MDA-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)

Innholdsfortegnelse:

MDA-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
MDA-fil (Hva det er & Hvordan åpne en)
Anonim

What to Know

  • De fleste MDA-filer er Access-tilleggsfiler.
  • Åpne en med tilgang.
  • Flere andre formater bruker samme filtype.

Denne artikkelen beskriver flere formater som bruker MDA-filtypen, inkludert hvordan du åpner hver type og hvilke alternativer du har for filkonverteringer.

Hva er en MDA-fil?

En fil med filtypen MDA er en Microsoft Access-tilleggsfil som brukes til å legge til spørringer og annen funksjonalitet til MS Access. Noen tidlige versjoner av programvaren brukte MDA-filer som arbeidsområdefiler. ACCDA erstatter MDA-formatet i de nyeste versjonene av Access.

Image
Image

Noen filer som bruker denne utvidelsen er i stedet knyttet til Yamahas Clavinova-piano eller Creative Technologys MicroDesign-programvare som en områdeformatfil. Likevel kan andre være urelaterte og lagret som Meridian Data Slingshot-filer, Rays Media Data-filer, brukt med programvareverktøy k alt EPICS, eller relatert til PIPES-musikkskaperen.

Hvordan åpne en MDA-fil

De aller fleste MDA-filer du vil møte vil være Access Add-in-filer, noe som betyr at de kan åpnes med Microsoft Access.

Access bruker andre formater som i navn ligner på MDA, som MDB, MDE, MDT og MDW. Alle disse formatene vil også åpnes i Access, men hvis den spesifikke filen ikke gjør det, må du passe på at du ikke misleser utvidelsen. Det kan bare se ut som en MDA-fil, men egentlig være en MDC-, MDS- eller MDX-fil.

Hvis filen din definitivt bruker MDA-filtypen, men den ikke åpnes med Microsofts program, kan det være en type lydfil som tilhører Yamahas Clavinova-piano. YAM-spilleren skal kunne åpne den.

For MicroDesign Area-filer er alt vi har en lenke til Creative Technology-nettstedet, men vi vet ikke hvor (eller om) du kan laste ned MicroDesign-programvaren. Det ser ut til at dette formatet kan være en type bilde, noe som betyr at du kan gi det nytt navn til-j.webp

Vi har heller ikke mye nyttig informasjon om Meridian Data Slingshot-filer, bortsett fra at de opprinnelig ble brukt av Meridian Datas Slingshot-programvare. Selskapet har skiftet hender mye gjennom årene, men ble sist kjøpt opp av Microchip Technology.

Vi har ingen informasjon om Rays Media Data-filer.

EPICS står for Experimental Physics and Industrial Control System, og tilhørende programvare bruker også MDA-filer.

Se MDA Files - PIPES for å lære mer om det lydformatet.

Gi at det er noen forskjellige mulige formater som bruker filtypen. MDA, kan du ha flaks med å åpne filen med et tekstredigeringsprogram eller HxD-programmet. Disse programmene åpner en hvilken som helst fil som om den var et tekstdokument, så hvis åpning av filen viser en slags identifiserbar informasjon (som noen overskriftstekst øverst i filen), kan det peke deg i retning av programmet som ble brukt for å lage den.

I et omvendt problem av slagsen, kan du ha mer enn ett program installert som åpner MDA-filer. Hvis det er sant, og den som åpner dem som standard (når du dobbeltklikker på en) ikke er den du vil åpne dem, er det enkelt å endre. Slik endrer du filtilknytninger i Windows.

Hvordan konvertere en MDA-fil

Selv om det er mange unike bruksområder for MDA-filer, vet vi ikke om noen filkonverteringsverktøy som kan endre en til et annet, lignende format.

Det beste alternativet er å åpne filen i det aktuelle programmet og se hvilke alternativer den gir deg. Programvare som støtter filkonverteringer tillater det vanligvis gjennom en slags File > Lagre som eller Export meny alternativ.

Anbefalt: