Photos vs Lightroom: Hvorfor Apples app er god nok for nesten alle

Innholdsfortegnelse:

Photos vs Lightroom: Hvorfor Apples app er god nok for nesten alle
Photos vs Lightroom: Hvorfor Apples app er god nok for nesten alle
Anonim

Key takeaways

  • Photos og Lightroom kombinerer begge bilderedigering med kraftige katalogiseringsfunksjoner.
  • Begge appene er gratis, og Lightroom har et bet alt nivå.
  • Lightroom vinner på avanserte funksjoner. Bilder vinner på personvern.
Image
Image

Hvis du har et fancy kamera, trenger du en fancy fotoredigeringsapp på pro-nivå, ikke sant? Kanskje ikke. Hvis du har en Mac eller iPad, har du allerede alt du trenger.

Bilder kan se ut som en enkel bildevisningsapp, men grav inn og du vil finne kraftige organiserings- og redigeringsverktøy. Du tror kanskje du trenger Lightroom, men Photos har sannsynligvis alt du trenger, og du trenger ikke betale et månedlig abonnement for å bruke det.

For store batch-redigeringer og dyp kameraintegrasjon vinner Lightroom. Men for stort sett alt annet vil du finne at Apples Bilder-app er overraskende dyktig.

Organisasjon

Foto og Lightroom er kombinasjonsredigerings-/organiseringsapper. Lightrooms kataloger lar deg sortere og søke på nesten alle aspekter av et bilde, men Bilder er like kraftige. Du kan søke etter kamera og linsemodell, men du kan også søke etter bildeelementer. Søk etter "hund", og du vil se de fleste av hundebildene dine (sammen med noen få hester, sannsynligvis takket være AI-feil). Du kan også se album av venner og familie, opprettet automatisk via maskinlæring.

Lightroom har lignende AI-søk ved å bruke Adobes Sensei-funksjon, men Photos gjør alt dette i personvernet til din egen Mac/iPad/iPhone. Adobe bruker skyen, sammen med alle personvernproblemene det medfører.

For store batch-redigeringer og dyp kameraintegrasjon vinner Lightroom.

Et flott aspekt ved Lightroom er imidlertid at det også har apper for Mac, iPad, iPhone og Windows-PC.

Hvis du er en kommersiell fotograf eller bryllupsfotograf som må behandle en zillion bilder hver uke, vil Lightroom vinne. Ellers er Bilder mer enn bra nok. I tillegg får du iCloud Photo Sharing og dyp, dyp integrasjon med Apple-enhetene dine.

Redigering

På iOS har Photos langt færre redigeringsverktøy enn på Mac, så hvis du er først på iPad, foretrekker du kanskje Lightroom. Men på Mac har den alt du trenger, fra kurver til selektive fargejusteringer til et retusjeringsverktøy som fjerner kviser og støvflekker. Du kan gjøre noen dype redigeringer med Bilder, langt mer enn du kanskje hadde trodd. Og du kan også bruke plug-ins i form av andre apper som integreres med Bilder for enda mer redigeringskraft.

Image
Image

Det du ikke får er brukerlagde forhåndsinnstillinger, verktøy for masseredigering eller kameraprofiler som samsvarer med bildestilene i kameraet levert av kameraprodusenter. Lightroom er definitivt kraftigere når det kommer til redigering av bilder. Hvis du trenger disse verktøyene, trenger du Lightroom. Og hvis du er en tung redaktør, er Lightroom enklere å bruke – Apple skjuler for mye av Photos' brukergrensesnitt og har færre tastatursnarveier.

Men før du hopper, prøv Bilder. Det kan godt være godt nok.

Raw

Både Lightroom og Photos vil håndtere rå bildefiler. Det vil si at de kan dekode, vise og redigere de rå sensorfilene fra kameraer på pro-nivå. De bruker begge sine egne "demosaicing"-motorer til dette, og hver har sine særheter. Med en Fujifilm-raw-fil, for eksempel, får ikke Lightroom så mange detaljer som det burde, mens Photos ikke engang kan vise Fujifilms komprimerte råfiler.

Men når du først har kommet over dette, er begge appene gode til å redigere raws.

Hovedforskjellen mellom de to er at Lightroom gjør det enkelt å håndtere råfiler i katalogen, mens Bilder gjør det vanskelig. Det er vanskelig å importere JPG- og råfiler uavhengig, for eksempel. Hvis du tar en rå+JPG-versjon av det samme bildet, klumper Photos dem i én enhet, og det er vanskelig å bytte mellom dem. En løsning er å bruke Macs Image Capture-app for import, men det fungerer ikke på mobil. Hvis du er en veldig tung raw+JPG-bruker, er Lightroom et bedre alternativ.

Som vi har sett, er Photos utrolig dyktige, innenfor noen rare grenser. Hvis du ikke støter mot disse grensene, vil du elske det. For mer spesialiserte behov trenger du imidlertid de mer spesialiserte funksjonene til Lightroom. Eller du foretrekker kanskje bare måten det fungerer på. Men ikke hopp før du prøver ut Bilder. Du kan bli overrasket over hvor dypt det går.

Anbefalt: