Hvordan tillate popup-vinduer på en Mac

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tillate popup-vinduer på en Mac
Hvordan tillate popup-vinduer på en Mac
Anonim

What to Know

  • Standard: Velg Safari > Preferences > Websites > Pop -up Windows > se etter Blokker og varsle nederst til høyre.
  • Tillat alle forgrunnsvinduer: Åpne Når du besøker andre nettsteder rullegardinmenyen > velg Allow.
  • Per nettsted: Høyreklikk/trykk med to fingre adresselinje > velg Innstillinger for dette nettstedet > Pop-up Windows > Allow.

Denne artikkelen forklarer hvordan du tillater popup-vinduer i Safari på en Mac.

Et ord til advarsel

Noen popup-vinduer kan inneholde skadelig kode. Den ondsinnede koden kan være et forsøk på å få deg til å klikke på noe du ikke burde, eller å installere kode på systemet ditt – og det er grunnen til at så mange nettlesere deaktiverer dem som standard.

Standard retningslinjer

Husk at standardpolicyen for popup-vinduer på Safari er å blokkere og varsle. Det betyr at den vil blokkere alle popup-vinduer og varsle deg (udiskret) om at nettstedet forsøkte å starte en popup-vindu. For å sjekke standardpolicyen, gjør følgende:

  1. Åpne Safari.
  2. Klikk Safari > Preferences.
  3. Klikk Websites og klikk deretter Pop-up Windows.

    Image
    Image
  4. Nederst til høyre skal rullegardinmenyen ha Blokker og varsle valgt.

    Image
    Image

Hvis du finner ut at standardretningslinjene dine ikke er satt til Blokker og varsle, klikker du på rullegardinmenyen Når du besøker andre nettsteder og velg den fra listen.

Tillat popup-vinduer

Som vi nevnte tidligere, bør du ikke tillate popup-vinduer som standardpolicy. Hvis du vil ta den risikoen (igjen, du burde ikke), kan du angi standardpolicyen som Allow (fra When du besøker andre nettstederrullegardinmeny).

I stedet bør du imidlertid tillate popup-vinduer på side-for-side-basis. Hvordan gjør du det? Safari gjør dette ganske enkelt. Når du besøker et nettsted og en forventet popup ikke vises, trykker du med to fingre (eller høyreklikker) på Safari-adresselinjen og klikker Settings for This Website

Image
Image

I den resulterende popup-vinduet holder du markøren over Pop-up Windows- alternativet og klikker på rullegardinmenyen. Velg Allow, og det nettstedet vil da kunne fungere skikkelig. Klikk hvor som helst for å avvise popup-vinduet for innstillinger. Gå tilbake til nettstedet (eller trykk på nettleseren Refresh-knappen) og forventet popup-vindu skal vises.

Image
Image

Du kan også bekrefte at nettstedet faktisk har lov til å lage popup-vinduer ved å gå tilbake til Nettsteder-delen av Safari-preferansevinduet og sjekke oppføringen. Uansett hvilket nettsted du har konfigurert for Allow skal være oppført som sådan.

Image
Image

Gratulerer, du har nettopp tillatt et popup-vindu for et spesifikt nettsted. Bare husk at det ikke er det beste alternativet å tillate popup-vinduer som standardpolicy. Hvis du vil surfe trygt, tillat popup-vinduer bare fra nettsteder du stoler på.

Hva er et popup-vindu?

Det første du må forstå er selve popup-vinduet. Hva er egentlig en pop-up? Enkelt: Et popup-vindu er et nettleservindu (uten verktøylinjer og andre kontroller) som åpnes i retning av det gjeldende nettstedet du besøker. Noen ganger kommer disse popup-vinduene i form av påloggingsvinduer, mens andre ganger er de annonser.

På grunn av dette er det alltid best å ikke bare åpne slusene slik at alle nettsteder har lov til å åpne popup-vinduer. Uten noen begrensninger på hvilke nettsteder som kan åpne popup-vinduer, er det bare et spørsmål om tid før du havner på feil ende av feil kode. For det formål viser vi deg hvordan du gjør dette på en side-for-side-basis. På den måten vet du at nettstedet du tillater å åpne, ikke vil ramme deg med ondsinnet kode via popup-vinduer.

Anbefalt: