Slik slår du på AirDrop på en Mac

Innholdsfortegnelse:

Slik slår du på AirDrop på en Mac
Slik slår du på AirDrop på en Mac
Anonim

What to Know

  • Aktiver AirDrop ved å klikke Finder > Go > AirDrop.
  • Alternativt, klikk Kontrollsenter på menylinjen og klikk AirDrop.
  • AirDrop kan settes til å bare fungere med kjente kontakter eller med alle, samt deaktiveres helt.

Denne artikkelen lærer deg hvordan du slår på AirDrop på en Mac, samt ser på hvordan prosessen fungerer, og eventuelle begrensninger.

Slik slår du på AirDrop

AirDrop er en nyttig måte å dele filer eller koblinger mellom Mac-en og andre Apple-enheter på. Det pleier å være automatisk aktivert på alle Apple-enheter som standard, men hvis du har en eldre Mac eller har slått den av tidligere, er det slik for å slå på AirDrop.

På nyere Mac-maskiner kan du også aktivere AirDrop ved å klikke på Kontrollsenter på menylinjen og klikke AirDrop.

  1. Åpne Finder på din Mac.
  2. Klikk Go.

    Image
    Image
  3. Klikk AirDrop.

    Image
    Image
  4. Nedst i vinduet velger du hvem du vil at Mac-en din skal bli oppdaget av.

    Image
    Image

    'Bare kontakter' betyr at bare folk på kontaktene dine kan 'oppdage' Mac-en din, mens alle lar alle med en relevant enhet gjøre det. Det er mulig å deaktivere det ved å klikke No One.

  5. Du kan nå dele og motta filer med AirDrop.

Hvordan luftslippe en fil

Når AirDrop er aktivert på din Mac og andre enheter, er det enkelt å dele en fil ved å bruke tjenesten. Her er hva du skal gjøre.

Når du deler med iPhone, vil et bilde automatisk gå til Bilder-appen din, mens en fil åpnes via Filer-appen. Koblinger åpnes i standardnettleseren din.

  1. Finn filen på din Mac.
  2. Klikk Share.

    Image
    Image
  3. Klikk AirDrop.

    Image
    Image
  4. Klikk enheten du vil dele med.

    Sørg for at enheten er ulåst og i nærheten.

Hvordan fungerer AirDrop?

AirDrop fungerer over Bluetooth for å gi en sikker måte å dele filer på med kort rekkevidde. For å bruke det trenger du bare flere Apple-enheter, for eksempel en Mac, iPhone eller iPad.

Brukere må ha Bluetooth aktivert på begge enhetene, ha dem relativt nær hverandre fysisk, og ha delingspreferanser satt til å tillate for at AirDrop skal fungere.

Hva gjør jeg hvis AirDrop ikke fungerer

Hvis AirDrop ikke vil fungere for deg, her er en rask titt på hovedårsakene.

  • Din Mac er utdatert. Hvis du eier en Mac som kjører en eldre macOS enn Yosemite, vil ikke AirDrop fungere med andre enheter som iPhones. Du må oppdatere den først.
  • Du har AirDrop deaktivert på én eller flere enheter. Sjekk at AirDrop godtar filer eller lenker fra alle eller kontaktlisten din. Hvis ikke, fungerer det ikke.
  • Du har ikke konfigurert kontakter riktig. Bare å godta eller sende filer til kjente kontakter er et smart trekk, men det krever at du legger til noen i kontaktlisten din for å fungere.
  • Bluetooth er deaktivert. Hvis Bluetooth er deaktivert på enhetene dine, vil du ikke kunne bruke AirDrop.

FAQ

    Hvordan AirDrop fra iPhone til Mac?

    AirDrop er et alternativ i Share-menyen i iOS; ikonet ser ut som en firkant med en pil som kommer ut fra toppen. Hvis Mac-en er i nærheten og våken, vil den vises som et AirDrop- alternativ i den øverste raden i menyen. Velg det for å automatisk sende elementet til Mac-en.

    Hvor blir AirDrop-filer på Mac?

    Hvis du AirDrop en kobling, vil den automatisk åpnes i Safari på Mac. Bilder og andre filer går til Mac-ens Downloads-mappe.

Anbefalt: