Slik skanner du en QR-kode på iPhone eller Android

Innholdsfortegnelse:

Slik skanner du en QR-kode på iPhone eller Android
Slik skanner du en QR-kode på iPhone eller Android
Anonim

What to Know

  • iPhone (iOS 11 eller nyere): Start Kamera-appen, sett inn QR-koden og trykk på varselet.
  • Android-enheter: Du må laste ned en tredjepartsapp, for eksempel QR Code Reader.
  • Skann QR-koder bare fra selskaper du stoler på.

Denne artikkelen forklarer hvordan du skanner en QR-kode (Quick Response) på en iPhone- eller Android-enhet. Noen smarttelefoner kan kreve at du laster ned en mobilapp, og vi anbefaler noen alternativer nedenfor.

Slik skanner du en QR-kode med en iPhone som kjører iOS 11 eller nyere

En iPhone med iOS 11 (eller nyere) kommer med en innebygd QR-leser i kameraet. Følg disse trinnene for å skanne en QR-kode med et iPhone-kamera:

  1. Start Kamera-appen.
  2. Ram inn QR-koden.

    Image
    Image
  3. Se etter varslingsbanneret øverst på skjermen.
  4. Trykk på varselet for å utløse kodens handling.

Slik skanner du QR-koder med iOS 10 eller tidligere

Smarttelefoner med iOS 10 eller tidligere kan skanne mange typer QR-koder ved hjelp av Wallet-appen, som lagrer arrangementsbilletter, boardingkort, kuponger og lojalitetskort.

Lommebok-appen kan imidlertid ikke lese alle QR-koder; bare elementer den gjenkjenner som passeringer, som eksemplene ovenfor. For en one-stop QR-leser trenger du en tredjepartsapp.

Beste iPhone QR-kodeleser-app

Den gratis hurtigskanningen – QR Code Reader er en fullfunksjons-app som kan lese QR-koder ute i verden og fra bilder i fotorullen din.

Image
Image

Den kan også legge til kontakter i adresseboken din, åpne lenker og kartplasseringer og legge til hendelser i kalenderappen din. Du kan lagre koder for fremtidig referanse, og appen har ubegrenset lagringsplass. Alt du trenger å gjøre er å åpne appen og peke på QR-koden du vil skanne. Hvis det fører til en nettadresse, får du et varsel du kan trykke på.

Slik skanner du en QR-kode med en Android-telefon

Android har ikke en innebygd QR-kodeleser, så du må laste ned en tredjepartsapp og følge instruksjonene. For å skanne en QR-kode trenger du en smarttelefon med kamera og, i de fleste tilfeller, den mobilappen. Noen Android-telefoner kan også ha denne funksjonaliteten innebygd.

Image
Image

Generelt er prosessen:

  1. Start kameraet.
  2. Pek den mot QR-koden.
  3. Trykk og hold inne Hjem-knappen.

  4. Trykk for å utløse kodens handling.

Beste QR-skanner for Android

QR-kodeleseren kan skanne QR-koder, inkludert Wi-Fi QR-koder, som lar brukere koble seg til et Wi-Fi-hotspot uten å angi passord.

Image
Image

Når du vil skanne en QR-kode, start appen og pek smarttelefonen mot den; du vil da enten se kodens informasjon eller få en melding om å åpne en URL.

Alle måter å bruke QR-koder

Når du skanner en QR-kode, kan den åpne en lenke til et nettsted eller en konto på sosiale medier, vise en YouTube-video, vise en kupong eller kontaktinformasjon.

Reklame er sannsynligvis den vanligste bruken av QR-koder. Merkevarer kan legge til en QR-kode på en reklametavle eller et magasin, for eksempel, som sender brukere til nettstedet eller en kupong eller landingsside. For brukeren tar dette unna bryet med å skrive inn en lang URL, eller skrive den ned på papir. Annonsøren drar nytte av sanntidsresultater der brukeren umiddelbart besøker nettstedet deres i stedet for å vente til de kommer hjem, eller enda verre, glemme det helt.

Image
Image

En annen bruk er gjennom en virtuell butikk, der det er en stor berøringsskjerm på et offentlig sted, for eksempel en t-banestasjon eller et torg. Shoppere kan skanne varer med smarttelefonen og få varene levert til et valgt tidspunkt og sted. Hver del har en unik QR-kode og fungerer med en mobilapp som lagrer betalings- og fraktinformasjon.

QR-koder brukes ofte til å overføre kryptovaluta, inkludert Bitcoin. Noen kirkegårder rundt om i verden har begynt å legge til QR-koder på gravsteiner for å gjøre det lettere for besøkende å finne gravstedet.

Det er en god praksis å kun skanne QR-koder fra selskaper du stoler på på grunn av sikkerhetshensyn. En hacker kan koble en QR-kode til et ondsinnet nettsted som ser lovlig ut, men som i stedet phisher din personlige informasjon når du prøver å logge på. Sørg også for å sjekke URL-en før du legger inn legitimasjonen din.

FAQ

    Hvorfor skanner ikke telefonen min QR-koder?

    Du må kanskje øke skjermens lysstyrke. Pass på at du holder kameraet oppreist og at kameralinsen ikke har noen flekker på seg. Hvis kameraappen din ikke skanner koden, kan du prøve en tredjepartsapp.

    Hvordan skanner jeg QR-koder på Chromebooken min?

    Du kan bruke Chromebook Camera-appen til å skanne QR-koder og dokumenter. Åpne kameraet og velg Scan, og hold så QR-koden opp til linsen. Appen skal oppdage det automatisk.

    Hvordan skanner jeg en QR-kode på min Samsung?

    For å skanne en QR-kode på en Samsung, åpne Kamera-appen, trykk på Innstillinger-giret, og slå på Scan QR-koderPek deretter kameraet mot QR-koden. På eldre Samsung-er åpner du kameraet og trykker på Bixby Vision, og sveiper deretter til venstre for å gå til QR-kodeskanneren. Hvis du har et bilde eller skjermbilde av en QR-kode, bruk Samsung Internett-appens innebygde QR-kodeskanner.

    Hvordan lager jeg en QR-kode på iPhone eller Android?

    Bruk en app som BarCode Generator for Android eller QR Code Reader Barcode Maker for iPhone for å lage dine egne QR-koder. Du kan bruke et nettsted som strekkoder.

Anbefalt: