Er iPad et verktøy for seriøse fotografer?

Innholdsfortegnelse:

Er iPad et verktøy for seriøse fotografer?
Er iPad et verktøy for seriøse fotografer?
Anonim

Ipaden kan erstatte mange av funksjonene til en bærbar datamaskin, men er den et nyttig verktøy for fotografer? Svaret ligger i iPad-modellen du velger og om du planlegger å bruke iPad til å ta bilder, redigere dem eller lagre og vise dem.

Selv om de tidlige iPad-modellene var underdreven for seriøse fotografer, har iPad Pro funksjoner som garantert vil appellere til shutterbugs.

iPad Pro-kameraspesifikasjoner

iPad Pro (5. generasjon), utgitt i 2021, har et 12 megapiksler bredt og et 10 MP ultrabredt kamera med lyssterk TruTone-blits. Tidligere iPad Pro-modeller hadde også to kameraer: et 12 megapikslers kamera for å ta bilder og et 7 MP FaceTime-kamera.

Med avansert optisk bildestabilisering tar 12 MP-kameraet imponerende bilder selv i lite lys, med f/1.8 blenderåpning. 12 MP-kameraets sekselementobjektiv tilbyr digital zoom opptil 5X, autofokus og ansiktsgjenkjenning. I tillegg til standardmoduser har kameraet en seriemodus og en timermodus og kan ta panoramabilder på opptil 63 MP.

Image
Image

Ipad Pro-kameraet har bredt fargeopptak, eksponeringskontroll, støyreduksjon og automatisk HDR for bilder. Hvert bilde er geomerket. Du kan lagre og få tilgang til bildene dine på iCloud eller la dem være på enheten din og overføre dem til en datamaskin senere.

Selv om du foretrekker å ikke bruke iPad til å ta bilder, kan du bruke den til andre oppgaver knyttet til fotograferingsbedriften eller det personlige fotobiblioteket.

Måter fotografer bruker iPads

Ipaden, for noen fotografer, er en utmerket følgesvenn i felten. Den støtter:

  • Reservelagring.
  • Forhåndsvisning, utrangering og vurdering av bilder på en større skjerm enn kameraet tilbyr.
  • Viser prøvetrykk til kunder før de forlater et opptakssted.
  • Lett bilderedigering og kreativ eksperimentering.
  • Legger ut bilder på nettet fra veien.
  • Opprette en mobilportefølje.
  • Gir tilgang til hele bildebiblioteket ditt ved hjelp av iCloud.

iPad som bildelagring

Hvis du bare vil bruke iPad som en bærbar lagrings- og visningsenhet for RAW-kamerafilene dine, er ingen ekstra apper nødvendig, men du trenger Apples Lightning-til-USB-kameraadapter. Med den kan du overføre bildene dine fra kameraet til iPad og se dem i standard Bilder-appen.

Når du kobler kameraet til iPad, åpnes Bilder-appen. Du velger hvilke bilder som skal overføres til iPad. Når du synkroniserer iPad-en med datamaskinen, legges bildene til datamaskinens bildebibliotek.

Hvis du kopierer filer til iPad-en din mens du reiser, trenger du fortsatt en kopi til for at den skal være en skikkelig sikkerhetskopi. Hvis du har mange lagringskort til kameraet ditt, kan du beholde kopier på kortene dine eller bruke iPad til å laste opp bildene til iCloud eller en nettbasert lagringstjeneste som Dropbox.

Fotovisning og redigering på iPad

iPad Pro-skjermen har en typisk lysstyrke på 600 nits med 1000 nits ved maksimal lysstyrke på fullskjerm og en P3-fargeskala for naturtro livfulle farger som vil vise frem bildene dine vakkert.

Når du vil gjøre mer enn å se kamerafilene dine, trenger du en fotoredigeringsapp. De fleste fotoapper for iPad fungerer med RAW-kamerafilene dine.

Fremtil iOS 10 åpnet de fleste bilderedigeringsappene som hevdet å ha RAW-støtte, JPEG-forhåndsvisningen. Avhengig av kameraet og innstillingene, kan JPEG være en forhåndsvisning i full størrelse eller et mindre JPEG-miniatyrbilde, og den inneholder mindre informasjon enn de originale RAW-filene. Gjeldende iOS støtter kompatibilitet på systemnivå for RAW-filer, og iPad Pros M1-brikkeprosessor gir kraften til å behandle dem.

Å redigere bilder på iPad føles mer moro enn jobb. Du kan eksperimentere fritt fordi originalbildene dine aldri endres. Apple hindrer apper i å ha direkte tilgang til filer, så det genereres alltid en ny kopi når du redigerer bilder på iPad.

Anbefalt: