Hva er en LZMA-fil?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en LZMA-fil?
Hva er en LZMA-fil?
Anonim

En fil med filtypen LZMA er en LZMA-komprimert fil. Suffikset står for Lempel-Ziv-Markov kjede-algoritme, og filene er hovedsakelig sett på Unix-baserte operativsystemer.

LZMA-filer ligner på andre komprimeringsalgoritmer som ZIP som komprimerer data for å spare plass. LZMA-komprimering er imidlertid kjent for å gi raskere dekompresjonstider enn andre algoritmer som BZIP2.

LZMA2 er et containerformat som kan inneholde både LZMA-data og ukomprimerte data. Det er litt mer informasjon nedenfor om forskjellene deres.

TLZ er forkortelse for en TAR-fil som er komprimert med LZMA. Den bruker filtypen TAR. LZMA og kalles vanligvis en LZMA Compressed Tarball.

Image
Image

Hvordan åpne en LZMA-fil

PeaZip og 7-Zip er to gratis programmer for Windows og Linux som kan dekomprimere (pakke ut) innholdet i en LZMA-fil. Unarchiver kan åpne LZMA-filer på en Mac, og B1 Free Archiver er en lignende LZMA-filåpner for Windows, Linux, macOS og Android.

Å åpne en TAR-fil som er gjemt i et LZMA-arkiv kan kreve to trinn: å trekke ut TAR-filen fra LZMA og deretter pakke ut dataene fra TAR-filen. Noen dekompresjonsprogrammer kombinerer disse trinnene i ett, noe som gjør prosessen litt enklere.

I en Unix-terminal kan du se denne to-trinns prosessen i en enkelt kommandoutførelse. Data i en TAR-fil kan pakkes ut fra et LZMA-arkiv ved å bruke følgende kommando (erstatt file.tar.lzma med din egen LZMA-fil):


tar --lzma -xvpf file.tar.lzma

Hvis det ikke fungerer, har du sannsynligvis ikke lzma installert. Bruk denne kommandoen til å installere den hvis du tror det er tilfelle:


sudo apt-get install lzma

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen din prøver å åpne LZMA-filen, men det er feil program, eller hvis du bare vil bruke en annen til å åpne LZMA-filer, kan du se hvordan du endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesveiledning for å gjøre den endringen (i Windows).

Hvordan konvertere en LZMA-fil

Du kan konvertere en LZMA-fil til GZ, ZIP, TAR, TGZ og noen andre arkivformater ved å bruke FileZigZag, en online og helt gratis filkonverterer. Bare last opp LZMA-filen til FileZigZag og velg hvilket format den skal konverteres til.

Et annet alternativ er å bruke CloudConvert, som støtter lagring av LZMA-filen til RAR.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Den vanligste årsaken til at filen din ikke åpnes med programmene som er oppført ovenfor, er fordi du egentlig ikke har å gjøre med en LZMA-fil, noe som kan skje hvis du feilleser filtypen.

LZM-filer ligner for eksempel veldig mye på LZMA, men bare fordi filtypene deres er like. En LZM-fil er faktisk en Slax Module-fil som brukes av Slax-operativsystemet.

ZMA og ZMAP er noen andre eksempler der filtypen er reservert for henholdsvis SPL Tracer og videospillet Zombies Ate My Neighbors Map.

Hvis du sjekker filtypen viser at du virkelig har en helt annen type fil, bør du undersøke disse bokstavene/tallene for å finne ut hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den.

LZMA vs LZMA2

LZMA er helt akseptabelt å bruke, så lenge du komprimerer et lite arkiv (under 256 MB). Hvis du komprimerer noe større, eller hvis du komprimerer allerede komprimerte data, kan du bruke et program som støtter LZMA2, som 7-Zip, for raskere og bedre komprimering.

Du vil imidlertid ikke se en forbedring ved å bruke LZMA2 med mindre du bruker mer enn 4 CPU-tråder for å utføre komprimeringen. Dessuten kreves det mye mer systemminne for LZMA2-komprimering over LZMA.

Noen lignende komprimeringsalgoritmer er LZ77 og LZ78, som vanligvis kalles LZ1 og LZ2. LZMA er basert på disse to algoritmene.

FAQ

    Er LZMA2 et tapsfritt filformat?

    Ja. LZMA er et tapsfritt format, og LZMA2 regnes som et "beholder"-format som inkluderer både LZMA-data og ukomprimerte data.

    Hva er den beste måten å komprimere filer i 7-Zip?

    7-Zip har sitt eget proprietære komprimeringsformat k alt 7z. Generelt gjør 7z den beste jobben med å komprimere filer. Men husk at personen du sender den komprimerte filen til trenger sin egen kopi av 7-Zip for å åpne den.

Anbefalt: