Alt du trenger å vite om Apple HomePod

Innholdsfortegnelse:

Alt du trenger å vite om Apple HomePod
Alt du trenger å vite om Apple HomePod
Anonim

Apple HomePod er Apples smarthøyttaler for å spille musikk, samhandle med Siri, kontrollere smarthjemmet og mer. Tenk på det som Apples konkurranse om Amazon Echo, Google Home og andre smarthøyttalere.

Det er en liten, Wi-Fi-aktivert enhet som pakker et sett med kraftige høyttalere og mikrofoner for å levere en førsteklasses musikkopplevelse til ethvert rom. Det er litt som en av de allestedsnærværende trådløse Bluetooth-høyttalerne, men innebygd i Apples økosystem og gitt den avanserte, høyteknologiske, gode brukeropplevelsen Apple-behandlingen.

Image
Image

bunnlinjen

Den eneste strømmemusikktjenesten HomePod har innebygd støtte for, er Apple Music, inkludert Beats 1 Radio. Innebygd støtte betyr i dette tilfellet at du kan spille musikk fra Apple Music og Beats 1 ved å samhandle med Siri. Du kan også kontrollere begge plattformene via en iPhone eller andre iOS-enheter.

Er det andre kilder til musikk?

Ja. Mens Apple Music og Beats 1 er de eneste strømmetjenestene som støttes av HomePod ut av esken, kan du også bruke en rekke andre Apple-sentriske musikkkilder. Med HomePod får du tilgang til all musikken du noen gang har kjøpt fra iTunes Store, iCloud Music Library med all musikk lagt til via iTunes Match, og Apple Podcasts-appen.

bunnlinjen

Ja, HomePod støtter AirPlay 2. AirPlay er Apples trådløse lyd- og videoplattform for streaming av musikk fra en enhet til en annen, for eksempel høyttalere. Den er innebygd i iOS og er derfor til stede på iPhone, iPad og Mac.

Kan jeg streame musikk fra andre apper?

Selv om Apple Music er den eneste innebygde strømmetjenesten for HomePod, kan alle andre musikktjenester med apper som støtter AirPlay også brukes. For eksempel, hvis du foretrekker Spotify, koble til HomePod via AirPlay og stream Spotify til den. Du vil bare ikke kunne bruke Siri på HomePod for å kontrollere den.

HomePods bruker også AirPlay til å kommunisere med hverandre når det er mer enn én i et hus.

bunnlinjen

Ja, men ikke for streaming av musikk. HomePod fungerer ikke som en Bluetooth-høyttaler; du kan bare sende musikk til den med AirPlay. Bluetooth-tilkoblingen er for andre typer trådløs kommunikasjon, ikke for lydstrømming.

Hva gjør HomePod bra for musikkavspilling?

Apple har utviklet HomePod spesielt for musikk. Det gjøres dette både i maskinvaren som brukes til å bygge enheten og i programvaren som driver den. HomePod er bygget rundt en subwoofer og syv diskanthøyttalere plassert i en ring inne i høyttaleren. Det legger grunnlaget for god lyd, men det som virkelig skiller HomePod er intelligensen.

Kombinasjonen av høyttalere og seks innebygde mikrofoner gjør at HomePod kan oppdage formen på rommet ditt og plasseringen av møblene i det. Med denne informasjonen kan den automatisk kalibrere seg selv for å levere optimal musikkavspilling for rommet den befinner seg i. Dette er som Sonos' Trueplay lydoptimaliseringsprogramvare, men den er automatisk i stedet for manuell.

Denne rombevisstheten lar også to HomePods plassert i samme rom gjenkjenne hverandre og jobbe sammen for å justere utgangen for optimal lyd gitt formen, størrelsen og innholdet i rommet.

Image
Image

Siri and the HomePod

HomePod er bygget rundt Apple A8-prosessoren, den samme brikken som driver iPhone 6-serien. Med den typen hjerne tilbyr HomePod Siri som en måte å kontrollere musikken på, selv om Siri gjør mye mer enn det i HomePod.

Du kan fortelle Siri hva du vil spille, og takket være støtten for Apple Music kan den trekke fra den tjenestens millioner av sanger. Du kan også fortelle Siri hvilke sanger du gjør og ikke liker for å hjelpe Apple Music med å forbedre anbefalingene for deg. Den kan legge til sanger i en Up Next-kø. Den kan også svare på spørsmål som "hvem er gitaristen på denne sangen?" eller spill sanger basert på å kunne bare noen av tekstene.

bunnlinjen

Slags. Ved at det er en Internett-tilkoblet, trådløs smarthøyttaler som kan spille musikk og styres med stemmen, ligner den veldig på disse enhetene. Imidlertid støtter disse enhetene et mye bredere spekter av funksjoner og integreres med mange flere produkter enn HomePod gjør. Ekkoet og hjemmet er mer som digitale assistenter for å drive hjemmet ditt og livet ditt. HomePod er mer en måte å forbedre opplevelsen av musikk i hjemmet med noen ekstra smarte funksjoner.

Kan den brukes i en hjemmekino?

Ja, men det er noen ting du trenger for å få dette til å fungere. For det første trenger du en Apple TV for å tjene som midtpunktet i dette hjemmekinooppsettet. HomePod vil ikke fungere som en "dum" høyttaler koblet til en standard TV.

Etter det trenger du mer enn én HomePod koblet til Apple TV. Selv om du kan bruke en enkelt HomePod som lydutgang for TV-en din, er det egentlig ikke en hjemmekino. Du trenger flere HomePods for å lage et flerkanals hjemmekinosystem.

bunnlinjen

Ja. Flere HomePods i ett hus kan kommunisere med hverandre over AirPlay. Hvis du har en HomePod i stua, kjøkkenet og soverommet ditt, kan du stille inn alle til å spille musikk samtidig.

Kan du legge til funksjoner til HomePod som med ekko?

Dette er sannsynligvis den største forskjellen mellom HomePod og smarthøyttalere som Amazon Echo eller Google Home. På disse to enhetene kan tredjepartsutviklere lage sine egne miniapper, k alt ferdigheter, som gir tilleggsfunksjoner, funksjonalitet og integrasjoner.

HomePod fungerer annerledes. Den har et sett med innebygde kommandoer for oppgaver som å kontrollere musikk, sjekke kalenderen din, sende og motta tekstmeldinger med meldinger og ringe med iPhones telefonapp. Utviklere kan lage lignende funksjoner.

Den primære forskjellen mellom HomePod og Echo eller Home er imidlertid at disse funksjonene ikke er på selve HomePod. Snarere jobber de med apper som kjører på brukerens iOS-enhet. Deretter, når brukeren snakker til HomePod, ruter den forespørslene til iOS-appen, som utfører oppgaven og sender resultatet til HomePod. Så, Echo og Home kan stå alene, mens HomePod er avhengig av en iPhone eller iPad.

Image
Image

bunnlinjen

Nei. Enheten har også et berøringspanel på toppen som lar deg kontrollere musikkavspilling, volum og Siri.

Så Siri lytter alltid?

Som med Amazon Echo eller Google Home, lytter Siri alltid etter talekommandoer å svare på. Du kan imidlertid deaktivere Siri-lytting og fortsatt bruke de andre funksjonene på enheten.

bunnlinjen

Ja. HomePod fungerer som et knutepunkt for smarthusenheter som er kompatible med Apples HomeKit-plattform. Hvis du har HomeKit-aktiverte enheter i huset ditt, vil det kontrollere dem å snakke med Siri via HomePod. Hvis du for eksempel sier «Siri, slå av lyset i stuen», blir rommet mørkere.

Hva er kravene for å bruke det?

HomePod krever en iPhone 5S eller nyere, iPad Air, 5 eller mini 2 eller nyere, eller en 6. generasjons iPod touch som kjører iOS 11.2.5 eller nyere. For å bruke Apple Music, trenger du et aktivt abonnement.

FAQ

    Hvordan slår jeg på Apple HomePod etter å ha deaktivert Siri?

    For å starte HomePod på nytt, åpne Home-appen på iPhone og trykk og hold HomePod For å kontrollere musikkavspilling etter at Siri har deaktivert, bruk de innebygde kontrollene eller stream innhold fra iOS- eller iPadOS-enhet. Sveip for å åpne kontrollsenteret > velg AirPlay-ikonet > trykk på HomePod.

    Hvordan setter jeg opp Apple HomePod?

    Koble til HomePod for å drive den > plasser iPhone, iPod eller iPad i nærheten av enheten > trykk Set up når HomePod vises på skjermen. Følg deretter instruksjonene på skjermen for å aktivere posisjonsdeling og talemeldinger.

    Hvordan gir jeg talekommandoer til Apple HomePod?

    Si "Hei Siri," etterfulgt av kommandoen din. Du kan også trykke på toppen av HomePod og deretter stille et spørsmål eller gi en kommando.

Anbefalt: