Windows 11: Nyheter, utgivelsesdato og spesifikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Windows 11: Nyheter, utgivelsesdato og spesifikasjoner
Windows 11: Nyheter, utgivelsesdato og spesifikasjoner
Anonim

Windows 11 er Microsofts nyeste operativsystem, etterfulgt av Windows 10. Med Windows 10 som skal avvikles i 2025, er det klart at noe måtte ta dens plass. Tilgjengelig siden oktober 2021, denne versjonen av Windows tilbyr en ny Start-meny, legger til en widget-oppgavelinje og endrer det generelle brukergrensesnittet.

Image
Image

Når ble Windows 11 utgitt?

Windows 11 ble offisielt kunngjort 24. juni 2021. Betaversjonen kom like etter i juli, og den fullstendige offentlige utgivelsen ble tilgjengelig 5. oktober 2021.

Windows 11 kan brukes på eldre enheter gjennom en programvareoppdatering, og nyere enheter som leveres med OS forhåndsinstallert. Hvis enheten din ikke er kvalifisert for oppgraderingen, er den raskeste måten å få den på å kjøpe en ny enhet. Noen enheter som var de første som kjørte Windows 11 inkluderer Microsofts Surface Pro 8 og Surface Go 3.

Windows 10 har i stor grad blitt betraktet som den siste store versjonen av Windows, der den blir behandlet mer som en tjeneste som oppdateres kontinuerlig. Men siden Windows 10 offisielt mister støtte i 2025, er Windows 11 tilgjengelig som en valgfri gratis oppgradering – her er hvordan du oppdaterer fra Windows 10 til Windows 11.

Microsoft har tilbudt kvalifiserte Windows 10-enheter Windows 11-oppgraderingen siden den først var tilgjengelig. Et annet alternativ er å laste ned Windows 11 ISO-bildet eller bruke Microsofts installasjonsassistent for å tvinge oppdateringen.

Du kan også kjøpe den på en USB-stasjon - Windows 11 Home USB og Windows 11 Pro USB er tilgjengelig på Amazon, eller via Microsofts nettsted hvis du trenger en ny lisens: Windows 11 Home-nedlasting og Windows 11 Pro-nedlasting.

Image
Image

Windows 11-funksjoner

Større OS-oppdateringer gir store endringer. Dette betyr ikke at Windows 10 ikke har sett forbedringer gjennom årene, men en stor oppdatering som Windows 11 ville ikke blitt ansett som stor uten noen betydelige endringer.

Utover små justeringer, som avrundede hjørner, muligheten til å slette forhåndsinstallerte apper og nye ikoner, er disse større ideene:

  • Oppdatert oppgavelinje: Det er tydelig at Windows 11 endrer seg mye når det kommer til det visuelle, med oppgavelinjen som hovedfokus. Dette betyr store UI-endringer, vinduer med avrundede hjørner, en oppdatert Start-meny og knapper midt på oppgavelinjen.
  • Ny startmeny: Start-menyen har blitt overh alt. Den øvre delen av denne menyen viser en søkelinje og festede apper, med en lenke for enkel tilgang til alle de installerte appene dine, og vil snart la deg lage mapper for bedre organisering. Den nedre delen har anbef alte filer, mapper og apper basert på dine bruksvaner. Logg av, lås, avslutning og andre relaterte handlinger er også tilgjengelige her.
  • Batteristatistikk: Hvis du synes det er nyttig å se batteribruksstatistikk på telefonen, vil du ha glede av det samme på din Windows 11-datamaskin. Du kan utløse batterisparemodus automatisk når batteriet faller under en terskel, og se bruksstatistikk fra de siste syv dagene og 24 timene.
  • Moderne menygrensesnitt: Den øvre delen av Filutforsker er oppdatert i Windows 11 for å favorisere knapper i stedet for de tradisjonelle menyelementene for Fil og Hjem i Windows 10. Det er også en mer sofistikert høyreklikkmeny når du ser etter flere alternativer for mapper og filer.
  • Flexible Store-app: Det har vært rapporter om at reglene vil bli lempet på slik at utviklere kan sende inn alle apper til Microsoft Store. Dette kan inkludere apper som kobles til en tredjeparts handelsplattform og apper som oppdateres via sitt eget CDN.
  • Smarte videomøtefunksjoner: Som beskrevet av TechRadar kommer Windows 11 med talefokus, øyekontakt, automatisk innramming og uskarphet i portrettbakgrunn for å forbedre videosamtaler.
  • Android-appstøtte: Windows kan allerede kjøre Android-apper gjennom tredjeparts emuleringsprogramvare, men nå som innebygd støtte kommer med dette operativsystemet, vil du kunne få Android-apper i Windows 11.

Utover nye funksjoner er det flere endringer som finner sted etter oppgradering til Windows 11. De er alle oppført på Microsofts side for avskrivning og fjerning av funksjoner, men her er noen:

  • Cortana: Blir ikke festet til oppgavelinjen eller inkludert i den første oppstartsopplevelsen.
  • Internet Explorer: Nettleseren er deaktivert, og Edge tar sin plass.
  • S-modus: Kun tilgjengelig for Windows 11 Home-utgaven.
  • Nettbrettmodus: Denne modusen er fjernet, og ny funksjonalitet og kapasitet er inkludert for stillinger for å feste og ta av tastaturet.
  • Apps: Disse appene forblir under en oppgradering til Windows 11, men vil ikke automatisk installeres under en ren installasjon: 3D Viewer, OneNote, Paint 3D, Skype.

Nedenfor er noen skjermbilder av grensesnittet, hentet fra Windows 11 Pro. Du kan se at det er en helt ny senterfokusert oppgavelinje med en nyutviklet Start-meny, widgetmeny, oppdaterte filutforsker- og kontrollpanelikoner, Microsoft Store, søkeverktøy, innstillinger og en fornyet oppsettsprosedyre.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Windows 11-systemkrav

Nedenfor er de grunnleggende kravene for å installere Windows 11. Se Microsofts funksjonsspesifikke krav for Windows 11 for enda flere nødvendigheter som datamaskinen din må ha hvis du ønsker spesifikke funksjoner.

Windows 11 grunnleggende systemkrav
Prosessor: 1 GHz+; 2 eller flere kjerner; 64-bits prosessor eller SoC
RAM: 4 GB
Lagring: 64 GB eller større
Systemfastvare: UEFI, sikker oppstart
TPM: Trusted Platform Module versjon 2.0
Grafikkort: DirectX 12 eller nyere med WDDM 2.0-driver
Display: HD (720p) skjerm større enn 9" diagon alt, 8 biter per fargekanal

PC He alth Check-appen kan fortelle deg om datamaskinen din er kvalifisert for oppgraderingen. Installer, og kjør deretter programmet, for å få et enkelt ja eller nei svar.

Anbefalt: