Facebook redesigner innstillingsside, sprer personvern alternativer

Facebook redesigner innstillingsside, sprer personvern alternativer
Facebook redesigner innstillingsside, sprer personvern alternativer
Anonim

Facebook kunngjorde onsdag at den har begynt å rulle ut en redesign av siden Innstillinger, og hevder at den ønsker å "gjøre…verktøy enklere å finne."

Denne nye redesignen har ført til at noen, som teknologinyhetssiden TechCrunch, er skeptiske til Facebooks mål. TechCrunch påpekte at Facebook tok en beslutning i 2018 om å gjøre personvernverktøy lettere å finne ved å sentralisere dem til personvernsnarveier. Den nye retningen gjør at det ser ut til at Facebook har gått tilbake på den tidligere beslutningen.

Image
Image

Den nye plasseringen av personverninnstillingene er ukjent, og TechCrunch påpeker at brukere må lete gjennom den nye innstillingsmenyen for å finne ut hvordan de konfigurerer personvernet.

The Settings redesign har også flyttet flere andre innstillinger slik at de er sammen med relaterte emner. Innstillinger vil nå bli gruppert i seks forskjellige kategorier: Konto, Innstillinger, Målgruppe, Synlighet, Tillatelser, Din informasjon og fellesskapsstandarder og juridiske retningslinjer.

For eksempel vil nyhetsstrømmen nå være under Innstillinger. Facebook hevder at de også har forbedret søkefunksjonen Innstillinger for å gjøre det lettere å finne visse konfigurasjoner.

Ifølge Facebook ble de nye kategoriene opprettet og navngitt for å likne "folks mentale modeller", med henvisning til hvilken kategori en bruker ville tenke på når de søker etter en spesifikk setting. Denne avgjørelsen ble tatt basert på data fra TTC Labs, en nettdataressurs som eies av Facebook.

Image
Image

Facebook opprettet en "Personvernsjekk"-snarvei som vil være plassert øverst til høyre på den nye landingssiden for enkel tilgang til personverninnstillingene.

TechCrunch teoretiserer at redesignet er en måte å skyve folk bort fra disse personverninnstillingene. En studie publisert i 2018 av Forbrukerrådet beskriver hvordan teknologiselskaper som Facebook omdirigerer folk bort fra personvernet og manipulerer dem til å gi opp sensitive data.

Anbefalt: