Hvordan legge til eller fjerne flere smarte innboksmapper i iOS Mail

Innholdsfortegnelse:

Hvordan legge til eller fjerne flere smarte innboksmapper i iOS Mail
Hvordan legge til eller fjerne flere smarte innboksmapper i iOS Mail
Anonim

What to Know

  • Aktiver smartmapper: Fra Mailboxes-skjermen trykker du på Rediger. Trykk på hvert element du vil aktivere og vise, eller fjern markeringen for å fjerne.
  • Opprett en tilpasset smartmappe i iOS Mail: Trykk på Ny postboks og navngi den. Flytt nye e-postmeldinger manuelt til den egendefinerte mappen.
  • Opprett en smart mapperegel i iCloud: Velg Mail > gear icon > Regler > Legg til en regel. Spesifiser filtreringsbetingelser og velg den egendefinerte mappen.

Denne artikkelen forklarer hvordan du legger til, fjerner og oppretter smarte mapper i postboksskjermen for iOS Mail-appen slik at du kan konsentrere deg om ulest e-post, VIP-er, vedlegg og mer. Informasjonen dekker iPhone-, iPad- og iPod touch-enheter med iOS 12, iOS 11 eller nyere.

Aktiver eller deaktiver smartmapper i iOS Mail

Mail-appen kommer med et utvalg smartmapper som du kan slå på eller av, samt et alternativ for å legge til egendefinerte smartmapper. Slik aktiverer du smarte mapper som fokuserer på bestemte typer meldinger i Mail-appen:

  1. Åpne Mail-appen og gå til Mailboxes-skjermen.
  2. Trykk Rediger øverst på skjermen.
  3. Trykk på hvert element du vil aktivere og se på postboksskjermen.
  4. Trykk Ferdig.

    Image
    Image

Mappene er:

  • Alle innbokser: Brukes med flere kontoer. Samler e-post fra alle innboksmapper.
  • [Kontonavn]: En kontos innboks. For flere postbokser er det én for hver konto.
  • Today: Viser bare e-postene du mottok i dag.
  • VIP: Viser meldinger fra VIP-sendere i alle innbokser.
  • Flagget: Inneholder flaggede e-poster fra alle innbokser.
  • Ulest: Viser bare uleste e-poster i alle innbokser.
  • Til eller Kopi: Meldinger i innboksene dine som har en av e-postadressene dine oppført som direkte Til- eller Kopi-mottaker (i stedet for som Blindkopi-mottaker).
  • vedlegg: Alle innboksmeldinger som har minst én fil vedlagt.
  • Trådvarsler: Inkluderer e-poster med aktivitet i en e-posttråd.
  • Alle utkast: Samler e-postutkast fra Utkast-mappen i alle kontoene dine.
  • Alle sendte: Inneholder alle sendte meldinger, hentet fra Sendt-mappen til hver av kontoene du konfigurerte i Mail-kontoen.
  • All Trash: De slettede meldingene fra papirkurven eller Slettede elementer-mappene for alle kontoer som er satt opp i Mail.
  • All Archive: Inkluderer alle arkiverte meldinger fra kontoene i Mail.

Opprett egendefinert smartmappe i iOS Mail

For å legge til en tilpasset smartmappe, trykk Ny postboks nederst på skjermen, gi den et navn og tilordne en overordnet plassering hvis du har mer enn én e-postkonto. Når du mottar e-poster i innboksene på iOS-enheten din, velger du en e-post og trykker på Move for å flytte den til den egendefinerte mappen manuelt. Det er mer praktisk å ha en regel for å flytte e-posten til mappen automatisk, men du kan ikke lage regelen i Mail-appen.

Du kan opprette egendefinerte mapper i Apple Mail-programmet på Mac-en og synkronisere dem med Mail på iOS-enheten din. På Mac kan du bruke regler for å sortere e-post til den nye smartmappen din, slik at du ikke trenger å gjøre det manuelt. Den tilpassede smartmappen på iOS-enheten din oppdateres når Mac-en slås på, men den fungerer ikke mens Mac-en er slått av, så denne løsningen er ikke ideell.

En bedre løsning er å legge til en regel for din egendefinerte postkasse i iCloud. På den måten trenger ikke datamaskinen å være slått på. Endringen flyter fra iCloud til iOS-enheten din.

Hvordan legge til en regel i iCloud for en tilpasset smartmappe

Gå til iCloud.com i en nettleser og skriv inn påloggingsinformasjonen din. Så:

  1. Velg Mail i iCloud.

    Image
    Image
  2. Velg den vinklede parentesen til venstre for Inbox for å vise postbokssidefeltet hvis den ikke er åpen.

    Image
    Image
  3. Velg gear-ikonet nederst i sidefeltet, og velg Rules.

    Image
    Image
  4. Velg Legg til en regel.

    Image
    Image
  5. Spesifiser filtreringsbetingelsene og velg den nye egendefinerte mappen fra rullegardinlisten. Hvis du ikke har gjort det ennå, velg New Folder i stedet og skriv inn det egendefinerte mappenavnet.

    Image
    Image
  6. Trykk Ferdig.

    Image
    Image

Endringene gjenspeiles i iPhone- eller iPad Mail-appen.

Fjern smarte innboksmapper i iOS Mail App

For å fjerne en smartmappe (forhåndskonfigurert eller egendefinert) fra Mail-appen Postbokser-skjermen, reverser prosessen for å legge til eller aktivere en smartmappe:

  1. Åpne Mail-appen og gå til Mailboxes-skjermen.
  2. Trykk Rediger.
  3. Trykk på smartmappen du vil fjerne fra postboksskjermbildet for å fjerne avmerkingsboksen.
  4. Trykk Ferdig.

    Image
    Image

iOS Mail Smart-mapper viser meldinger av en type

Noen e-poster er viktige og flagget. Noen avsendere er også merket VIP. Noen er adressert til deg personlig og viser det i Til- eller Kopi-linjene. Noen e-poster inneholder viktige dokumenter som vedlegg. Noen e-poster venter i innboksen på alle disse kontoene. Hvordan holder du tritt?

iOS Mail-appen kan hjelpe deg med å samle inn og fokusere på spesifikke meldingstyper. Én ferdig smart mappe viser for eksempel bare uleste meldinger. Andre inneholder meldinger med vedlegg eller utkast fra Utkast-mappene i alle e-postkontoene dine.

Det er enkelt å aktivere disse smarte mappene på iPhone, iPad eller iPod touch, og disse mappene kan gjøre livet enklere hvis du for eksempel ser etter nylig flaggede e-poster. Hvis du imidlertid blir lei av dem, eller finner at du bruker dem for sjelden til å garantere en plass i postbokslisten for iOS Mail-appen for enkel tilgang, deaktiver dem individuelt.

Anbefalt: