsiktige på produktsiden. Bose har lenge valgt å spesifisere bare markedsføringsspråk (som «romfyllende lyd» og «rik, oppslukende lyd») i stedet for faktiske tall.

Den hemmes av den nesten obligatoriske appen og den bratte læringskurven, og det er for mange ujevnheter under oppsettet for en enhet til dette prispunktet.

Det er ikke så mange bevegelige deler for en sender alene, og som sådan har lydkvaliteten du opplever mye å gjøre med høyttalerne du kobler Linken til. Men det er klart at Bose fortsatt bruker SBC kun for Bluetooth-overføring, den vanligste formen for Bluetooth-overføringskomprimering, som resulterer i litt tap i det totale signalet, spesielt hvis du prøver å overføre tapsfri lyd.

Vi skulle gjerne sett en mer premium-kodek som ikke degraderer lyden like mye her, for eksempel Qualcomms aptX, men dette er ikke en avtalebryter. Bose går virkelig etter fleksibilitet og trådløs tilkobling med denne enheten, og hvis du overfører lyd via Wi-Fi, utvides alternativene dine på komprimeringsfronten.

bunnlinjen

Bose er et førsteklasses merke – vi forteller deg ikke noe nytt her. Men selv etter disse standardene føles denne enheten litt for tunghendt. Prisen på enheten er nesten alltid $149, selv om du kanskje finner den for en bedre avtale under et salg. For å være rettferdig fungerer den sømløst og gir deg massevis av tilkoblingsmuligheter, og gjør hele Bose-familien av smarthøyttalere om til et flerromssystem i Sonos-stil. Men det er hemmet av den nesten obligatoriske appen og den bratte læringskurven, og det er for mange ujevnheter under oppsett av en enhet til dette prispunktet.

Konkurranse: For det meste på startnivå, med noen premium alternativer

Audio Engine Bluetooth-mottaker: På premiumsiden av markedet støtter denne mottakeren aptX og gir den beste lydkomprimeringen Bluetooth kan tilby.

Echo Link: Amazons svar på streaming hjemmelydplass er interessant, selv om tidlige anmeldelser indikerer at det er litt for dyrt.

Logitech Bluetooth-adapter: Denne enkle mottakeren fra Logitech gir deg nesten alle kjernefunksjonene du vil ha, uten ringeklokker og fløyter, og noen ekstra dollar tilbake lommen din.

Perfekt for Bose-entusiaster og svært få andre

Hvis du allerede er i Bose-verdenen og elsker appen, er denne receiveren en fin måte å både inkludere ikke-trådløse høyttalere i den familien og å bringe de analoge lydavspillingsenhetene dine inn i kampen. I nesten alle andre scenarier kan du spare noen få dollar og få nesten den samme opplevelsen. Jada, du vil ikke få premium-utseendet/-følelsen til Bose, og for å være rettferdig er forbindelsen her veldig stabil, men den høye prisen gjør dette vanskelig å støtte fullt ut bortsett fra for nisjebruk.

Spesifikasjoner

  • Produktnavn SoundTouch Wireless Link Adapter
  • Product Brand Bose
  • UPC B01K6P08FA
  • Pris $149,00
  • Vekt 3,5 oz.
  • Produktdimensjoner 1 x 3,4 x 3,4 tommer
  • Color Black
  • Kablet/trådløst trådløst
  • Trådløs rekkevidde 30 fot
  • Garanti 1 år
  • Bluetooth-spesifikasjon Bluetooth 4
  • Lydkodeker SBC

Anbefalt: