Forstå ad-hoc-modus i nettverk

Innholdsfortegnelse:

Forstå ad-hoc-modus i nettverk
Forstå ad-hoc-modus i nettverk
Anonim

Ad-hoc-nettverk er lokale nettverk som også er kjent som P2P-nettverk fordi enhetene kommuniserer direkte, uten å stole på servere. I likhet med andre P2P-konfigurasjoner har ad-hoc-nettverk en tendens til å inneholde en liten gruppe enheter, alle i svært nærhet til hverandre.

Trådløst ad-hoc-nettverk beskriver en modus for å koble trådløse enheter til hverandre uten bruk av en sentral enhet som en ruter som leder kommunikasjonsflyten. Hver enhet koblet til et ad-hoc-nettverk videresender data til de andre enhetene.

Fordi ad-hoc-nettverk krever minimal konfigurasjon og kan distribueres raskt, gir de mening når du trenger å sette sammen et lite - vanligvis midlertidig - billig, helt trådløst LAN. De fungerer også godt som en midlertidig reservemekanisme hvis utstyr for et nettverk i infrastrukturmodus svikter.

Image
Image

Ad-hoc fordeler og fall

Ad-hoc-nettverk er åpenbart nyttige, men bare under visse forhold. Selv om de er enkle å konfigurere og fungerer effektivt for det de er ment for, er de kanskje ikke det som trengs i enkelte situasjoner.

What We Like

  • Uten behov for tilgangspunkter gir ad-hoc-nettverk et billig middel for direkte klient-til-klient-kommunikasjon.
  • De er enkle å konfigurere og gir en av de beste måtene å kommunisere med enheter i nærheten i tidssensitive scenarier når kabelføring ikke er et alternativ, for eksempel i akuttmedisinske miljøer.

  • Ad-hoc-nettverk er ofte sikret på grunn av deres vanligvis midlertidige eller improviserte natur. Uten tilgangskontroll for nettverket kan for eksempel ad-hoc-nettverk være åpne for angrep.
  • Når antallet enheter på ad-hoc-nettverket er relativt lite, kan ytelsen være bedre enn når flere brukere er koblet til et vanlig nettverk.

What We Don't Like

  • Enheter i et ad-hoc-nettverk kan ikke deaktivere SSID-kringkasting på den måten som enheter i infrastrukturmodus kan. Angripere vil generelt ha små problemer med å finne og koble til en ad-hoc-enhet hvis de kommer innenfor signalrekkevidde.
  • Ytelsen lider etter hvert som antallet enheter vokser i et ad-hoc-oppsett, og det blir stadig vanskeligere å administrere etter hvert som nettverket vokser seg større.
  • Enheter kan ikke bruke internett med mindre en av dem er koblet til internett og deler det med de andre. Hvis internettdeling er aktivert, vil klienten som utfører denne funksjonen oppleve enorme ytelsesproblemer, spesielt hvis det er mange sammenkoblede enheter.

  • Å administrere et ad-hoc-nettverk er vanskelig fordi det ikke er en sentral enhet som all trafikk flyter gjennom. Dette betyr at det ikke er et eneste sted å besøke for trafikkstatistikk, sikkerhetsimplementeringer osv.

Det er noen andre begrensninger for ad-hoc-nettverk som du bør være oppmerksom på før du setter opp denne typen nettverk.

Krav for å opprette et ad-hoc-nettverk

For å sette opp et trådløst ad-hoc-nettverk, må hver trådløs adapter konfigureres for ad-hoc-modus i stedet for infrastrukturmodus, som er modusen som brukes i nettverk der det er en sentral enhet som en ruter eller server som administrerer trafikken.

I tillegg må alle trådløse adaptere bruke samme Service Set Identifier (SSID) og kanalnummer.

Trådløse ad-hoc-nettverk kan ikke bygge bro over kablede LAN eller til internett uten å installere en spesialnettverksgateway.

Anbefalt: