Hvorfor trenings- og vaneapper bør være snillere

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor trenings- og vaneapper bør være snillere
Hvorfor trenings- og vaneapper bør være snillere
Anonim

Key takeaways

  • Apper for vane- og treningssporing kan være skremmende med deres insistering på overholdelse.
  • For noen gjør en mer avslappet tilnærming oss mer sannsynlig å lykkes.
  • Gentler Streak er en enkel app for vanesporing som ikke dømmer.
Image
Image

Apper for trening og vanesporing plager, lokker og gir deg skyldfølelse, i hvert fall inntil du bygger en egen vane. Men det er ikke den eneste måten.

Telefoner og smartklokker gjør det trivielt enkelt å spore vanene våre og kjøre apper som skal hjelpe oss å holde på disse vanene til de holder seg. Men ofte favoriserer disse appene og tjenestene å tvinge oss til å overholde gjennom streng håndhevelse, enten vi teller kalorier, teller skritt eller følger en treningsplan. Disse taktikkene kan fungere for noen mennesker, men for resten av oss kan en mildere tilnærming være mye mer effektiv.

"Det vil alltid være folk som liker treningsstilen "no pain, no gain", og hvis det fungerer for dem, er det bra. Men for folk som akkurat har startet treningsreisen eller generelt sett ikke liker det, denne retorikken gjør trening skremmende, og det kan være mindre sannsynlig at de holder seg konsistente med det,» sa treningsinstruktør Alayna Curry til Lifewire via e-post.

No Pain, No Gain

Gode vaner kan være vanskelig. Vi danner vaner lett nok - bare tenk hvor mange du allerede har. Men de blir til vaner fordi de enten er enkle, eller vi liker dem. Å bygge en ny vane tar samme tid og repetisjon, bare vi må få oss til å engasjere oss i den repetisjonen til vanen er dannet.

Legg til det faktum at slanking og trening ofte kan være ubehagelig, i hvert fall helt til du kommer inn i dem. Dietter gjør deg ofte sulten eller gjør matlaging til et ork. Og trening er rett og slett smertefullt og hardt.

Image
Image

Sjokktilnærmingen tvinger deg til å konfrontere disse barrierene og klatre dem. Det er hæren-trening overfallsforløp av metoder, og det kan ende opp med å sette folk av. Hvis appen din bombarderer deg med daglige advarsler om at du ikke har nådd målene dine, er den naturlige reaksjonen å slette appen.

"Selv om skam og aggressive motivasjonstaktikker noen ganger er effektive på kort sikt, er de bare fordelaktige for en liten gruppe mennesker," sa Kyle Risley, grunnlegger og administrerende direktør for online treningsplanlegger Lift Vault, til Lifewire via e-post. "Folk som er tent over negative følelser kan ha en eksplosiv umiddelbar reaksjon, men de bukker ofte under for følelser av negativ egenverd som kan være mye mer skadelig over tid. På samme måte fremmedgjør denne tilnærmingen umiddelbart de som ikke er motivert av harde taktikker."

Gently Gently

Gentler Streak er en iPhone- og Apple Watch-app som har en annen tilnærming. I stedet for å trakassere deg dag etter dag, er det som å ha verdens kuleste personlige trener, en slags motivasjons Big Lebowski.

Sammen med appens anti-trakasseringspolicy, er Gentler Streak også smart når det gjelder å motivere deg. Hvis du for eksempel har en god dag, forutsetter det at du er på topp, og tilbyr deg å øke tempoet.

I stedet for å anta at du er en robot som kan yte med maksimal Terminator-kapasitet dag etter dag, gjenkjenner den at du er et menneske. Den innser at du kanskje bare føler deg lat, at dine generelle energinivåer er i en naturlig pause, eller at du bare har en travel dag. I stedet for å pirke deg til å trene uansett, fungerer den som en god venn, og gir deg litt plass til du er klar til å komme tilbake til det.

Image
Image

"Jeg tror en avslappet tilnærming til trening kan hjelpe folk til å holde seg mer konsekvente og gjøre bærekraftige endringer. Når du abonnerer på "ingen fridager"-mentalitet, er det mer sannsynlig at du opplever skyldfølelse eller følelse av å mislykkes når du gå glipp av en dag,» sier Curry.

Og bærekraft er nøkkelen. Det er ingen vits å danne kortsiktige vaner og gå tilbake til din gamle uønskede oppførsel. I likhet med dårlige vaner, må disse planlagte gode vanene bli enten enkle eller morsomme. Heldigvis kan trening være begge deler, spesielt hvis du velger noe som virkelig får deg til å føle deg bra, og som kan gjøres hvor som helst, fra distanseløping til yoga.

"Folk som integrerer sunn atferd i sine vanlige rutiner, holder seg friske til tross for deres krevende tidsplaner. Du tar fullstendig feil hvis du tror vanene må være overdrevne eller gale!"Jod Kapilakan, administrerende direktør i selskapet Abundance for mental velvære Ingen grenser, fort alte Lifewire via e-post.«Trening som holder deg i form er både langsiktig og hyggelig.»

Anbefalt: