Hvordan rengjøre Fitbit-bånd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre Fitbit-bånd
Hvordan rengjøre Fitbit-bånd
Anonim

Er Fitbit-båndet ditt flekkete, skittent, eller har det en "off" lukt? I så fall trenger den sannsynligvis en god rengjøring. Her er hvordan du holder Fitbit-båndet ditt rent og hygienisk, inkludert instruksjoner om hvordan du rengjør elastomer-, lær-, metall- og nylonbånd (og hvorfor du bør gjøre det med jevne mellomrom).

Hvorfor du bør rengjøre Fitbit-båndet ditt regelmessig

Fitbits plukker opp svettesmuss ved daglig bruk, for ikke å snakke om bakterier som kan produsere ubehagelig lukt og irritasjon. En studie av Tic Watches viste at noen Fitbit-bånd hadde 8,3 ganger flere bakterier enn det som ble funnet i et toalettsete. Plast- og lærarmbånd var de verste forbryterne, med høyere bakterienivåer enn andre materialer.

En av fire personer innrømmer at de aldri vasker klokkene sine, og en av fem rengjør klokken mindre enn hver sjette måned. [Kilde: Tic Watches]

Fordi Fitbits tar opp mer skitt enn andre typer klokker, er det viktig å holde dem rene. Tørk dem av etter trening, og gi dem en dypere rengjøring minst en eller to ganger i måneden. Ikke bare vil de se bedre ut, de vil holde seg i bedre form slik at du kan nyte å bruke dem så lenge som mulig.

Det kan være lurt å fjerne Fitbit-båndet når du utfører en dyp rengjøring.

Hvordan rengjøre silikon- og elastomer-Fitbit-bånd

Elastomer og silikon er slitesterke, lateksfrie materialer som egner seg både til hverdagsbruk og høyintensive treningsøkter. Fordi de er tilbøyelige til å samle opp svette og bakterier som kan forårsake lukt og irritasjon, er det en god idé å rense dem etter hver treningsøkt.

Alle Fitbit-trackere er vanntette, men ikke vanntette. Med mindre modellen din er helt vanntett, prøv å ikke utsette urskiven for rennende vann. Hvis den kommer i kontakt med vann, tørk den av umiddelbart.

Image
Image
  1. For å rengjøre et elastomer- eller silikonbånd etter bruk, skyll båndet under rennende vann eller tørk av det med en bomullsdott dyppet i rødsprit.
  2. For å fjerne flekker og oljeansamlinger eller for å gjøre en dypere rengjøring, skrubb båndet med en myk tannbørste dyppet i vann. Du kan legge til et skånsomt, såpefritt produkt, for eksempel Cetaphil-rens for å rengjøre båndet ditt.

    Ikke bruk håndsåpe, kroppsvask, oppvaskmiddel, håndservietter, vaskemiddel eller noen annen type husholdningsrengjøringsmiddel på elastomer Fitbit-båndet ditt. Disse produktene kan sette seg fast i båndet og forårsake irritasjon på huden din.

  3. Tørk båndet med en ren klut før du bruker den igjen.

Hvordan rengjøre Fitbit-bånd i skinn

Skinnbånd er et naturlig porøst materiale som er utsatt for misfarging. For å unngå flekker, ikke bruk dem under høyintensive treningsøkter og ikke la lærremmen komme i kontakt med overflødig vann, hudkrem, insektmiddel eller parfyme.

Image
Image
  1. For å rengjøre et skinnbånd, tørk det av med en myk, tørr klut etter bruk. Om nødvendig kan du tilsette litt vann for å fukte kluten.

    Ikke bløtlegg et lærbånd i vann. Dette kan forårsake flekker og misfarging.

  2. For dypere rengjøring, fukt en myk klut og tilsett en liten mengde skånsom såpe, for eksempel Cetaphil. Kluten skal være fuktig, men ikke våt. Gni forsiktig båndet med kluten med en sirkulær bevegelse.

    Ikke bruk håndsåpe, kroppsvask, oppvaskmiddel, håndservietter, vaskemiddel eller andre typer husholdningsrengjøringsmidler på Fitbit skinnbåndet ditt. Disse produktene kan forårsake misfarging av lær samt hudirritasjon.

  3. For å fjerne eventuelle såperester, skyll kluten grundig i vann, klem ut alt overflødig vann fra kluten og tørk av båndet med den fuktige kluten.
  4. La båndet tørke før du bruker det igjen. Ikke plasser båndet i direkte sollys under tørking. Det er greit å bruke en hårføner på lav innstilling.

  5. Hvis du ønsker det, kan du bruke en skinnbalsam på båndet. Sørg for at produktet er laget for å være trygt for huden, og test produktet på et skjult område av båndet for å sikre at det ikke forårsaker misfarging.

    Bruk aldri skinnbalsam beregnet på møbler eller sko på båndet ditt, da disse produktene kan forårsake hudirritasjon.

Hvordan rengjøre Metal Fitbit-bånd

Metalbånd er egnet for hverdagsbruk, men de er ikke vanntette eller svettebestandige. Dette betyr at de ikke bør brukes under høyintensive treningsøkter, og at de ikke bør komme i kontakt med olje, hudkrem, insektmiddel eller parfyme for å unngå anløpning.

Image
Image

For å rengjøre et metallbånd, tørk det av med en myk, tørr klut etter bruk. Om nødvendig kan du tilsette litt vann for å fukte kluten. Etterpå, la båndet lufttørke før du bruker det igjen, men ikke plasser det i direkte sollys eller bruk hårføner, da overflødig varme kan forårsake skade.

Bløtlegg eller dypp aldri et metallbånd i vann. Dette kan føre til anløp og skade.

Hvordan rengjøre Fitbit-bånd i nylon

Nylonbånd er fine til hverdagsbruk, men de bør ikke brukes for høyintensive treningsøkter for å unngå at det samler seg olje og flekker. For å unngå misfarging, ikke la bandet komme i kontakt med olje, hudkrem, insektmiddel eller parfyme.

Image
Image

For å rengjøre et nylonbånd, tørk det av med en myk, tørr klut etter bruk. Om nødvendig kan du skylle båndet under kaldt rennende vann og bruke en mild såpe, for eksempel Cetaphil.

Når du er ferdig med rengjøring, la båndet lufttørke før du bruker det igjen. Ikke plasser båndet i direkte sollys under tørking.

Ikke bruk håndsåpe, kroppsvask, oppvaskmiddel, håndservietter, vaskemiddel eller noen annen type husholdningsrengjøringsmiddel på Fitbit-remmen av nylon. Disse produktene kan sette seg fast i båndet og forårsake irritasjon på huden din.

Anbefalt: