Samsung kunngjør ny bildesensor på 200 megapiksler

Samsung kunngjør ny bildesensor på 200 megapiksler
Samsung kunngjør ny bildesensor på 200 megapiksler
Anonim

Samsung introduserer ISOCELL HP1, som selskapet hevder er den første bildesensoren på 200 megapiksler (MP) for smarttelefoner og ISOCELL GN5.

Kunngjøringen ble gjort på Samsungs Newsroom-blogg der den sier at fotografier vil opprettholde en "ultrahøy oppløsning" selv når de beskjæres eller endres størrelse takket være disse sensorene.

Image
Image

ISOCELL HP1 har ny ChameleonCell-teknologi, som endrer sensorens piksellayout avhengig av miljøet. HP1 går fra 200 MP til en 12,5 MP bildesensor i et miljø med lite lys ved å slå sammen pikslene i nærheten.

Denne nye formasjonen gjør sensoren mer følsom for lys, og produserer klare bilder selv i omgivelser med lite lys.

HP1 kan ta 8K-videoer med 30 bilder per sekund uten å ofre mye i synsfeltet.

I likhet med HP1 hevder Samsung at ISOCELL GN5 er bransjens første bildesensor som har Dual Pixel Pro, en all-directional autofokusteknologi som kan øke en enhets fokuseringsevner.

Det kan gjøres ved å plassere to fotodioder innenfor hver piksel på sensoren for å gjenkjenne endringer bedre.

Image
Image

Dette gjør det mulig for GN5 å ha øyeblikkelig autofokusering for skarpere bilder i miljøer med enten sterkt eller lite lys.

Samsung oppgir at prøver av HP1 og GN5 er tilgjengelige, men sier ikke hvor. Innlegget oppgir heller ikke hvilken fremtidig smarttelefon som vil ha disse sensorene, men det er verdt å merke seg at Exynos 2100-prosessoren kan støtte 200 MP-oppløsninger.

Anbefalt: