Hvordan justerer du en 3D-TV for best visningsresultat

Innholdsfortegnelse:

Hvordan justerer du en 3D-TV for best visningsresultat
Hvordan justerer du en 3D-TV for best visningsresultat
Anonim

What to Know

  • På TV-en eller projektoren, søk etter en forhåndsinnstilt 3D-bildemodus, for eksempel 3D Dynamic eller 3D Bright Mode. Bytt alternativer for å finne den beste.
  • Aktiver 120Hz eller 240Hz bevegelsesinnstillinger og deaktiver enhver funksjon som kompenserer for omgivelseslysforhold.
  • De tre hovedproblemene når du ser på 3D er lysstyrke, skyggebilder og krysstale og bevegelsesuskarphet.

Mens 3D-TV-produksjonen har blitt avviklet, er mange 3D-TV-er fortsatt i bruk, det samme er noen 3D-videoprojektorer, 3D Blu-ray Disc-spillere og 3D-internettinnhold. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du får mest mulig ut av innstillingene for bilde, omgivelseslys og bevegelsesrespons, og gir deg litt veiledning angående 3D-teknologi.

Bildeinnstillinger

Lysstyrken, kontrasten og bevegelsesresponsen til 3D-TV-en eller videoprojektoren må optimaliseres for 3D.

Sjekk menyen for TV- eller projektorbildeinnstillinger. Du vil ha flere forhåndsinnstilte alternativer, vanligvis er de:

  • Kino
  • Standard
  • Spill
  • Vivid
  • Custom

Andre valg kan inkludere Sport og PC. Hvis du har en THX-sertifisert TV, bør du ha et THX-bildeinnstillings alternativ (noen TV-er er sertifisert for 2D og noen for både 2D og 3D).

Hvert av alternativene ovenfor gir forhåndsinnstilte kombinasjoner av lysstyrke, kontrast, fargemetning og skarphet som passer for forskjellige visningskilder eller miljøer.

Noen 3D-TV-er og videoprojektorer går automatisk til en forhåndsinnstilt modus når en 3D-kilde oppdages. Modusen kan vises som 3D Dynamic, 3D Bright Mode eller lignende merking.

Bla gjennom hver tilgjengelige innstilling for å se hvilken som ser best ut gjennom 3D-briller uten å være unaturlig lys eller mørk - noter hvilken som resulterer i 3D-bilder med minst mulig spøkelse eller krysstale.

Hvis ingen av forhåndsinnstillingene faller i smak, sjekk Custom Settings- alternativet og still inn lysstyrke, kontrast, fargemetning og skarphetsnivå. Hvis du kommer for langt unna, går du til tilbakestillings alternativet for bildeinnstillinger, og alt vil gå tilbake til standardinnstillingene.

En annen innstilling å se etter er 3D Depth Hvis du fortsatt ser for mye krysstale etter å ha brukt forhåndsinnstillingene og egendefinerte innstillinger, se om 3D-dybdeinnstillingen vil løse problemet. På noen 3D-TV-er og videoprojektorer fungerer denne innstillingen bare med 2D-til-3D-konverteringsfunksjonen, og på andre fungerer den med både 2D/3D-konvertering og ekte 3D-innhold.

De fleste TV-er tillater innstillingsendringer for hver inngangskilde uavhengig. Hvis du har 3D Blu-ray Disc-spilleren koblet til HDMI-inngang 1, vil ikke innstillingene for den inngangen påvirke andre innganger.

Du trenger ikke alltid å endre innstillinger. Du kan også raskt gå til en annen forhåndsinnstilling innenfor hver inngang. Det hjelper hvis du bruker den samme Blu-ray Disc-spilleren for både 2D og 3D som du kan bytte til dine tilpassede eller foretrukne innstillinger når du ser på 3D, og bytte tilbake til en annen forhåndsinnstilling for standard 2D Blu-ray-platevisning.

Image
Image

Ambient Light Settings

I tillegg til bildeinnstillinger, deaktiver funksjonen som kompenserer for lysforholdene i omgivelsene. Denne funksjonen går under flere navn, avhengig av TV-merke: CATS (Panasonic), Dynalight (Toshiba), Eco-Sensor (Samsung), Intelligent Sensor eller Active Light Sensor (LG), osv…

Når sensoren for omgivelseslys er aktiv, vil lysstyrken på skjermen variere ettersom romlyset endres, noe som gjør bildet svakere når rommet er mørkt og lysere når rommet er lyst. For 3D-visning bør imidlertid TV-en vise et mer levende bilde enten i et mørkt eller opplyst rom. Deaktivering av omgivelseslyssensoren lar TV-en vise de samme bildelysstyrkekarakteristikkene i alle romlysforhold.

Motion Response Settings

Det neste du må sjekke er bevegelsesrespons, siden det kan være uskarphet eller bevegelsesforsinkelse under raskt bevegelige 3D-scener. Denne responsen er ikke så mye av et problem på plasma-TV-er eller DLPvideo-projektorer, siden de har bedre naturlig bevegelsesrespons enn en LCD (eller LED/LCD) TV. Men for best resultat på en plasma-TV, se etter en innstilling, for eksempel Motion Smoother eller lignende funksjon.

For LCD- og LED/LCD-TV-er, sørg for at du aktiverer bevegelsesinnstillingene for 120Hz eller 240Hz.

For plasma-, LCD- og OLED-TV-er kan det hende at innstillings alternativene ovenfor ikke løser problemet helt, ettersom mye avhenger av hvor godt 3D-en ble filmet (eller konvertert fra 2D i etterbehandling), men optimalisering av en TV-ens innstillinger for bevegelsesrespons skader ikke.

Tilleggsinnstillinger for videoprojektorer

For videoprojektorer, sjekk Lampoutput-innstillingen (sett den til lys) og andre innstillinger, for eksempel Brightness Boost Disse innstillingene tillate projeksjon av et lysere bilde på skjermen, noe som bidrar til å kompensere for nedgangen i lysstyrkenivået når du ser gjennom 3D-briller. Men selv om dette på kort sikt fungerer ganske bra, vil det redusere lampens levetid, så når du ikke ser på 3D, deaktiver lysstyrkeforsterkning eller lignende funksjon, med mindre du foretrekker at den er aktivert for både 2D- eller 3D-visning.

3D-visningsproblemer

3D-TVer kan gi en utmerket eller elendig seeropplevelse. Selv om noen mennesker har problemer med å tilpasse seg 3D-visning, liker mange det når det er godt presentert.

Tre hovedproblemer når du ser på 3D er:

  • Lysstyrke – Det er en reduksjon i intensiteten som et resultat av visning av 3D-bilder gjennom enten aktiv lukker eller passive polariserte 3D-briller. Den kan redusere lysstyrken til de innkommende bildene med opptil 50%.
  • Ghosting/Crosstalk – Et objekt(er) i et bilde ser ut til å ha et duplikatbilde som ser ut som en glorie eller spøkelse rundt det faktiske objektet. Det oppstår når bildene til venstre og høyre øye ikke synkroniseres nøyaktig med LCD-lukkerne eller polariserte filtre i 3D-briller.
  • Motion Blur – Når objekter beveger seg raskt over skjermen, kan de virke uskarpe eller stamme mer enn de kan gjøre på 2D-kildematerialet.

Til tross for problemene ovenfor, kan noen trinn gi deg en hyggelig seeropplevelse.

TV-er og videoprojektorer med 2D-til-3D-konvertering

Noen 3D-TV-er (og også noen videoprojektorer og 3D Blu-ray-spillere) har innebygd 2D-til-3D-konvertering i sanntid. Dette alternativet er ikke en like god seeropplevelse som å se origin alt 3D-innhold. Likevel kan den legge til en følelse av dybde og perspektiv hvis den brukes riktig og sparsomt, for eksempel når du ser direkte sportsbegivenheter.

Denne funksjonen kan ikke beregne alle nødvendige dybdesignaler i et 2D-bilde riktig, så noen ganger er ikke dybden helt riktig, og noen bølgende effekter kan få noen bakgrunnsobjekter til å se ut til å lukke seg, og noen forgrunnsobjekter kan ikke skille seg ut riktig.

Det er to takeaways angående bruken av en 2D-til-3D-konverteringsfunksjon, hvis tilgjengelig.

  • Når du ser på ekte 3D-innhold, sørg for at 3D-TV-en din er stilt inn for 3D og ikke 2D-til-3D, da dette vil utgjøre en forskjell i 3D-seeropplevelsen.
  • På grunn av unøyaktighetene i 2D-til-3D-konverteringsfunksjonen, vil de optimaliserte innstillingene du har laget for å se 3D ikke rette opp noen av de iboende problemene ved visning av 3D-konvertert 2D-innhold.

Bonus 3D-visningstips: DarbeeVision

Et annet alternativ du kan bruke for å forbedre 3D-visningsopplevelsen er tillegget av Darbee Visual Presence Processing.

Selv om "Darbeevision" er designet for å få frem mer dybde i 2D-bilder, kan "Darbeevision" også forbedre 3D-visning.

  • En Darbee-prosessor (som er omtrent på størrelse med en liten ekstern harddisk) må være mellom 3D-kilden din (som en 3D-aktivert Blu-ray-spiller) og 3D-TV-en din via HDMI.
  • Når den er aktivert, får prosessoren frem flere detaljer i både ytre og indre kanter av objekter ved å manipulere lysstyrke- og kontrastnivåer i sanntid.

Resultatet for 3D-visning er at behandlingen kan motvirke mykheten til 3D-bilder, og bringe dem tilbake til 2D-skarphet. Graden av Visual Presence-behandlingseffekten kan justeres av brukeren. Men for mye av påvirkningen kan gjøre bilder harde og få frem uønsket videostøy som vanligvis ikke er synlig.

The Bottom Line

Når det kommer til å se på TV, har vi alle litt forskjellige seerpreferanser, og vi oppfatter alle farger, bevegelsesrespons og 3D forskjellig.

Akkurat som det finnes gode og dårlige filmer, finnes det gode filmer med dårlig bildekvalitet og dårlige filmer med utmerket bildekvalitet. Det samme gjelder for 3D; hvis det er en forferdelig film, er det en forferdelig film. 3D kan gjøre det mer moro visuelt. Likevel kan det ikke veie opp for elendig historiefortelling og forferdelig skuespill.

Også, bare fordi en film er i 3D, betyr det ikke at 3D-filmingen eller konverteringsprosessen ble gjort bra – noen 3D-filmer ser rett og slett ikke så bra ut.

Det kritiske å huske på er at du nærmer deg en hvilken som helst 3D-TV eller videoprojektorinnstillinger for å få den best mulige seeropplevelsen, i henhold til dine preferanser.

Anbefalt: